Svaka čast svakome, ali tko si u današnje vrijeme može priuštiti obrazovati dijete sam ako nije doktor preko nekoliko znanosti.
Pod priuštiti, naravno, ne mislim financijski, nego snositi odgovornost za širinu i točnost tog obrazovanja.
Mislim, čisto razmišljam o tome da nam je još uvijek dobar postotak stanovništva skroz nepismen, a ostatak onak funkcionalno nepismen - uključujući doduše i nažalost i dobar dio prosvjetnih radnika.
Mislim da se moramo pomiriti s činjenicom da ne živimo više u doba renesanse kad je svaka šuša znala preko nekoliko klasičnih i govornih jezika i kad je poznavanje prirodnih i društvenih znanosti zaista bilo pitanje opće kulture ...što danas zasigurno više nije. Današnja se definicija opće kulture srozala na to da je općekulturan onaj tko poznaje pravopis materinjeg jezika i zna se služiti internetom u čemu mu poznavanje osnova engleskog nije na odmet.
O socijalizaciji da niti ne govorimo - iako nam odgojno obrazovne ustanove više nisu pogodne niti za to, ali opet ne možeš dijete držati pod staklenim zvonom jer kad-tad će morati izaći u taj i takav svijet - to je stvarnost koju mora naučiti.