-
Načelno sam uvijek za pravo izbora u svemu, ALI...
Praktično i gledajući iz svoje perspektive ne kao roditelja nego djeteta, sebe koja se dobro sjećam i osnovne i srednje škole- ne mogu zamisliti da mi je netko to iskustvo oduzeo. Unatoč svim manama našeg školskog sustava.
Kao što kaže Freja, mogla bi podržati u nekim izvanrednim situacijama, i do neke dobi, ali osobno uopće ne bih željela djeci oduzeti to odrastanje u grupi vršnjaka, školske odmore, izlete, sam taj odlazak u školu, stjecanje samostalnosti kroz školu. Možete vi pričati i o drugim socijalizacijama, ili tome da bi dijete svejedno moglo na izlete ili nešto, ali taj nikad neće biti dijelom ekipe kao oni koji su svaki dan zajedno u klupama. Za donekle sličnu usporedbu, znam nekoliko ljudi koji su dopisno završili srednju školu (učili doma, dolazili u "školu" polagati ispite) i sami su mi rekli da im je to bilo tako samotno i tužno. Tamo gdje su meni uspomene na maturalac, zajedničko učenje ili markiranje, školske ljubavi, muke oko toga što odjenuti za školu - oni imaju uspomenu na sjedenje doma nad knjigom.
Definitivno vidim više mana nego prednosti školovanja kod kuće. Mislim da je više nego dovoljno što mi kao roditelji djetetu dajemo vrijednosnu bazu kojom će prosuđivati svijet oko sebe i sva znanja koja stekne. I da imamo xy korisnijih načina za razgovor i provođenje vremena s djetetom od toga da se ufuravamo u ulogu učitelja.
Posljednje uređivanje od Zubic vila : 09.12.2010. at 09:30
Razlog: neuredno zbog brzog tipkanja
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma