Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
Ima li roditelj, po zanimanju trgovac s trgovackom skolom dovoljno znanja odraditi homeschooling kako treba? A doktor nuklearne fizike? Znaju li ijedan od njih dovoljno pravopisa i gramatike? Zna li profesorica hrvatskog dovoljno o kemijskim elementima?
Hey baby

Da odgovorim na pitanje, iz svježeg 'rvackog iskustva', ne može. Nedovoljno su objašnjene stvari u knjizi, i ako ne želiš potrošit sate i sate na netu proučavajući teme koje se uče u školi, kako bi mogao odgovorit na pitanja u radnoj bilježnici, moš se frigat. Mislim, podrazumijevam tu da dijete želiš podučavat prema programu koji se prolazi u školi.

Ako pak smatraš da tu i tako uči previše nebitnih podataka, onda druga stvar. Ali kako odlučit što je bitno, a što ne?! To bi vjerojatno svaki roditelj ponaosob odlučivao prema osobnim preferencijama (ja bi tako djecu učila prvenstveno hrvatski, strane jezike, informatiku, sociologiju, psihologiju, logiku i osnove matematike, dok bi mi se možda dogodilo da mi dijete, kao što i jest slučaj, ludo bilo za povijesti, zemljopisom i biologijom - nepravedno zakinutim s moje strane( (tj. to bismo prešli prilično ovlaš)), što nikako ne valja. Pogotovo ako bi vidjela da ti djetetu ne ide primjerice fizika, koja igrom slučaja nije ni tvoj fah, mo'š mislit kako bi ustrajna bila u tome da on to mora pod svaku cijenu naučit... Yeah right!