pa svakako bi trebalo educirati, tj, pripremiti roditelje za ulogu predavača svojoj djeci, odnosno testirati ih ili sl - od strane priznatih stručnjaka (psihologa, profesora, pedagoga itd.). organiziranje toga košta.
organiziranje posebnih ispita košta, a mislim da košta i kontroling sprovedbe. ja ne bih bježala od stručnih suradnika ako negdje zapne - i imati takve ljude na raspolaganju košta.
mislim da HS uopće nije loša ideja, ali ga treba dobro zamisliti i sprovesti.
a pretpostavljam da u "civiliziranim" zemljama roditelji dobivaju i neku naknadu za to što podučavaju djecu kod kuće. i to mora netko platiti.
point taken!
ja nekako pokušavam sagledati stvar a da zvuči suvislo i zapravo hoću reći da nemam ništa protiv ako netko želi imati HS kao opciju (uz pretpostavku da to nije protiv djetetove volje).
Ipak, nije to zezancija, kao što Cubana i ostale kažu - ljudi idu na faks godinama da bi postali prof ovog ili onog i banaliziranje učiteljske profesije je isto kao da kažete da ćete si sami doma operirati bubrežni kamenac da se ne stresirate u bolnici.
Ne znam, ali nekako svi imate pravo.
I ovi što žele HS jer smatraju da na to imaju pravo, i profesorska profesija kao jedna od najplemenitijih koje postoje.