Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj The Margot prvotno napisa Vidi poruku
    pa ja sam uvijek za širenje vidika (uvođenje HS-a bi bio jedan segmet toga) - uvijek, ali mislim da nama struktura niti infrastruktura ne štimaju. a kako ćemo širiti vidike kad nam je vidikovac klimav i samo što se ne sruši. HS bi spadao u ono što društveno osjetljive zemlje nude građanima kao izbor i njihovo pravo, a moje je mišljenje da za takve programe treba imati love. a svi dobro znamo di je lova nestala.

treba pričati o ovome, apsolutno i iz svih mogućih kuteva gledišta.
    Kako ti zamisljas taj program? Ja ga ne vidim niti kao program niti kao nesto sto zahtjeva lovu. Stvoise, cini mi se da rasterecuje sustav, u maloj mjeri, ali rasterecuje. Ne vidim kako bi trebala dodatna lova za roditelje koji svoju djecu poducavaju doma.

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Kako ti zamisljas taj program? Ja ga ne vidim niti kao program niti kao nesto sto zahtjeva lovu. Stvoise, cini mi se da rasterecuje sustav, u maloj mjeri, ali rasterecuje. Ne vidim kako bi trebala dodatna lova za roditelje koji svoju djecu poducavaju doma.
    pa svakako bi trebalo educirati, tj, pripremiti roditelje za ulogu predavača svojoj djeci, odnosno testirati ih ili sl - od strane priznatih stručnjaka (psihologa, profesora, pedagoga itd.). organiziranje toga košta.

organiziranje posebnih ispita košta, a mislim da košta i kontroling sprovedbe. ja ne bih bježala od stručnih suradnika ako negdje zapne - i imati takve ljude na raspolaganju košta.
    mislim da HS uopće nije loša ideja, ali ga treba dobro zamisliti i sprovesti.

a pretpostavljam da u "civiliziranim" zemljama roditelji dobivaju i neku naknadu za to što podučavaju djecu kod kuće. i to mora netko platiti.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj The Margot prvotno napisa Vidi poruku
    pa svakako bi trebalo educirati, tj, pripremiti roditelje za ulogu predavača svojoj djeci, odnosno testirati ih ili sl - od strane priznatih stručnjaka (psihologa, profesora, pedagoga itd.). organiziranje toga košta.
    To postoji. Zove se učiteljska akademija

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku

point taken!

ja nekako pokušavam sagledati stvar a da zvuči suvislo i zapravo hoću reći da nemam ništa protiv ako netko želi imati HS kao opciju (uz pretpostavku da to nije protiv djetetove volje).

Ipak, nije to zezancija, kao što Cubana i ostale kažu - ljudi idu na faks godinama da bi postali prof ovog ili onog i banaliziranje učiteljske profesije je isto kao da kažete da ćete si sami doma operirati bubrežni kamenac da se ne stresirate u bolnici.

Ne znam, ali nekako svi imate pravo.
    I ovi što žele HS jer smatraju da na to imaju pravo, i profesorska profesija kao jedna od najplemenitijih koje postoje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •