RozaGroza prvotno napisa
Nemaš se što vrijeđati. Nije školstvo nešto što se tiče samo struke, ja sam također bila đak, sjećam se svojih profesora i njihovih predavanja. Ti isti profesori danas još uvijek predavaju. Pretpostavljam da se nisu previše promjenili - neću sad ulaziti u detalje kakvi su nam satovi bili.
Profesori jesu isfrustrirani i to nije za čuditi se. Plaće su katastrofalne, djeca bezobraznija nego ikad, kurikulum katastrofalan, uvjeti rada generalno jako teški. I zašto je onda čudno to što su profesori isfrustrirani? I prodavačice su isfrustrirane, i menađeri, ljudi su generalno isfrustrirani...ili misliš da nisu i da svima cvatu ruže? I ne kupujem onu spiku: ostavljam privatni život i financijske brige ispred vrata učionice, jer je to nemoguće.
Svaka tebi čast jer mi super zvuči to da je tebi tvoj posao još uvijek izazov, ali zar želiš reći da je tako sa svima? Ja bi prije rekla da si ti iznimka.
I da, ta precjenjena socijalizacija koja je svima trn u oku, uglavnom se ne događa u učionici, događa se na hodnicima koji jesu zov divljine. 90% učenika sa kojima jedno djete ide u razred im po ničem drugom nije slično osim po godinama. Djeca se stavljaju u tešku ulogu da moraju ili imat savršene diplomatske sposobnosti da se nose sa tim, ili će se pridružiti skupini jer se boje i teško je biti drugačiji, ili će na kraju krajeva ipak biti drugačiji, al će onda biti izolirani, zadirkivani, i generalno ne pre sretni da idu u školu gdje su glavni "freak".
I to ne mora nužno uvijek biti loša stvar, neka se djeca super snađu u cijeloj toj gonguli, ali po mom mišljenju (a ono je proizašlo što iz osobnog iskustva što iz čitanja o HS-u) to nije prirodno okruženje za djete, i sigurna sam da je razlog zbog kojeg su tu, a to je učenje, uvijek negdje ja bi rekla na 3 mjestu. Na prvom je odnos sa kolegama, na drugom su ocjene, na trećem, eventualno, je to da se actually nešto i nauči.
Zbog svega toga ja ću radije "eksperimentirati" sa svojim djetetom, ako mi "dobri ljudi" u vladi dopuste HS.