Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
Razumije se da ako misliš da je život bez spolnih odnosa per se patologija, a mogućnost da odgojiš dijete tako da nema spolne odnose prije braka ili barem punoljetnosti jednaka dobitku na lotu da ja pobačaj logična posljedica.
Ako poznaješ ljude koji žive u celibatu i divne su i potpuno zdrave osobe ili bračne parove pune života koji planiraju roditeljstvo povremenim uzdržavanjem od odnosa, kad vidiš punu dvoranu najnormalnijih,običnih, svakako obučenih studenata i srednjoškolaca koji jednu svoje slobodnu večer mjesečino provode učeći o tome i koji žele apstinirati do braka onda ti se možda usprkos svjetonazorskim razlikama uvidiš da to nisu praljudi, niti šmokljani iz američke pite ni čudnovati kljunaši i da dostojanstvo osobe i poštovanje među spolovima nije utopija.
Naravno da nije utopija. Otkud ti pravo da to uvjetuješ/povezuješ/izjednačavaš/štogod suzdržavanjem od predbračnih odnosa ili planiranjem roditeljstva suzdržavanjem umjesto nekom drugom metodom?

Što se celibata tiče, dozvoli da nemamo isto poimanje zdrave čovjekove seksualnosti. Ne vidim smisao cjeloživotnog celibata, ali svako nek bira za sebe.

I nisam napisala da je odgojiti dijete koje će se suzdržati spolnih odnosa do braka ravno dobitku na lutriji. Ali da praksa pokazuje da propovijedanje apstinencije neće značajno smanjiti broj neželjenih trudnoća, a time ni pobačaja- to nisam ja izmislila, to su činjenice.
Zapravo, kad malo bolje razmislim, ne znam niti jednu osobu koja nije imala predbračni seks (za svoju 78-godišnju baku nisam sigurna, mogla bi je pitat), a znam jednu obitelj koja je dobila finu svoticu na lotu. Možda bi iz toga i mogla zaključiti ovo što imputiraš da sam rekla, ali i dalje ću ti željeti da odgojiš djecu kako ti misliš da je najbolje.