Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
samo bih htjela napomenut da u praksi, gledajući oko sebe, vidim ja puno tog pokoravanja, a bez ljubavi, privrženosti i poštovanja od strane jednog supružnika. tako da pustimo to, kao model može biti meni, što i je, totalno neprihvatljiv, al kad vidim kako znaju biti jadni brakovi i još jadnije žene u tim brakovima...
o ovome sam razmišljala... pao mi je kao primjer bračni par gdje je muž očito pogubio sve konce i jako zlorabi to što mu se žena pokorava - da li zbog vjere, da li zbog toga što u suprotnom slijedi samo svađa, a ona nema kamo dođe li do razlaza, vjerojatno je i vjerski odgoj sprječava da razlaz vidi kao opciju.
Čak on i nije loš čovjek, samo se jako pogubio, i zapravo bi mu trebalo da ga žena malo jače uzme u šake, i da kaže - ili ćeš se malo srediti ili ja odoh s djecom. A ona to ne čini. Radi, kad je doma brine se za kućanstvo, kuha, sva blijeda i tiha. Njega nema po cijele dane, nitko ne zna što radi, je li u pitanju kocka ili druga žena, nabija dugove, i zapravo se na njemu vidi da je jako nesretan jer kiksa na svim poljima.

Lako je vama curama pričati o pokoravanju. Ja kad čitam vaše postove vidim da ste zapravo jake žene. Vaše pokoravanje nije ništa više nego moje, kad tu i tamo prešutim po koju da se ne posvadimo. To se ne zove poniznost, nego kompromis.