Citiraj Smajlich prvotno napisa Vidi poruku
Naravno ,Puntice, da bi na fakultetu pravopis trebalo poznavati, ali je činjenica da ga se ne poznaje ( barem ne dovoljno! Na mom fakultetu je bilo ljudi koji ne znaju č/ć ili pak alternacije ije/je/e/i, a studiraju za profesora hrvatskog jezika!!! A tek na stručnom ispitu! Ajme majko! Međutim, profesori druge struke su još gori, jer ne drže do pravopisa niti ga u dovoljnoj mjeri poznaju (a misle da jesu . Čast iznimkama, naravno! Iskreno, ne znam što da mislim o tome. Smatram da bi osnovno odnosno srednje školovanje trebalo biti dovoljno, ali nažalost, nije...
Prisustvovala sam jednom diskusiji - razgovoru nakon obrane diplomskog rada (iz prirodoslovne struke) koji je bio ocijenjen odličnom ocjenom ukupno. Rad je stvarno bio jako dobar, ali jedna profesorica nije htjela dati najvišu ocjenu jer je vrvio pravopisnim i gramatičkim greškama, drugoj dvojici profesora to nije uopće smetalo. Friškom inžinjeru hrvatski nije materinji jezik i osnovno školovanje i dio srednjeg završio je vani, ali ga to ne opravdava jer mogao je dati radnju nekome da mu ispravi barem č i ć i ije/je. (Pitam se je li mentor uopće pročitao i kako zaista loš izričaj može ne smetati jednog sveučilišnog profesora ?)