Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3651

Tema: odgoj u duhu vjere 5

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Sudac je vjerska verzija Thompsonova domoljublja. Osjećam izuzetnu odbojnost prema njegovoj pojavi. Iz svake pore mi viri laž, prevara, prodaja i zabluda.

U svemu ostalom potpisujem mujicu i nenu-vrlo lijepi postovi, natjerali su me da još čitam.

To što ifigenija piše mi je do boli strano, kao da je naučila neke druge kršćanske istine-neke druge ljubavi-nego ja.
    Pravi vjernik preispituje sve oko sebe, i i dalje vjeruje-to se zove kušnja i odgovor na kušnju. Onog trena kad isključi intelekt i samo vjeruje i opravdava sve...onda to više nema veze s vjerom, s rastom u vjeri-nego sa slijepom sljedbom. Da Bog nije htio da se pitamo zašto oni tako nekrščanski žive-nebi nam dao mozak.

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    Pravi vjernik preispituje sve oko sebe, i i dalje vjeruje-to se zove kušnja i odgovor na kušnju. Onog trena kad isključi intelekt i samo vjeruje i opravdava sve...onda to više nema veze s vjerom, s rastom u vjeri-nego sa slijepom sljedbom. Da Bog nije htio da se pitamo zašto oni tako nekrščanski žive-nebi nam dao mozak.
    Potpisujem.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ivana zg, juroslav ti je dobro savjetovao za misu za ozdravljenje, jako dugo traju i teško da ćeš sjediti i ti, a kamoli da to izdrži dijete. Ponesi onaj mali planinarski stolčić ako imaš, i to ljudi nose. Ja sam bila dva puta, prvi put su mi suze potekle u potocima djednom i nisam ih mogla kontrolirati, sram me bilo, nisam bila ničim posebnim ganuta nego su mi same pošle tijekom neke molitve, ali vidjela sam poslije da je to normalno, da se događa i drugima, ne znam šta se to događa, ali se događa.
    Inače, ima puno pjevanja, ono u američkom stilu, uz njihanje i "ples", malo je neobično, ali je doživljaj jak. Meni osobno velečesni Smiljan kao svećenik i propovjerdnik ne leži, preplitak mi je i ima neke osobine koje me smetaju i kod Sudca (OK, Sudac mi je pak specijalno iritantan, ali njegovu pojavu opravdavam ako pomaže ljudima, na bilo koji način, neka im pomaže, to je uvijek dobar plod, svatko ima svoj ukus).

Mislim da ljudi tamo, na tim slavljenjima u Sigetu mogu doživjeti "svašta", vjerojatno je to individualno i da nisu bez razloga ta okupljanja toliko posjećena.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Krist je za one koji ne vjeruju da je Bog ili sin Božji, povijesna ličnost koja je postojala, Adam i Eva nisu, ali to, mislim, za samu srž kršćanstva nije bitno, imamo svi druge suštinske stvari.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Krist je za one koji ne vjeruju da je Bog ili sin Božji, povijesna ličnost koja je postojala, Adam i Eva nisu, ali to, mislim, za samu srž kršćanstva nije bitno, imamo svi druge suštinske stvari.
    Od kojeg djela knjige postanka počinje povijest? Noa, Abraham??

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Od kojeg djela knjige postanka počinje povijest? Noa, Abraham??
    Valjda od Noe?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    Valjda od Noe?
    mislim tad je Bog sklopio Svez s Nom da nikad više potop neće uništiti ovu Zemlju...a s Abrahamom je sklopio Savez;" A ovo je Savez moj s tobom, postat ćeš ocem mnogim narodima....zvat ćeš se Abraham "

može se tvrditi da sve počinje s Abrahamom ali i on je iz daleke loze Noine..

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    i Ja sam bila dva puta, prvi put su mi suze potekle u potocima djednom i nisam ih mogla kontrolirati, sram me bilo, nisam bila ničim posebnim ganuta nego su mi same pošle tijekom neke molitve, ali vidjela sam poslije da je to normalno, da se događa i drugima, ne znam šta se to događa, ali se događa.
    Nena, mislim da si osjetila djelovanje Duha Svetoga...

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sudac je vjerska verzija Thompsonova domoljublja. Osjećam izuzetnu odbojnost prema njegovoj pojavi. Iz svake pore mi viri laž, prevara, prodaja i zabluda.

U svemu ostalom potpisujem mujicu i nenu-vrlo lijepi postovi, natjerali su me da još čitam.

To što ifigenija piše mi je do boli strano, kao da je naučila neke druge kršćanske istine-neke druge ljubavi-nego ja.
    Rekoh da kad je u pitanju Sudac sam totalno bez mišljenja neodređena-ali to što kaže neke stvari i istine kao svaki drugi građanin a neke smeta istina, patriotizam-to je druga stvar. Po meni je bitno da se obraća svom narodu, dio je njega..kad je u Italiji obraća se talijanima i problematici njihovog naroda...- ne vidim u čemu je problem. A problematiku o Thop. neću ovdje otvarati.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Rekoh da kad je u pitanju Sudac sam totalno bez mišljenja neodređena-ali to što kaže neke stvari i istine kao svaki drugi građanin a neke smeta istina, patriotizam-to je druga stvar. Po meni je bitno da se obraća svom narodu, dio je njega..kad je u Italiji obraća se talijanima i problematici njihovog naroda...- ne vidim u čemu je problem. A problematiku o Thop. neću ovdje otvarati.
    ma ne, htjela sam reći da imam dojam kao da su braća drugačije tematike, jednostavno mi se ne sviđa, nema veze s nacionalizmom, taj nastup, stil, bahatost, ne vidim u njemu ni trunke ljubavi ni istine.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma ne, htjela sam reći da imam dojam kao da su braća drugačije tematike, jednostavno mi se ne sviđa, nema veze s nacionalizmom, taj nastup, stil, bahatost, ne vidim u njemu ni trunke ljubavi ni istine.
    iskreno ja sam često zbog njega padala u OSUDE , pa sam posmislila da je to najbolje pustiti kraju-zanaš ono, nedoumice, je li lažan, pa njegov izgled, pa pitanja jeli griješm u vezi s njim, pa sam ga znala, branit, pa napadat- na kraju on kao niti jedan drugi svečenik nije bitan za mju VJERU, nego ja-uzmem od njega ili njih ono što stvarno lijepo kažu, što možda kroz njihove neke izjave, propovjedi, rečenice dođem do nekih spoznaja, budu mi jasnije...i tako sam prihvatila i Suca- znači u nekim njegovim segmentima mi totalno odgovara u drugima u kojim ne, uopće ne želim razmišljti- to je između njega i Boga-jel tako?
    Posljednje uređivanje od ivana zg : 29.03.2011. at 10:05

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

iskreno ja sam često zbog njega padala u OSUDE , pa sam posmislila da je to najbolje pustiti kraju-unaš ono, nedoumice, je li lažan, pa njegov izgled, pa pitanja jeli griješ u vezi s njim, pa sam ga znala, branit, pa napadat- na kraju on kao niti jedan drugi svečenik nije bitan za mju VJERU, nego ja-uzmem od njega ili njih ono što stvarno lijepo kažu, što možda kroz njihove neke izjave, propovjedi, rečenice dođem do nekih spoznaja, budu mi jasnije...i tako sam prihvatila i Suca- znači u nekim njegovim segmentima mi totalno odgovara u drugima u kojim ne, uopće ne želim razmišljti- to je između njega i Boga-jel tako?
    Naravno, ja mislim da takva promišljanja muče svakog vjernika. Doduše, kad se radi o nekim ljudima, meni je prvi odgovor veliko NE, odmah, jednostavno se svo biće buni protiv pojave

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Isus je rekao da će se spasiti onaj koji čuva Kristovu riječ i pridržava je se. A on je rekao da ljubimo, nikako da propitujemo. I postoji granica između propitivanja, i oholosti, slobodne volje koju možemo vratiti u okrilje Božije ljubavi, ilii se baciti u naručje zlu.

Bog nam je dao slobodnu volju da smo slobodni odabrat ljubav prema njemu., jer je htio nekog sličnog sebi, nekoga tko je osoba. Inače si je mogao nabaviti tamagočija.

Sv. Augustin kaže - nemirna je naša duša dok se ne smiri u Tebi, Bože. I to jeto. Možeš propitivati do sudnjeg dana, ali ako nisi u Bogu, nećeš naći ono što tražiš.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •