-
Nisam krscanka, ali rado pogledam ovaj topic... Saznam nekih novih stvari, neke me zaista zbune, ali ipak, drago mi vas citati. Mozda cete smatrati moj post suvisnim, ali bih zeljela doprinijeti raspravi o stvaranju u sest dana, u svjetlu moje vjere.
Dakle, u Kur'anu stoji da je Bog stvorio svijet u "sest dana". Doslovno stoji mnozina rijeci dan. Medjutim, mnozina rijeci dan, osim sto znaci dani, znaci i vremenski period, etapu, eru, razdoblje (to se moze naci i u rjecnicima klasicnog i u rjecnicima modernog arapskog, dakle, jednostavno se moze koristiti i tako)...
- Gospodar vaš je Allah, koji je Nebesa i Zemlju u šest vremenskih razdoblja stvorio (7:54)
- Gospodar vaš je Allah, koji je Nebesa i Zemlju za šest vremenskih razdoblja stvorio, a onda, - upravljajući Prijesotljem, svemirom zagospodario (10:3)
- On je u šest vremenskih razdoblja Nebesa i Zemlju stvorio – a Njegov prijesto je iznad vode bio (11:7)
- Onaj koji je za šest vremenskih razdoblja nebesa i Zemlju i ono što je među njima stvorio, a onda cijelim svemirom zavladao (25:59)
Dalje, na jednom mjestu objasnjeno je koliko traje taj dan:
- Allah je nebesa i Zemlju i ono što je između njih u šest vremenskih razdoblja stvorio, a onda svemirom zagospodario; vi, osim Njega, ni zaštitinika ni posrednika nemate, pa zašto se ne urazumite? On upravlja svima, od Neba do Zemlje, a onda se sve to Njemu vraća u danu koji, prema vašem računanju vremena, hiljadu godina traje. (32:4-5)
To se razlikuje od jednog drugog dana (perioda), koji se tice andjela i njihove brzine uspinjanja ka Bogu...
- k Njemu se penju meleci i Džibril u danu koji pedeset hiljada godina traje (70:4)
Ako ovaj podatak uvrstimo u jednu Einstainovu formulu (u kojoj je vrijeme razlicito u zavisnosti od brzine) dobit cemo da se andjeli krecu brzinom od 300 000 m/s (brzina svjetlosti)... Ne mogu da nadjem matematicke simbole pa da kopiram racun
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma