Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3651

Tema: odgoj u duhu vjere 5

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    - jer gnjev Božji i dalje postoji - po kojoj logici vi mislite da to ne postoji? Koliko milijona ljudi dnevno umire i proživljava svakakve strahote? Mislite da je dovoljno bit "dobar" i nikog ne ubiti, ja mislim da nije, i mislim da svkai put kad nam se događa nešto za što ne razumijemo "zašto smo to zaslužili" trebamo se dobro zamisliti jer to je Božja volja. Pogledajte apostole, svi osim jednog ubijeni su nasilnom smrču.
    Iz ovog dijela tvog teksta ispada da ljudi proživljavaju strahote i apostoli su stradavali jer je Bog gnjevan na te jadne ljude koji stradavaju (među kojima ima i dobrih ljudi i djece)i bio je gnjevan an apostole.
    Po tome, svih 100 000 ljudi svih dobi i svih vjeroispovijesti i raznih dobrota koji su poginuli u tsunamiju u Indoneziji su stradali zbog Božjeg gnjeva? Kako može dijete od mjesec dana naljutiti Boga?
    I svih 6000 japanaca, pa čak i oni najmlađi su stradali jer su naljutili Boga?

Ovaj izdvojeni dio tvog teksta mogu razumjeti.....
    svkai put kad nam se događa nešto za što ne razumijemo "zašto smo to zaslužili" trebamo se dobro zamisliti jer to je Božja volja
    .... ali !!! zlo koje nam se dešava mogu razumijeti kao Božju volju kojom nas stavlja na kušnju pod kojom ćemo ili izgubiti vjeru ili ju dokazati (iskreno, svaki dan molim da izbjegnem takvu kušnju), ali baš nikako ne mogu shvatiti zlo koje nam se dešava kao izraz božjeg gnjeva.
    Jer da je izraz gnjeva, ne bi pogađalo i nevine.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Iz ovog dijela tvog teksta ispada da ljudi proživljavaju strahote i apostoli su stradavali jer je Bog gnjevan na te jadne ljude koji stradavaju (među kojima ima i dobrih ljudi i djece)i bio je gnjevan an apostole.
    Po tome, svih 100 000 ljudi svih dobi i svih vjeroispovijesti i raznih dobrota koji su poginuli u tsunamiju u Indoneziji su stradali zbog Božjeg gnjeva? Kako može dijete od mjesec dana naljutiti Boga?
    I svih 6000 japanaca, pa čak i oni najmlađi su stradali jer su naljutili Boga?

Ovaj izdvojeni dio tvog teksta mogu razumjeti.....
    .... ali !!! zlo koje nam se dešava mogu razumijeti kao Božju volju kojom nas stavlja na kušnju pod kojom ćemo ili izgubiti vjeru ili ju dokazati (iskreno, svaki dan molim da izbjegnem takvu kušnju), ali baš nikako ne mogu shvatiti zlo koje nam se dešava kao izraz božjeg gnjeva.
    Jer da je izraz gnjeva, ne bi pogađalo i nevine.
    Pa meni je isto to jako teško prihvatiti Mujice, ali u Bibliji stoji da djeca nisu nevina, koliko god nama to teško prihvatiti. Nešto je gnjev Božji, nešto je kazna iz ljubavi.
    A "neodabrani" svejedno imaju zakone Božje po kojima mogu živjeti, i truditi se i moliti Boga - jer zapravo nitko od nas ne zna zasigurno da neće biti spašen. Jer "neodabranima" nije Bog dao grijeh, nego im nije dao milost, al oni svejedno ne moraju prigrliti grijeh. Bog će se smilovat onom kome će se smilovat, al svima nam je naređeno da se pokajemo i držimo zakone.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Pa meni je isto to jako teško prihvatiti Mujice, ali u Bibliji stoji da djeca nisu nevina, koliko god nama to teško prihvatiti. Nešto je gnjev Božji, nešto je kazna iz ljubavi.
    A "neodabrani" svejedno imaju zakone Božje po kojima mogu živjeti, i truditi se i moliti Boga - jer zapravo nitko od nas ne zna zasigurno da neće biti spašen. Jer "neodabranima" nije Bog dao grijeh, nego im nije dao milost, al oni svejedno ne moraju prigrliti grijeh. Bog će se smilovat onom kome će se smilovat, al svima nam je naređeno da se pokajemo i držimo zakone.
    Rozić nemoj se ljutit al meni se čini da si ti malo zapela u Starom Zavjetu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •