Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku

stray, ne kužim što si zadnjim postom htjela reći, da bi mi trebali težiti sisama sa silikonima ili da je škola producirala bigbradr idijote?
    pa da su silikon & big brother ekipa proizvod urednog sistema skolovanja (ne direktno ali klasicno skolovanje kakvo funkcionira u hr nije ih inspiriralo kod odabira )

mislim da nas kod ideje o HS blokira i cinjenica da kad smo mi skolovane izvor informacija bile su samo knjige i informacija je na neki nacin bila dostupna samo kroz skolovanje za odredjenu struku

danas informacija nije ekskluziva struke samo to nama jos nije sjelo

oces preko interneta, oces preko mogucnosti kupovine svih mogucih knjiga. sve ti je dostupno i stvarno imam ideju da je na roditeljima kakvi ce klinci ispasti (premda masa roditelja ocekuje od sistema da im na neku foru odgoji i educira dijete)

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    pa da su silikon & big brother ekipa proizvod urednog sistema skolovanja (ne direktno ali klasicno skolovanje kakvo funkcionira u hr nije ih inspiriralo kod odabira )
    ma ko što bi se reklo - božića ti rana, je prosipaš bisere.
    evo moram ovih par hiljki što sam za dicu uštedila pod hitno u sise ugurat, nisu mi ništa narasle u trudnoći.
    a onda ću se, čim ih rodim, prijaviti na bb.
    i sve zato što sam završila formalno obrazovanje, sram me bilo ludu.

stray, šta ga ti znaš prosuti, nitko ne zna.
    kakve li bi tek perverzije proizveo hs sistem obrazovanja ne usudim se ni pomisliti
    a možda bi oni imali reality programe sa književnim klubovima i slušanjem klasične glazbe

pa jel ti sebe čuješ???

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

pa da su silikon & big brother ekipa proizvod urednog sistema skolovanja (ne direktno ali klasicno skolovanje kakvo funkcionira u hr nije ih inspiriralo kod odabira
    A nije ni silikon i bb ekskluziva sustavno uredno školovanih.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mislim da nas kod ideje o HS blokira i cinjenica da kad smo mi skolovane izvor informacija bile su samo knjige i informacija je na neki nacin bila dostupna samo kroz skolovanje za odredjenu struku

danas informacija nije ekskluziva struke samo to nama jos nije sjelo

oces preko interneta, oces preko mogucnosti kupovine svih mogucih knjiga. sve ti je dostupno i stvarno imam ideju da je na roditeljima kakvi ce klinci ispasti (premda masa roditelja ocekuje od sistema da im na neku foru odgoji i educira dijete)
    znanje je ekskluziva struke i onih koji su se tome na ODREĐENOJ razini posvetili. Ostalo je obično čitčetanje, ravno ovome.
    znanje nema veze s informacijom samoj po sebi, nešto znati puno je kompleksnije od nešto pročitati, već je ina to lako objasnila-znaš li vozit auto ako to pročitaš u knjizi? Evo ja vozim već dugo, pa treba još puuuuuno utakmica da bi rekla da znam voziti.
    moram priznati, neki me argumenti još više udaljuju od homeskulanja, po principuvi žele da im djeca ne znaju ništa, samo omalovažavaju znanje. A ideja mi je sama po sebi (individualizacija, pristup, posvećivanje, traženje djetetova interesa, praćenje djeteta) vrlo pozitivna.
    Tko je u Big Brotheru visokoobrazovan i kvalitetan "produkt" klasičnog HR školovanja ??

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam definitivno za mogućnost homescoolinga u nekakvu kontrolu da to ne bi neke nefunkcionalne obitelji koristile kao krinku za zanemarivanje.

Proša sam kroz naš obrazovni sistem do faksa, ima dvije diplome i iskreno redovno školovanje mi se toliko zgadilo da mi više ne pada na pamet neki postdiplomski na koji sam planirala definitivno kad sam upisivala faks. Imam diplomu profesora francuskog a ne znam sastaviti tri pristojne rečenice na tom jeziku koji sam silno htjela naučiti i koji mi je prekrasan. Ne znam jer mi faks nije ostavljao vremena da učim korisne stvari, prevodim pjesme i moderne novinske čanke, umjesto toga smo učili zastarjele lingvističke teorije i mlatili po starofrancuskom i tamo nekim latinskim korjenima.
    Ili na studiju komunikologije 2004. godine učim iz knjige dotičng profesor nosioca koegija, koja je izdana 1990. i spominje umrežavanje akademske zajednice kao najavu interneta a mi studenti davno koristimo internet. I nek mi netko objasni kakve koristi u realnom životu, zanimanju ima čovjek od takvog školovanja i hrpe krivih i zastarjelih informacija.
    Gdje je tu kreativnost, učenje razmišljanja i kritičkog promišljanja svijeta.
    Najžalosnije je što većina djece u najranijoj dobi zbog ovakvog sustava izgubi onu prvotnu strast za učenjem i otkrivanjem, što im za učenje postane sinonim dosada.
    Posljednje uređivanje od ivanas : 21.05.2011. at 22:47

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Preporučam za čitanje Škola Summerhill, neke ideje i koncepti su mi jako zanimljivi i volila bi da ih netko kod nas provodi.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ivanas prvotno napisa Vidi poruku
    Najžalosnije je što većina djece u najranijoj dobi zbog ovakvog sustava izgubi onu prvotnu strast za učenjem i otkrivanjem, što im za učenje postane sinonim dosada.
    ovog se ja ustvari najvise bojim kod davanja djece u skolu. kako su uzbudeni kad krenu, pa im ubrzo prisjedne. imam na fb djecu frendica koja su sad 8. razred, to su izjave u stilu skola je dosadna, koma, ovo i ono. mislim, kaj ce mi to? da klinac provodi vrijeme u ustanovi koju mrzi. za sta? za opce dobro? voljela bi da uci sa strascu i zanimanjem, onako kako ja sad gutam literaturu o stvarima koje me zanimaju. to smatram normalnim nacinom ucenja, to je default, a ne bubanje podataka od kojih ti se povraca (sto sam ja masu puta radila tokom skolovanja), ucis samo da zadovoljis formu/profesora, bez stvarnog interesa, bez razumijevanja. ustvari gubis vrijeme i resurse.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •