Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    Pardon, molila bi da mi netko navede jednu dobrobit nekontroliranog HS-a, a koja ne uključuje teorije zavjere, prezir prema konzumerizmu, BB, Torcidu i sl.

ja ne kažem da sam za to ili nešto slično, ali mi je poznata teorija jer sam čitala o tome.

Pa da odgovorim.

Kažu da dijete ima prirodnu radoznalost, veselje i sreću tijekom učenja. Strukturiranje, onako izvanjski, to ubija, prekida proces učenja, i čini ga tlakom.
    Nekontrolirani HS afirmira prirodnu čovjekovu darovitost i znatiželju, omogućuju da čovjek nauči kolikogd želi - po svojim afinitetima. I mora se priznati da tu i tamo taj sistem ima jako dobre rezultate, po neovisnim istraživanjima...

Ima i rupa, ali eto, nadam se da sam odgovorila bar dijelom na tvoje pitanje.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    ja ne kažem da sam za to ili nešto slično, ali mi je poznata teorija jer sam čitala o tome.

Pa da odgovorim.

Kažu da dijete ima prirodnu radoznalost, veselje i sreću tijekom učenja. Strukturiranje, onako izvanjski, to ubija, prekida proces učenja, i čini ga tlakom.
    Nekontrolirani HS afirmira prirodnu čovjekovu darovitost i znatiželju, omogućuju da čovjek nauči kolikogd želi - po svojim afinitetima. I mora se priznati da tu i tamo taj sistem ima jako dobre rezultate, po neovisnim istraživanjima...

Ima i rupa, ali eto, nadam se da sam odgovorila bar dijelom na tvoje pitanje.
    ifi, djeca, ako su normalne inteligencije, shvaćaju u nekoj dobi pojam broja i količine. to ih ne čini pitagorama. niti znači da će se taj pojam broja ili količine razvijati dalje bez nekih poticaja.

nekoj djeci je urođena radoznalost, nekoj djeci ne. neka djeca vole strukturirano učenje (npr.ja), neka ne, a neka su kombinacija.
    strukturiranje ne prekida proces učenja niti ga čini tlakom, dapače.
    djeca koja su više prirodno orjentirana imaju više afiniteta prea strukturiranom učenju.
    društvenjaci, umjetničke duše ne.

tako da vjerujem da bi nekontrolirani hs bio pogodak kod neke djece, teški promašaj kod druge.
    ne mogu se stvari tako lako stavljati u ladice kako si ih ti pokušala staviti.
    pričamo o živim bićima, ne o kutijama.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •