Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Samo, bojim se da itekako ima djece koja te lijepe godine i đačko doba pamte po lošim stvarima. Sa mnom u razredu ih je svakako bilo, jedino ja to tada nisam znala prepoznati, a sad mi je jasno da im u školi nije bilo nimalo lijepo.
    I ja ponekad razmišljam o tome.
    Tada to nisam znala prepoznati, ali sada, s vremenskim odmakom i mudrosti koju nose godine, to prepoznajem.
    I to mi se čini kao veći problem u školovanju od dosađivanja ili ponekog lošijeg ili manje poticajnog profesora

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    I to mi se čini kao veći problem u školovanju od dosađivanja ili ponekog lošijeg ili manje poticajnog profesora
    Sigurno da je gore i veći problem.
    Ali nije baš cilj ni da obrazovanje bude duuugi tečaj nošenja s dosadom.
    Posljednje uređivanje od vertex : 25.05.2011. at 21:53

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Sigurno da je gore i veći problem.
    Bojim se da uporavo to i jest, mojem starijem djetetu.
    Nevjerojatno, ali povijest se ponavlja, ja sam bila isti slučaj. Očio je da iz toga moram nešto naučiti. Srećom, da sam kao i Mima imala zavidan društveni život. Ali kao što i ona reće, odmori puno prekratko traju u odnosu na sate.

Nakon što mi je komp reanimiram, odmah sam vam došla reći da je HE pekmez od jagoda vrlo dobar.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Pa nije.
    Ali kolika je vjerojatnost da prosječnog đaka ama baš niti jedan profesor neće uspjeti zainteresirati za svoj predmet?
    Ili da neki predmet neće toliko voljeti da mu čak ni nepoticajni profesor neće uništiti entuzijazam i želju za boljim upoznavanjem tog područja (kao što je recimo kod mene slučaj).

I, u duhu topica, zašto bi neki privatni profesor kojeg će platiti roditelji HS djeteta mogao biti toliko drastično zanimljiviji?
    OK, individualni pristup, druge metode, ali svejedno... opet će morati neko teorijsko znanje prenijeti svom učeniku.
    Ne znam, možda bi ja zavoljela povijest da smo npr. o drevnom Egiptu učili podno Keopsove piramide, ali ovako u školskoj klupi me nije ni najmanje zanimala, iako sam baš iz tog predmeta imala prekrasnog profesora.
    Hoću reći, nekad je i naš interes dovoljan da se, i uz lošeg profesora, ne dosađujemo i kvalitetno učimo.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    Pa nije.
    Ali kolika je vjerojatnost da prosječnog đaka ama baš niti jedan profesor neće uspjeti zainteresirati za svoj predmet?
    Ili da neki predmet neće toliko voljeti da mu čak ni nepoticajni profesor neće uništiti entuzijazam i želju za boljim upoznavanjem tog područja (kao što je recimo kod mene slučaj).

I, u duhu topica, zašto bi neki privatni profesor kojeg će platiti roditelji HS djeteta mogao biti toliko drastično zanimljiviji?
    OK, individualni pristup, druge metode, ali svejedno... opet će morati neko teorijsko znanje prenijeti svom učeniku.
    Ne znam, možda bi ja zavoljela povijest da smo npr. o drevnom Egiptu učili podno Keopsove piramide, ali ovako u školskoj klupi me nije ni najmanje zanimala, iako sam baš iz tog predmeta imala prekrasnog profesora.
    Hoću reći, nekad je i naš interes dovoljan da se, i uz lošeg profesora, ne dosađujemo i kvalitetno učimo.
    Slažem se.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •