Citiraj smedja prvotno napisa Vidi poruku
Vidim da Kae i krumpi pitaju za Rozu... Ne znam njenu situaciju niti zelim biti njen odvjetnik, ali buduci da i sama zadnje vrijeme u razmisljanjima koketiram s opcijom odlaska negdje "na selo" mogu vam reci da je za to dovoljna ustedjevina koja vecina od vas (nadam se) ima kad dize kredit za kupnju stana.
Zemlja nije pretjerano skupa, ima vec i gotovih kuca, a sto dalje ste spremni otici (od zagreba) to su cijene povoljnije. Jos ako imate posao koji se moze raditi od kuce, bitno je samo da postoji pristup internetu... ali rekla bih da je barem onaj bezzicni internet skoro pa svugdje prisutan jer je mobilna mreza dostupna gotovo svugdje.
Smatram da zivot na selu ima prednosti jer si mozes sam uzgojiti vecinu hrane, te tako biti samodostatan uz te poslovne mogucnosti koje nam je donjelo nase dugo i mukotrpno skolovanje...
uz sve ovo što krumpirić navodi, ja imam još jedan upitnik. moj posao je takav da mi treba samo internet veza. ali radim ga osam sati dnevno. koliko vremena treba da se uzgoji količina hrane dostatna za potrebe jedne obitelji? koliko vremena oduzimaju briga za vrt, životinje, kuću? u tom slučaju posao postaje u najboljem slučaju part-time a prihodi znatno manji.

i kad onda ostane vremena za HSanje djece, a to je tema ovog topica?