Citiraj ljiljan@ prvotno napisa Vidi poruku
Ja sam ih školovala doma bez da sam ih ispisala iz škole. Da sam ih ispisala iz škole, nemam pojma kako bi ih školovala doma i što bih to trebala savladati s njima.
Program koji si navela je totalno pojednostavljen. Trebala si vidjeti njihove testove iz matematike i prirode i društva u drugom razredu. A nije stvar samo u svladavanju slova, rukopis je trebao biti perfektan, a to se može samo uz puno vježbe kod kuće.
Pukla sam međutim kad je raska u 8. razredu vikala na nas na roditeljskom da premalo radimo s njima...kako da ih naučim recimo kemiju, kad sam ja društvenjak i o tome pojma nemam? Znači trebaju instrukcije. U osnovnoj.
kako misliš ti si ih školovala bez da si ih ispisala iz škole?
po tvom prethodnom postu zaključila sam da su klinci išli u školu, a ti si dodatno s njima doma radila, kao što su sve mame radile u dobra stara vremena kada je ići na instrukcije bila stvar sramote, a ne prestiža i kada su roditelji imali strpljenja i volje sjesti sa svojim djetetom i proći škakljivi dio gradiva, a ne dati 60 kn instruktoru i ići ispijati kavice sa prijama. ispravi me molim te ako griješim.

dakle, ako sam dobro skužila što radiš, ti ih nisi školovala doma, već si im pomagala u savladavanju gradiva, a to je sasvim drugi par cipela. vrlo pohvalno doduše u današnjem svijetu poremećenih vrijednosti i izbjegavanja bilo kakvih obaveza.

a što se tiče instrukcija u osnovnoj, vjerovala ili ne, imala sam PRVAŠIĆE na instrukcijama. mislim - hvala lijepa na kunama, ali da žena koja nije zaposlena nije u stanju sjesti sa svojim prvašićem i proći 18 slova i brojeve do 10 meni fakat nije jasno. i da će, kao nezaposlena, meni (doduše isto nezaposlenoj učiteljici) plaćati instrukcije.

zbog toga smatram da roditeljsko pomaganje djeci u usvajanju školskog gradiva nije "školovala sam ih doma" već bi trebala biti normala, kakva je i bila. ali, u dananjem svijetu ništa više nije normalno...