Pokazuje rezultate 1 do 50 od 767

Tema: izvrstan interview

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zar si već zaboravio?
    Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Uz poznati uzorak to ti je bar lako. Pričinilo mi se da znaš kako
    Onda, kasnije, malo ja: Pogledaj još jednom pseudostudiju. Niti jedan događaj koji se uspoređuje između necijepljenih i cijepljenih nije proprorcija, već su sve aritmetičke sredine.
    sve ti je to na trećoj stranici ove teme.

Otkad si mi pokazao da si za aritmetičku sredinu spreman računati intervale pouzdanosti kao da se radi o proporciji, više me ne može imresionirati niti jedno tumačenje koje ti izložiš. Pogotovo kada se počneš razmetati trendovima, randomizirnaim prospektivnim studijama i sličnim izrazima koji dobro zvuče, što je kudikamo naprednije gradivo od intervala pouzdansti.

Jednostavno si se diskreditirao u mojim okicama. A baš sam bio pomislio da sam našao nekoga vrijednog rasprave, a kad ono......

Posljednje uređivanje od mujica : 06.07.2011. at 21:00

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Otkad si mi pokazao da si za aritmetičku sredinu spreman računati intervale pouzdanosti kao da se radi o proporciji, više me ne može imresionirati niti jedno tumačenje koje ti izložiš. Pogotovo kada se počneš razmetati trendovima, randomizirnaim prospektivnim studijama i sličnim izrazima koji dobro zvuče, što je kudikamo naprednije gradivo od intervala pouzdansti.
    Ne čudi me tvoj kapacitet za vrijeđanje kad očito nisi ni pročitao linkani članak. Veličine uzoraka su jasno navedene i dovoljno je poznavanje elementarne aritmetike za ostatak priče. To što tebi ne pašu rezultati i što cijelo vrijeme blebećeš bez veze i vrijeđaš bez ikakvih argumenata je i do sada bio tvoj jedini način obraćanja neistomišljenicima. Jadno.
    Imao sam prevelika očekivanja...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Ne čudi me tvoj kapacitet za vrijeđanje kad očito nisi ni pročitao linkani članak. Veličine uzoraka su jasno navedene i dovoljno je poznavanje elementarne aritmetike za ostatak priče. To što tebi ne pašu rezultati i što cijelo vrijeme blebećeš bez veze i vrijeđaš bez ikakvih argumenata je i do sada bio tvoj jedini način obraćanja neistomišljenicima. Jadno.
    Imao sam prevelika očekivanja...
    Ne odustaješ?

1. Pošteno sam pročitao tvoju nizozemsku kvazistudiju.
    2. Onda sam dao link na njemačku studiju.
    3. Onda si ti posprdno prigovorio širokim intervalima pouzdanosti u njemačkoj studiji.
    4. Onda sam ja tebe ironično pitao kakvi su intervali pouzdanosti u nizozemskoj kvazistudiji, jer nisu uopće prikazani.
    5. Onda si ti bahato odgovorio neka si ih sam izračunam, jer lijepo mi piše veličina uzorka, pa neka računam.
    6. Na to sam ti s poštenom namjerom da te educiram, napisao da se intervali pouzdanosti za vrijednosti prikazane u neizozemskoj pseudostudiji ne mogu izračunati bez dodatnih informacija, jer se radi o aritmetičkim sredinama.
    7. Onda si mi ti s visoka, kao krunski dokaz, dao link na web stranicu u kojoj nude izračun intervala pouzdanosti za proporcije.
    8. Onda sam ti opet napisao da se za aritmetičke sredine intervali pouzdanosti ne računaju na taj način (za računanje CI kod aritm. sredine potrebna je i varijanca, a ne samo veličina uzorka).
    9. A ti si i dalje ustrajan u svom neznanju.

Eto, zato te vrijeđam. Priznajem da te vrijeđam i nimalo mi nije zbog toga neugodno.

Jer da se zabuniš ili ne znaš, ali da prihvatiš kada ti se objasni, ne bih te imao pravo vrijeđati. Stvarno.
    Ali ovako.......

Uz ustrajanje na ignoranciji ne možeš očekivati od sugovornika da budu tolerantni u i da te uvažavaju.
    Posljednje uređivanje od mujica : 07.07.2011. at 18:42

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    8. Onda sam ti opet napisao da se za aritmetičke sredine intervali pouzdanosti ne računaju na taj način (za računanje CI kod aritm. sredine potrebna je i varijanca, a ne samo veličina uzorka).
    Ne. Radi se o prevalenciji u poznatom uzorku. No kako vidim da ti vrijeđanje odlično ide, osobito kad nešto ne shvaćaš, stvarno obustavljam dalju raspravu s tobom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •