Da, to je žalosno. Žene bi trebale imati mogućnost izbora. Kako mi tako i Britanke. Moja frendica nije imala... ne znam, možda bi u nekoj privatnoj klinici imala.
Da li neka trudnica može li ne može bez tehnologije... da, objektivno možda može, ali ne nužno... Ali će možda biti mirnija i opuštenija s njima, ako se radi o takvoj strukturi osobe. Ili bez njih, ako se radi o drugačijoj strukturi.
Po meni je taj mir izuzetno važan. Svi znamo da se energija, raspoloženje, vibracija (nazovi kako hoćeš) majke prenosi na bebu i izravno utječe na nju. O tome pričam. Ja ne bi dala zubaru da mi buši zub bez da ga prethodno snimi na rtg i argumetira mi zašto mora bušiti zub... A imam 32 zuba (više manje, umnjaci se još nisu pojavili)... pa da bebu, jednu jedinu ne pogledam na uzv i uvjerim se da je sve ok... No way.
![]()
Istina, neki lječnici pretjeruju i treba se boriti protiv toga... Učiniti nešto samo zato jer se to može učiniti, nije svakako dobra praksa... ali odbaciti tehnologiju u ime prirodnog u neprirodnom svijetu... isto tako nije dobro.
Lani sam u Alpama gledala janje kako dolazi na svijet... i pomislila kako je to lako i jednostavno... čak sam zavidjela mami ovci, 2 min nakon okota, mirno je dalje pasla travu i tek tu i tamo bacila pogled na janje. Da, mi ljudi smo to zakomplicirali. Ali u tom zakompliciranom svijetu treba naći pravu mjeru. Svako za sebe.