Citiraj zhabica prvotno napisa Vidi poruku
Postoje kućni porodi kod kojih nije sve pošlo kako treba i završeni su u bolnici, jer da su ostali doma završilo bi jako loše.
O tome nećeš čitat tu na forumu sigurno, ali možeš se malo raspitat pa ćeš čuti. Ja sam čula, a nisam se raspitivala, od ljudi koji nisu uopće vezani za Rodin forum, a prozvali su Rodu. Na forumu o tome nisam pročitala ni riječ.

Zapravo ima i jedan o kojem se i tu pisalo, svojevremeno. Sigurno ima forumašica koje se toga sijećaju.

Misliš li da bi stvarno žena koja je išla na kućni porod i on loše završio išla s tim još i u novine? Hm.
Ja mislim da ne bi.
Naravno da će s tim u novine ić ona kojoj je sve dobro prošlo

Meni se čini jako opasnim izvodit zaključak da nema kućnog poroda koji je loše završio, a da nemaš dovoljno informacija o tome, sama kažeš da nemaš statistiku.
slazem se da ne mozemo izvoditi neke statistike jer nijedna od nas nema prave, ukupne informacije o SVIM porodima kod kuce u hr.

ja osobno ne znam ni za jedan transfer u bolnicu gdje je beba ili majka bila lose u kucnom porodu i gdje se jurilo u bolnicu da ih se spasi. upravo suprotno. da, bilo je transfera, i iskreno zao mi je sto nijedan od njih nisam vidjela u obliku price ovdje na forumu, mislim da bi to bilo korisno. vecina transfera su bile prvorotke i vecina razloga za transfer su bili jednostavni razlozi tipa dugo traje, okolina stalno zivka i ometa porod (to se posebno dogadja onima koji imaju rodbinu nesklonu porodu kod kuce a iz nekog razloga tu istu okolinu obavijeste kad pocne porod), muz nije bas sklon porodu kod kuce pa na kraju nagovori zenu da ipak ode u rodiliste... nijedan od tih slucajeva nije ukljucivao pad otkucaja srca bebe ili da se rodilja jako lose osjeca. i sve su one rodile puno sati, neke cak i 12 ili 18 sati nakon dolaska u bolnicu.

zapravo, bila je jedna beba koja je imala urodjenih problema koji nisu otkriveni u trudnoci i koja se nikako ne bi mogla roditi vaginalno. rodjena je u bolnici carskim rezom, nakon zapocetog kucnog poroda, u odlicnom stanju i ona i majka. carski je napravljen nekoliko sati nakon dolaska u bolnicu, nije bila nikakva hitnost.

naravno, to sto ja osobno ne znam za drugacije slucajeve ne znaci da ih nije bilo i to nije nikakav dokaz da je porod kod kuce garancija da ce sve biti super. naravno da nije. kao sto ni porod u bolnici ne donosi garancije da ce tamo biti super. svi znamo za price u kojima je beba (i/ili mama) stradala upravo zbog nepotrebnih postupaka u bolnici. (ali da ne skrenemo sad na tu stranu, zelim samo reci da garancije nikad nema i da nijedna od nas pro-pkk ovdje ne obecava da je roditi doma med i mlijeko)

s druge strane, ne kuzim zasto bi postojanje transfera bilo negativno za porod kod kuce. ok, porod je poceo doma, zavrsen je u bolnici, sto je tu lose ili cudno? pa ne odlucis roditi doma samo zbog poroda doma, nego zbog dobrobiti svog djeteta, i ako u toku poroda ocijenis da bi bilo bolje u bolnici, odes tamo, no big deal. upravo one koje idu s tim 'ja cu roditi doma kud puklo da puklo' prve puknu i odu u bolnicu bez pravog medicinskog razloga.