Quote Originally Posted by Nena-Jabuka View Post
Koja je zakonska zapreka da prime u rodilište i majku i dijete koje je rođeno doma?
Nakon što je cijeli (planirani) porod prošao doma.

Tipa - situacija: žena rodi uz asistenciju doma, opere se, obuče, ponese porođenu posteljicu i dijete, kuc, kuc, mogu ja na odjel babinjača, a dijete na odjel neonatologije na pregled i da smo tu dva dana, kao i svi drugi?

Ako joj nije baš stalo do postporođajne kućne intime, ako nema poslugu, ako želi postporođajnu bolničku skrb?

Koje su zakonske zapreke za to?

Je li ženama koje rode doma stalo samo da što "nježnije i prirodnije rodie" ili ne žele imati ama baš nikakva posla s bolnicom ni poslije toga?
nema prepreke, i nitko te neće odbiti ako dođeš u bolnicu nakon poroda i kažeš: ups, rodila sam doma.
pregledat će te, pregledati dijete, vjerojatno će dijete preventivno dobiti antibiotik (jer je rođeno u nesterilnim uvjetima )
e da, presjeći će pupkovinu

ako dođeš s presječenom pupkovinom i pričom da si rodila doma uz asistenciju onda neće biti baš tako lako ko u prvom slučaju

a ako dođeš samo da vas pogledaju i želiš ić doma...e onda isto neće bit dobro

po meni imaš samo 2 opcije ako želiš na pregled u bolnicu: ili otići u bolnicu brzo nakon poroda i pravit se da si slučajno rodila doma
ili ne ići dok ne sredite prijavu u matičnom uredu ( neće biti bajno ali će bar dijete i na papiru biti tvoje)

znam curu koja je slučajno rodila doma (krenulo malo prebrzo). zvali su odmah hitnu čim su skužili da rađa. hitna je došla kad je porod bio gotov i samo su je prebacili u bolnicu iako ona više nije htjela ić. tamo su je malo čudno gledali (ipak je rodila doma a ne kod njih) ali nisu bili neugodni sve je teklo normalno. bolnica je prijavila dijete tako da nije imala nikakvih problema s prijavom kod matičara