-
leonisa, znam nekoliko slucajeva u kojima su bebe imale ozbiljne urodjene probleme, zene su isle na redovne preglede, uzv, sve, i nisu im otkrili nista u trudnoci. bilo bi lijepo da pregledi u trudnoci mogu garantirati da ce dijete biti zdravo, ali nazalost nisu.
jos jedna stvar.... roditi kod kuce u hrvatskoj, trenutno, je puno vise od obicnog poroda. roditi, samo po sebi, ispada najlaksi dio. nakon toga slijede moguce komplikacije na sve strane, koje trose energiju a mogu biti i opasne (dijete treba lijecnicku njegu a lijecnik odbije pregledati dijete iskljucivo zbog toga sto je rodjeno kod kuce). do toga uglavnom ne dolazi, ljudi se snadju, ali sansa nazalost postoji.
ja nikad nikoga ne nagovaram na porod kod kuce. jer nije tu samo da si spremna i sposobna roditi doma, bez bolnice. moras biti spremna, i ti i muz, suociti se sa svim onim sto mozebitno dolazi poslije. moras biti spremna na osudu okoline, osudu bliske rodbine, na malu ali realnu mogucnost da ti uzmu dijete, da te proglase kriminalcem, da ti zovu socijalnu sluzbu, da te optuzuju da sve sitne poteskoce koje dijete potencijalno ima dolaze iskljucivo od toga sto je rodjeno doma (sto naravno nema veze s mozgom ali lako je zastrasiti uplasene roditelje).
tko to ne moze podnijeti, osobno mislim da je bolje da ne rodi doma (planirano). dobrobit djeteta ne prestaje samo na porodu, ona se tice i prvih dana zivota.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma