-
Cvijeta, ja mislim da se to prvenstveno radi o crkvenoj dogmi, koja je kao takva utkana u bit institucije crkve i religije.
Netko je na nekoj od prethodnih strana citirao papu i njegov stav o mpo, braku, te o tome da je jedini ispravnim put dobivanja djece seksualni odnos penetracije bračnog partnera bez kontracepcija.
i tu je sve rečeno.
Mpo, kontracepcija i sve ostalo vezano na spolnosti su određeni dogmama. To u današnjem svijetu (ne samo ateistima i agnosticima nego i većini ljudi koje se upisuju kao vjernici) ne zvuči niti logično, niti uvjerljivo, niti eticno, a ni politički korektno kad smo kod marketinga kojim crkva barata.
Zbog toga se ona pišu svi ti silno tekstovi objasnjena, svetost ova, ona, teologija tijela, duha, ljubav koja prsti....i slična zamatanja i pakiranja, koja dogmi pokušavaju dati smisao, logiku, dopadljivost i privid vrijednosnog sustava koje dogme po logici stvari nemaju.
Kontrola spolnosti je kontrola pastve. To je jos jedino sto je crkvi u današnjem svijetu, gdje vise nije u poziciji postavljanja careva, kontrole društvenih i političkih zbivanja, jos ostalo. I toga se grcevito drži.
Meni sva ta objašnjenja na ostalim sličnim temama, kao i na par zadnjih strana ifigenijini postovi izgledaju kao postavke "vrlog novog svijeta", zamotana u "truman show", te zacinjena ana zube retorikom. Kada stignem, detaljnije ću to objasniti.
Ako je netko tim konzeptom vlastitog života zadovoljan sve 5, ne pada mi na pamet tu nešto komentirati.
Međutim ako raspravljamo općenito, onda je zaista interesantno rasclaniti tu simbiozu dva u svojoj biti totaliristicka sustava, koja samo naizgled izgledaju kao Ana Žube romani.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma