aha, znači za dijete je bolje da ga usvoje potpuno nepoznat heteroseksualni par, nego da ostane živjeti kod osobe koju pozna cijeli život (recimo nekih desetak) i koja je eto homo/trans ili što god. nastave živjeti u djetetovom poznatom okruženju i s poznatim osobama (šire obitelji). t
to je znači za dobrobit djeteta, jednog roditelja je izgubilo smrću, a drugu osobu s kojom je vezana, kojoj vjeruje i koja bi je trebala tješiti u teškom periodu, biti oslonac - on(a) nije podobna(n), tj. podobniji je neki nepoznati heteroseksualni par kojeg dijete do sada nikad nije vidjelo u životu. zanimljivo.
ajd ne lupetaj više gluposti. fakat gubiš i ono malo dostojanstva što ti je ostalo na ovom topicu.Gle, iznimke uvijek postoje od svakog pravila. Ali nije u redu da svaki individualni samotnjak, bilo koje seksualne orijentacije dođe u ured socijalne skrbi (ili gdje već) i kaže, "ja imam pravo usvojiti dijete, dajte mi jedno. ne da mi se gnjaviti oko seksa, pa sam došla iskoristiti svoje ljudsko pravo na usvajanje".