Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1069

Tema: KC i MPO

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    a izvanbračni partner?
    Ako je živio s djetetom, svakako.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Ako je živio s djetetom, svakako.
    a ako se radi o LGBTIQ osobi koja je živjela s djetetom?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a ako se radi o LGBTIQ osobi koja je živjela s djetetom?
    Ako nema adekvatnije heteroseksualnog para, koji bi brinuo o djetetu.

Gle, iznimke uvijek postoje od svakog pravila. Ali nije u redu da svaki individualni samotnjak, bilo koje seksualne orijentacije dođe u ured socijalne skrbi (ili gdje već) i kaže, "ja imam pravo usvojiti dijete, dajte mi jedno. ne da mi se gnjaviti oko seksa, pa sam došla iskoristiti svoje ljudsko pravo na usvajanje".

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Gle, iznimke uvijek postoje od svakog pravila. Ali nije u redu da svaki individualni samotnjak, bilo koje seksualne orijentacije dođe u ured socijalne skrbi (ili gdje već) i kaže, "ja imam pravo usvojiti dijete, dajte mi jedno. ne da mi se gnjaviti oko seksa, pa sam došla iskoristiti svoje ljudsko pravo na usvajanje".
    Ali nemaju ni heteroseksualni bračni parovi, sve da su i katolici i hrvati, još uvijek, to tvoje ljudsko pravo na usvajanje. Ti to trolaš, mujice?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Ali nemaju ni heteroseksualni bračni parovi, sve da su i katolici i hrvati, još uvijek, to tvoje ljudsko pravo na usvajanje. Ti to trolaš, mujice?
    Ne bih to nazvao trolanjem. Prije, tokom misli.
    kaj bum sad opet dobio kaznene bodove?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja mislim da nitko nema baš nikakvo PRAVO na usvajanje (napuštenog djeteta). Samo dijete ima pravo biti usvojeno, i ima pravo da se za njega izaberu najbolji mogući roditelji. Zato i ne postoje nikakve liste čekanja niti top liste posvojitelja - pa ako netko čeka 5 godina, evo onda ćemo njemu dati slijedeće slobodno dijete - nema toga. (premda, vodi se ponešto računa i o posvojiteljima, a možda ne bi niti to trebalo)

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ako nema adekvatnije heteroseksualnog para, koji bi brinuo o djetetu.
    aha, znači za dijete je bolje da ga usvoje potpuno nepoznat heteroseksualni par, nego da ostane živjeti kod osobe koju pozna cijeli život (recimo nekih desetak) i koja je eto homo/trans ili što god. nastave živjeti u djetetovom poznatom okruženju i s poznatim osobama (šire obitelji). t

to je znači za dobrobit djeteta, jednog roditelja je izgubilo smrću, a drugu osobu s kojom je vezana, kojoj vjeruje i koja bi je trebala tješiti u teškom periodu, biti oslonac - on(a) nije podobna(n), tj. podobniji je neki nepoznati heteroseksualni par kojeg dijete do sada nikad nije vidjelo u životu. zanimljivo.

ajd ne lupetaj više gluposti. fakat gubiš i ono malo dostojanstva što ti je ostalo na ovom topicu.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

aha, znači za dijete je bolje da ga usvoje potpuno nepoznat heteroseksualni par, nego da ostane živjeti kod osobe koju pozna cijeli život (recimo nekih desetak) i koja je eto homo/trans ili što god. nastave živjeti u djetetovom poznatom okruženju i s poznatim osobama (šire obitelji)..
    Odakle ti tako nakaradan zaključak iz onoga što sam napisao?
    Adeekvatniji heteroseksualni par ne znači stranci.
    Ti si postala prilično gruba i počela vrijeđati.
    tko bi to očekivao od nekoga tako tolerantnog i liberalnog.
    nije valjda da se po seljačiji smije ljude diskriminirati?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

nije valjda da se po seljačiji smije ljude diskriminirati?
    Tako je.
    http://www.google.hr/imgres?start=74...r:23,s:74,i:54

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Nisi pročitala tekst iza slike?

Inače, ako ti se da, rado bih čula tvoja razmišljanja kao odgovor na moje pitanje s prethodne stranice. Post broj #578.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

MC, na stranu što ja,kao jedan seljak bez dostojanstva mislim.
    Ali činjenica je da nikad neće biti onako kako ti misliš da bi trebalo biti.
    I druga je činjenica da nije tako loše kao što ti misliš da je.
    A treća je da malo preozbiljno shvaćaš sebe isvoje poslanje koje je posve nepotrebno, jer nitko nije sustavno tlačen i diskrinminiran.
    Kad bi to prihvatila, ostala bi bez poslanja.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

.

Umirem.

A i slažem se sa ostatkom posta.

Nisu žene samo žene, nego su i oni muškarci koji se osjećaju žene, pa ako su žene, valjda mogu roditi, a ako ne mogu, neka im netko da dijete, jer inače nisu žene, a onda sve pada u vodu. I ako jedna manjina ne bori za drugu, onda je ta manjina proziva da je većina, i ode sve u Bangladeš. Zato se mora ginuti za pravo 0,5 % onih interseksualnih osoba koje pitanje žele li uopće usvojiti dijete... pa se onda izmišlja scenarij gdje je takva osoba bila žena, pa onda je postala muško, ali interseksualno i umrlo joj je bivši muž i sada sa novi mužem, ali sada u homo zajednici njima treba pravo da budu prvi na listi za usvajanje, sindikalni stan i Nobelovu nagradu.

Ta mante.

I možemo mi Katolici bit zatucane budale i seljaci bez dostojanstva (super!), al zar mi moramo reć - naša je vjera glupa, pa vi uredite svijet kako vam paše, u skladu s vašim neo-liberalnim vjerovanjem.

Nema misli bez filozofije i nema filozofije bez temeljnih uvjerenja iza sebe. Sve je vjera, samo kakva, pitanje je sad.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ali činjenica je da nikad neće biti onako kako ti misliš da bi trebalo biti.
    I druga je činjenica da nije tako loše kao što ti misliš da je.
    A treća je da malo preozbiljno shvaćaš sebe isvoje poslanje koje je posve nepotrebno, jer nitko nije sustavno tlačen i diskrinminiran.
    Kad bi to prihvatila, ostala bi bez poslanja.
    u nedostatku suvislijih argumenata ideš ad hominem. to govori više o tebi nego o meni.

misliš da ćeš me tako ušutkati, grdno si se prevario.

svaka punoljetna, poslovno sposobna heteroosoba ima pravo predati zamolbu i ići onim teškim putem posvajanja kojim idu svi heteroseksualni parovi. neki od tih parova prođu provjere i dobiju dijete, neki ne prođu jer nisu iz nekih objektivnih razloga podobni. oni koji nisu prošli provjere ili za koje se nije našlo adekvatno dijete su barem imali tu pravnu mogućnost učestvovati u postupku (kao recimo što bi učestvovao netko na natječaju za posao). ništa više ni manje. oni heteroseksualni parovi koji bi saznali da je recimo njihova zamolba odbijena jer pripadaju nekoj nesvakidašnjoj vjerskoj organizaciji ili sl. mogli bi tužiti državu tj. centar pred ustavni sudom. jer ih se diskriminiralo po vjerskoj osnovi.

iz svih tvojih postova jedno je očigledno isključuješ ili ograničavaš nekim osobama prava koja druge osobe već sad imaju. i to samo zato jer te osobe nisu (skoncetrirat ću se na njih) hetero orijentacije. da se radi o ljudima druge boje kože, to bi bila rasistička izjava, a biti rasist je također out i seljački. ovako se to naziva heteroseksizam ili homofobija. a baš danas je međunarodni dan borbe protiv homo- i transfobije.

nitko, pa ni heteroosoba nema pravo ući u centar za socijalnu skrb i reći: "hoću dijete! a ne želim se seksati! dajte mi dijete imam pravo na dijete!" zato je tvoje "nitko ne može blabla ući" - najblaže rečeno - notorna glupost. to ili znaš, pa namjerno trollaš i podbadaš ili ne znaš, pa očigledno nemaš te intelektualne i kognitivne sposobnosti logički razmišljati i povezivati, jer bi to onda trebao shvatiti. kako god, nisi se pokazao dostojnim sugovornikom u ovoj raspravi i nema potrebe ovu raspravu s tobom dalje voditi. ubuduće ti neću više odgovarati, jer ne vodi ničemu.

zanimljivo je da sam u materiji gdje si ti stručan uvijek cijenila svaku tvoju napisanu riječ (razumijela je ili ne, informirala bih se, ali bih uvijek išla od toga da ti kao stručnjak znaš što govoriš), a ti ne osjećaš nimalo potrebe na terenu gdje je očigledno da nemaš pojma, zastati i oslušnuti što malo stručniji ljudi imaju za reći. ne nužno ja, nego bilo tko s tog područja.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

u nedostatku suvislijih argumenata ideš ad hominem. to govori više o tebi nego o meni.
    .
    pretpostavljam da ti je jasno da si me s ovim zadnjim postom nadmašila u tome.....
    Posljednje uređivanje od mujica : 02.05.2012. at 15:11

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

očigledno nemaš te intelektualne i kognitivne sposobnosti logički razmišljati i povezivati, jer bi to onda trebao shvatiti. kako god, nisi se pokazao dostojnim sugovornikom u ovoj raspravi i nema potrebe ovu raspravu s tobom dalje voditi. ubuduće ti neću više odgovarati, jer ne vodi ničemu.
    .

Još jednom:
    http://beingalexus.blogdrive.com/ima...t-liberals.jpg

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •