Bome iskače, bila sam nedavno u Zg i, ponukana tolikim dobrim kritikama, odlučila se počastiti njegovom novom knjigom.
Što da kažem - roman je zaista izvrstan, dobar na toliko razina da ih je teško i nabrojati, čitanje mi je bilo užitak od prvog do posljednjeg slova. Meni se još dodatno svidio jer je riječ o mom kvartu, ulica u kojoj živi glavni lik susjedna je ulici u kojoj je odrastao moj otac, koji se s obitelji (moj otac, ne glavni lik) desetak godina kasnije preselio tih par ulica dalje, na našu sadašnju adresu, no ostao je u istom kvartu. Budući da su on i glavni lik otprilike generacija, bilo mi je kao da čitam kvartovske priče koje sam slušala cijelo svoje djetinjstvo. Ista osnovna škola, ista srednja...![]()
Moja sitničavostje pronašla svega tri-četiri tipfelera, što je i više nego odlično za roman od preko 600 stranica. Budući da sam zadnjih dvjestotinjak stranica doslovce progutala, imala bih jedno pitanje za vas koji ste pročitali... Ne znam je li Ferić propustio to spomenuti ili sam prebrzo čitala, pa nisam primijetila... Je l' opisao Tihomirov povratak iz Regensburga u Zg ili se sve svelo na onih par vikenda kad je dolazio na kupanje u toplice i zatim skok u ponovni život u Zg, bez ikakvog objašnjenja?