Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
Ne, nije ga opisao, taj dio je preskočio. Nije mu to jedini propust. Roman je, naime, pun vremenskih gafova naročito u prvom dijelu, gdje opisuje gimnazijsko razdoblje. Nikako nisam mogla pohvatati polazak u gimnaziju, majčinu smrt i događanja u zgradi, nikako mi nije štimalo. Naknadno sam shvatila da je to zbog toga jer je sam autor (koji je u taj dio unio dosta autobiografskog) '61. godište, dakle, išao je u gimnaziju po drukčijem sistemu nego što je išao njegov lik (koji je, ako sam dobro izračunala, '44. godište ili tako nekako, znači, išao je u gimnaziju vjerojatno po starom sustavu, s 11 godina).
Također, već na samom početku, npr., Josip pomaže u nošenju razredničinog kofera, a taj isti Josip malo kasnije zadnji stiže na brod, i tako
(ovo nisu spoileri, jer je sve što sam navela locirano u prvom dijelu romana i nema nikakvog utjecaja na kasniji tijek radnje!)
Da, Ferić nije baš na ti s brojkama.

I godine male Andreje idu nekakvim čudnim tijekom, ne baš kronološki kao nama drugima. Također, Tihomir kaže da njegov unuk ima pet godina, a zatim spominje da u školi umjesto ocjena ima smajliće. Petogodišnja djeca ne idu u školu. Za Andreju pak kaže da je prije redovnih ocjena dobivala pčelice - ona je par godina starija od mene, a nebrojčane ocjene u prvom razredu uvedene su dosta nakon moje generacije, tako da nema šanse da ih je ona imala. Tihomir je, inače, rođen 1943. godine, mislim da je to izrijekom navedeno.

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
sad ste me zainteresirale za taj Kalendar Maja..nešto mi fali Zagreb u zadnje vrijeme.. šta je još dobro čitati kad ti fali Zagreb?
Mislim da da. Ni ja više ne živim u Zg, pa mi je roman dobro sjeo (doduše, ja baš ni ne patim od nostalgije, ne znam kako bih ga doživjela da patim).