i pretpostavila sam da je to u pitanju! hvala!![]()
i pretpostavila sam da je to u pitanju! hvala!![]()
Znima me dal je zbilja ok napraviti Reform tortu,pa gore staviti ticino?Nisam je još radila,ali imam osjećaj da bi se kore mogle otopiti .. ili griješim?![]()
Mljeveni šećer isključivo Franck jer nijedan drugi nije dovoljno fino mljeven....
evo nešto novijih uradaka....
http://public.fotki.com/migulica/tor.../img-2054.html
http://public.fotki.com/migulica/tor.../img-2084.html
http://public.fotki.com/migulica/tor.../img-2067.html
MIgulice fantasticno!!!!
Kako napravise oci (lice) na ovoj figurici di je zlatokosa?
Jedna predškolska, nakon dugo vremena http://home-and-garden.webshots.com/...82935318YvVVYh
Evo i ja se pripremam napraviti uskoro jednu torticu za moju misicu. Ticino masu sam napravila neku vecer i spremila u najlon, sada smisljam i trazim ideje sto bih napravila. Znam samo da ne bih nista komplicirano, posto mi je ipak to prva torta a i nemam bas nekog alata.
Za sada mi je u planu plava podloga ( kao nebo), oblacici i duga, i ako mi uspije kakva figurica, kitty ili nesto cu staviti, ako ne ne..
Tortu sam mislila napraviti Ferrero http://www.coolinarika.com/recept/ferrero/
Javit cu kako mi je ispalo na kraju..
cure kako crtate ove fine detalje?
što sadrži vaš "kit" za ukrašavanje ticino torte? mi moramo neš za ročkas spremiti, imamo još 7 tjedana fore i želim si nabaviti potrebne alate / boje za ukrašavanje.
ja imam boje u gelu i prahu,
izrezivače slova,
izrezivače-istiskivače za zvijezdice,
i još hrpu wiltonovih izrezivača,
ali većinu fogurica i ukrasa radim improviziranim alatima...
koja slova? ja imam wiltonova plastična (onaj set od 101 različitih) ali mi nisu "oštra" odnosno nikad ne naprave lijepi rez ticina/tijesta, što je ok za neš za po doma ali za fensi ticino bi trebalo biti malo finije, ne?
Ja imam slova od Playdoh seta,
nisu uzrezivači već kalupi,
treba samo malo prakse i budu lijepa slova....
Onako su manje mislim da 1,5cm visine.....
Mama Natasa- jako ti je lijepa torta. Boje su super a i ideja![]()
torte:
afrička ljubičica
Tomica
kalimero torte su ti fantastične!!!!!! u čemu si pekla afrič.ljubičicu i onu tortu ,mladenačku ,na 3 kata pretpostavljam da si koristila separatore???! da li bi izdržala torta na 3 kata,a da se nestavljaju separatori??
cure kako crtate ove fine detalje? posebnim kistama?
kalimero, ova ljubica je mrak! Nemam riječi, prvo sam pomislila da je neka šala, pa nije to torta. Ovo je već viša umjetnost za nas smrtnike.
ajme kalimerooo, divota!!! svaka čast!!
Danci...koje detalje npr.? aj preciziraj...
imam neke boje u prahu koje sam kupila u plodinama, nisu neš pretjerano dobre, i ako želim npr fine detalje nacrtati na nečem nemam pojma kako.
i, koje su boje od dora usluge najbolje općenito? moram si nabaviti...
Meni su najbolje wilton boje u gelu, ima ih u dora uslugama,
ili americolor (te su tekuće nije baš gel),
crtati se može flomasterima za ticino, ili ima čak i sprej....
Ili direktno boja (tekuća) + kist....
npr, kako nacrtati oči na nekog lika, ili kako napisati nešto sitnim slovima? nekom posebnom kistom ili...
hvalakad curka dođe iz vrtića odlučit ćemo se što nam treba iz dora usluga
![]()
ja imam jako jako tanki kist za pisati. ono...0, baš tanki skroz.
a boje koristim americolor...i ok su mi. kupujem u Dori.
flomasteri su isto ok, ali ne možeš birat debljinu linije.
meni se pokazalo jednostavnijim pisati kistom i bojom direkt.
di si nabavila kistu? to je neka obična ili spešl za hranu?
ja sam za početak imala...boje, flomastere, izrezivače-koje god, gladilicu...i to je to mislim
gladilica je...?
i kao malom djetetu, gdje si nabavila kiste koje ne puštaju dlaku? mene svaki izlet u grad košta)))
gladilica
a kistove sam kupila u Puli, u Aquamarinu. znaš gdje je? u zgradi u kojoj je Italunion.
znam di je Italunion, u kasarni ne? Super da si mi rekla, za ovu trgovinu nisam nikad čula. A kad budem došla po to mogle bi se nać na kavi konačno :treptrep:
naravno, naravno. grozna sam, znam. kad ne znam kud mi vrijeme letiiiiiii
u toj kasarni da. ne ulau od Italuniona, nego onaj prije, do pivnice. na kraju hodnika.
kad je već na torti...
meni tad dobro dođe...ali nije nešto pod moraš, naravno.
Migulice princeza je p r e k r a s n a
Mama nataša tota i ideja su o d l i č n e
Kalimero moj n a k l o n kao i uvijek
Valjda nisam nikog preskočila
Uskoro se spremam u novi izazov pa skupljam hrabrost,
a ticino mi zadaje najmanje problema, meni je problem napraviti čvrstu i ukusnu tortu,
a da je još i biskvit bez grešaka pa da ticino ispadne što ljepši, eto to je moj izazov kojeg ne mogu dostići![]()
ima youtube-u filmić kak se gladi ticinom....
Znači stavi se razvaljana masa na tortu, nod ostatka mase se napravi kugla kojojm se gladi torta......
Stavim link ako nađem...
Djevojke hvala na komentarima
genius- afrička ljubičica je leopard torta, dakle ne peče se u kalupu. Separatore nemam i nisam ih nikad koristila. torte na kat radim tako da je donja čvršća torta npr. milka bez šlaga, srednja npr. čokoladna a gornja neka druga varijanta čokoladne-lagana. Ako baš trebaš možeš koristiti kartonski podložak i štapiće za ražnjiće.
Djevojke hvala na komentarima
genius- afrička ljubičica je leopard torta, dakle ne peče se u kalupu. Separatore nemam i nisam ih nikad koristila. torte na kat radim tako da je donja čvršća torta npr. milka bez šlaga, srednja npr. čokoladna a gornja neka druga varijanta čokoladne-lagana. Ako baš trebaš možeš koristiti kartonski podložak i štapiće za ražnjiće.
kalimero ideš mi na živce, da znaš....
kad vidim tvoje torte, izgubim volju za radit išta![]()
ja sam radila prošli tjedan za moje dečke rođendanske torte, nije prvi put ali isti problemi-boje nisam nikako uspjela dobiti prave, sve su bile onako pastelne,
imala sam boje u prahu i probala sam dobiti crvenu ali nikako, na kraju sam tolko razvodnila (s bojom i par kapi vode) ticino da se je mrvio!
Znači baš moraju biti ili wilton ili americolor da bi to ispalo kvalitetno?
A drugi problem-kako vi čuvate torte do drugog dana? Ja sam ih stavila u frižider i jedna se je počela topiti, nije to bilo jako ali da sam ju kojim slučajem trebala kud nositi bilo bi grozno! A torta unutra je bila klasična, ne kužim zašto se topila?! Bila je u frižiferu ali ne pokrivena u kutiji, samo na tacni, jel to možda problem?
Inače bravo za torte! Odlične su vam![]()
ma ja se zezam, zadovoljna sam ja sa svojim tortama, i prezadovoljna,i svi oko mene, i moram ti priznat da puno inspiracije nađem u tvojim toratama, svaka ti čast
Ne znam za mrvljenje, mislim ako staviš dovoljno boje i kužiš da je pastelna, a ne ono što ti želiš
jednostavno ne dodajem još više boje, detalje radije pobojam na kraju, a cijela pokrivka jednostavno ostane takva kakva je.
Nisam radila sa bojama u prahu.
Torta se čuva otvorena u frižderu s time da se pobrineš da nema nešto od čega bi pobrala jak miris.
Ne pokriva se.
A topi se krema ispod ticina i torta počinje plesatitj smanjivati se. A i ticino.
Jednostavno je tako u tim ljetnim danima.
Čim napraviš odmah u frižder pa ticino i nek se prvo kvalitetno stisne i tek onda ukrašavanje.
Po mogućnosti gotove figurice od prijašnjih dana poljepiti ili valjati ticino pa tortu na mahe vaditi van.
Uglavnom paziš na temperaturu, a i klima uređaj ako imaš dobro dođe
Sad sam tek skužila da se je topila unutar friždera, jesi sigurna da nije u to vrijeme dok si ju ukrašavala?
Posljednje uređivanje od oka : 16.06.2012. at 22:14
joj, negdje sam citala sta smije, a sta ne biti ispod mase. :coolinarika:
mislim da krema koja ima mlijeko topi masu.
kad sam kratke pameti. trebalo mi je znanje za ozujak, u lipnju ga vec nemam.
možete napraviti figurice za na torte par dana prije i onda samu stvar složiti recimo dan prije?
ako da, gdje skladištiti figurice?