Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
A zasto bi ateisti bili cijepljeni od aktivizma? Kad vec gomila vice da je njihova religija najbolja i njihov bog onaj pravi i njihov put put do spasenja, zasto ne bi i ateisti vikali da boga nema i da je njihov put pravi? Ima svakakvih ateista, onih kojima je sve to sasvim nebitno i nesto sasvim usputno u zivotu, onih koji se zele izboriti za svoja prava, a i onih koji zele druge navesti na ateizam, isto kao sto ima i puno krscana i muslimana i svih ostalih. Ja mislim da je ok da se cuje ateisticki glas u nasem drustvu. Cini mi se da je to posebno bitno za djecu koja dolaze iz vjernickih obitelji, a koja imaju sumnje, ali nemaju kome u krugu tih obitelji izraziti te sumnje, a mozda ih nemaju kome izraziti ni u krugu prijatelja, jedan glas koji im kaze da nisu sami u svojim sumnjama, da se imaju kome obratit. Makar ja osobno vise spadam u "pusti me stat" grupu - drago mi je da ima ljudi koji javno nastupaju i koji su aktivni.
rekla sam da cu pitati muza da li se osjeca diskriminirano zato sto je ateist, reko je da ne. jedino se osjecao u srednjoj jer je vjeronauk bio ekstra izborni predmet iz kojeg su svi imali 5 pa su si dizali prosjek.
onda sam ga pitala da li bi isao na okupljanja ateista, mitinge, konvencije, druzenja itd. rekao je da mu ne pada na pamet. zasto bi trosio svoje vrijeme na religiju? bilo da se raspravlja o njoj kako je ima ili kako je nema. zasto bi trosio vrijeme na nesto u sta ne vjerujem. zasto bi joj pridodavao bilo kakav znacaj, a i negacijom joj pridajem.
inace ne poznam osobu koja je toliko kriticki i sarkasticno nastrojena prema crkvi i religiji kao on :D

na ovakav nacin ateizam postaje nova religija, antireligija.