Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3132

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

problem MPO je problem zena (parova) prvenstveno, a ne ateista.

ja nisam ni rekla da je namjera formirat ateisticku religiju vec da nacin na koji se radi percipiram kao takvu bas zbog nacina i nekih djelovanja: "propovjed" iliti siriti istinu o nepostojanju boga, "bejbiblesing" gdje i sama rijec blagoslov u ateistickom svijetu mi je paradoks, "preobracanje" mozda ima netko tko ce uz pomoc nas otkriti istinu pa "pasimo" jos jedno "janje", "prosvjetljenje", zapovjedi/smjernice kojih je, eto bas, 10...itd.
    da, to je moje vidjenje. nije istina niti zelim uvjeriti ikog da je to istina. samo uvidjam paradoks.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    problem MPO je problem zena (parova) prvenstveno, a ne ateista.

ja nisam ni rekla da je namjera formirat ateisticku religiju vec da nacin na koji se radi percipiram kao takvu bas zbog nacina i nekih djelovanja: "propovjed" iliti siriti istinu o nepostojanju boga, "bejbiblesing" gdje i sama rijec blagoslov u ateistickom svijetu mi je paradoks, "preobracanje" mozda ima netko tko ce uz pomoc nas otkriti istinu pa "pasimo" jos jedno "janje", "prosvjetljenje", zapovjedi/smjernice kojih je, eto bas, 10...itd.
    da, to je moje vidjenje. nije istina niti zelim uvjeriti ikog da je to istina. samo uvidjam paradoks.
    nije to paradoks. to je (ljudska) potreba.

i to što tvoj muž ne osjeća tu potrebu i ne vidi joj smisao ne znači da (neki) drugi nevjernici (kako god se zvali) ne osjećaju potrebu da se recimo sastanu i razmjene iskustva. pa da se sastanu i prodiskutiraju o nekim zanimljivim humanističkim knjigama što su pročitali, pa da se sastanu i poslušaju pametnije od sebe što imaju za reći. meni su ovo sve užasno bitne potrebe, prije 7 godina su se ticale feminizma, a sad se tiču... ateizma/humanizma. obožavam slušati pametne filozofe, učene ljude, obožavam biti u društvu ljudi kojima ne moram objašnjavati da zato što sam feministkinja ne znači da mrzim muškarce i da želim da sve žene budu kao muškarci (kao što to na forumima uvijek moram objašnjavati).

u realnom svijetu gdje pojam ateizam (pa i feminizam) ima toliko negativnih konotacija (i sad nemoj opet sebe vaditi kao primjer, jer ti nisi prosjek) postoji ogromna ljudska potreba objasniti i sebi (a i drugima) da ateizam nije zlo (koje je krivo za ratove), da ljudi koji vjeruju nisu nemoralni, da postoji ljepota izvan vjerovanja, postoji ljudska potreba i svom djetetu objasniti da nije loše biće samim tim što ne ide na vjeronauk na koji svi ostali idu ili što ne vjeruje u boga iako svi drugi ga uvjeravaju da mora vjerovati i sl.

postoji na kraju i potreba da ti svećenik ne dođe na sahranu.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    nije to paradoks. to je (ljudska) potreba.

i to što tvoj muž ne osjeća tu potrebu i ne vidi joj smisao ne znači da (neki) drugi nevjernici (kako god se zvali) ne osjećaju potrebu da se recimo sastanu i razmjene iskustva. pa da se sastanu i prodiskutiraju o nekim zanimljivim humanističkim knjigama što su pročitali, pa da se sastanu i poslušaju pametnije od sebe što imaju za reći. meni su ovo sve užasno bitne potrebe, prije 7 godina su se ticale feminizma, a sad se tiču... ateizma/humanizma. obožavam slušati pametne filozofe, učene ljude, obožavam biti u društvu ljudi kojima ne moram objašnjavati da zato što sam feministkinja ne znači da mrzim muškarce i da želim da sve žene budu kao muškarci (kao što to na forumima uvijek moram objašnjavati).
    MM nije sveopce mjerilo. no na pocetku se navelo kako su ateisti diskriminirani u ovom drustvu. koliko god sam se trudila nisam mogla uvidjeti po cemu su to, zato sto su ateisti i samo zato sto su ateisti, diskriminirani. diskriminaciju sam vidjela i vidjim ju, no ona "kaci" gradjane, bilo da su vjernici ili ne. i ako jesu, koje god vjere da jesu.
    a ovo drugo...zasto moras biti ateist da bi mogla diskutirati o humanistickim knjigama, slusati zanimljive filozofe ili sudjelovati u debatama ili zar se samo vjernicima trebas objasnjavati da to sto si feministica ne znaci da mrzis muskarce.
    sve sto si navela ne vidim cemu uplitati ne-religiju.
    gledam i citam i trudim se i ne ide.
    fak.

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    u realnom svijetu gdje pojam ateizam (pa i feminizam) ima toliko negativnih konotacija (i sad nemoj opet sebe vaditi kao primjer, jer ti nisi prosjek) postoji ogromna ljudska potreba objasniti i sebi (a i drugima) da ateizam nije zlo (koje je krivo za ratove), da ljudi koji vjeruju nisu nemoralni, da postoji ljepota izvan vjerovanja, postoji ljudska potreba i svom djetetu objasniti da nije loše biće samim tim što ne ide na vjeronauk na koji svi ostali idu ili što ne vjeruje u boga iako svi drugi ga uvjeravaju da mora vjerovati i sl.

postoji na kraju i potreba da ti svećenik ne dođe na sahranu.
    ratovi pocinju ili zbog vjere ili lijepe zene.
    barem su u povijesti.
    tako da ne znam tko to misli da su za njih krivi ateisti.
    krizarski ratovi su vrh svega.

isto tako mislim kako se smatra da vjernici ne zive svjetovan zivot. da totalno nevezano uz religiju vide i zive i moral i pravednost i pravicnost i ljubav i ljepotu i od kud to misljenje da ne mogu pojmiti da ateisti to isto cine.
    oni koji zaista ne mogu, ne mogu, ne zato jer su vjernici ili jer doslovno shvacaju svaku rijec i zarez u bibliji (da se doslovno shvaca, ne bi se tumacila) vec zato sto su zatucani i neobrazovani. ili im je ispran mozak.
    a mozak moze biti ispran nevezano uz ne-vjeru. i tih primjera imamo dovoljno u povijesti.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 07.09.2012. at 15:03

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    i od kud to misljenje da ne mogu pojmiti da ateisti to isto cine.
    misljenje vjerojatno dolazi od cestog ponavljanja tog stava na slicnim topikima.
    ne naravno s tvoje strane.
    na svakom od ateizam vjera topiku se to barem par puta napisalo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •