Fitzgerald je stvarno izvrstan.Vidiš, baš si me podsjetila na njega, mogla bih ga ponovno uzeti malo u ruke (sve mi je tu iznad glave, na policama).
Ja u zadnje vrijeme stvarno nemam sreće s izborom knjiga.Nakon onog pretragičnog Engleza (Paul Torday, spomenut na topicu), uzela sam "Basne o komunizmu" Slavenke Drakulić i muku mučim dok čitam. Knjiga je koncipirana tako da pojedine životinje iz svoje perspektive pričaju o pojedinim (bivšim) komunističkim zemljama. Ideja je u redu, ali izvedba je preloša. Tu i tamo neki duhoviti trenutak, neka zgodna opaska, a ostalo se svodi na samozadovoljno dociranje.

Vidiš, baš si me podsjetila na njega, mogla bih ga ponovno uzeti malo u ruke (sve mi je tu iznad glave, na policama).
Nakon onog pretragičnog Engleza (Paul Torday, spomenut na topicu), uzela sam "Basne o komunizmu" Slavenke Drakulić i muku mučim dok čitam. Knjiga je koncipirana tako da pojedine životinje iz svoje perspektive pričaju o pojedinim (bivšim) komunističkim zemljama. Ideja je u redu, ali izvedba je preloša. Tu i tamo neki duhoviti trenutak, neka zgodna opaska, a ostalo se svodi na samozadovoljno dociranje.
jer mi fali podloge za sustavnu analizu teksta, ali da je knjiga vrlo dobra, u to nema sumnje. I nije nimalo ugodna, ali lako i brzo se čita.

), pa sam u jednom danu pročitala roman "Mjesečeva palača" Paula Austera. Odličan roman, svakako preporučujem!