Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
što ćemo sa ženom koja je silovana? koja nije dovoljno educirana o kontracepciji ili koja na kraju krajeva, zbog religijskih uvjerenja, ih ne smije koristiti? ili koja bi time svoje zdravlje (i život) stavila na kocku?

Ja silovane žene ne bih dalje silovala da služe kao argument nekim sasvim drugim razlozima. Iz poštovanja prema žrtvi nečeg stravičnog, što je činom začeća još dodatno strašno. Mujica je liječnik, možda on zna - to su slučajevi gdje cijeli tim, od ginekologa, psihijatra, svećenika treba sudjelovati da se ženi pomogne. To je iznimka, i neka se tako i rješava, po svim pravilima medicinske i ljudske etike, i prema snazi i situaciji svako posebno osobe.

Nije mi jasno kako žena zna za abortus, gdje se ide i kako se to radi, a ne zna za kontrolu rađanja? Ja to u Hrvatskoj teško mogu zamisliti - ako je netko namjerno neinformiran, ne tiče ga se, vjeruje da "se neće dogoditi", to nije neinformiranost, to je čista glupost. Dapače, znam par žena koje baš zato jer je abortus dostupan ne koriste zaštitu, jer im je lakše bez zaštite... strašno! Žene od po par abortusa godišnje

Što se vjernica tiče, da nemamo metodu planiranja obitelji, svaka od nas bi imala po dijete godišnje, tako da to nije nikakav argument.

A žena ne smije kockati svoj, a bome niti djetetov život. Sve treba poduzeti da se spriječi - ako postoji dobar razlog da se spriječi trudnoća. No kad je dijete u igri, to mijenja pozicije...