A kako ja to zaključujem?
Nije li istina da se svaki govor koji ukazuje na ulogu crkve u ovakvim gnjusobama kategorizira kao govor mržnje, kršćanofobija i komunistička zavjera?
Uostalom, kao što rekoh, ne moraš slušati mene, ako te uistinu zanima, ima puno različitih izvora koji govore o tome.
Ja ne mogu komunicirati s nekim tko apriori iznosi ovakve zaključke, a dokaz da nije istina da se svaki govor o ulozi crkve u zataškavanju pedofilije karakterizira kao govor mržnje je i taj što sam se javila na Zuskin poziv na raspravu o tome. Bolje bi mi bilo da nisam, jer sam trebala znati kako će rasprava teći. Sama pala, sama se ubila. Plus ovi linkovi sa "navodno" i "priča se" naslovima.... Navodno dolazi i kraj svijeta poslije slijedećeg pape, da pokrenemo ozbiljnu raspravu na temelju te činjenice ? Jer ako su mediji to objavili, sigurno je istinito.
istina.
al opet, ako je vatikanska banka jedina banka koja ne podliježe mehanizmima kontrole kao sve ostale banke, a zato jer formalno nije banka, tu onda nešto smrdi. zar ne? a i ako recimo ne smrdi, onda sama ta činjenica da joj poslovanje nije transparentno, daje prostor špekulacijama. čovjek se upita, ako nemaju ništa za tajiti, a zašto onda taje?
http://www.soundset.hr/vijesti/svije...-za-novog-papu
evo, može se i zaraditi koja kuna![]()
Ja nisam sigurna da razumijem tvoju reakciju. Odnosno, koji ti se dio čini problematičnim u tom članku.
Al mene ovo asocira malo i na RH:
"Najstroža crkvena kazna nije rezervirana za one koji krše zakon, već za one koji se drznu o tome javno progovoriti."
Ako sam dobro shvatila, sličan je slučaj profesora homoseksualca iz Varaždina, koji isto nije smio govoriti o problemu. Doduše, kod njega je tek novčana kazna u pitanju.
Posljednje uređivanje od Jelena : 13.02.2013. at 11:54