Bubimitka cestitam na bebici Luki, uzivajte.
Bubimitka cestitam na bebici Luki, uzivajte.
Bubimitka čestitam!!! Sad se svi zajedno volite, mazite i pazite
Ja nabrijana od jutra, grizem, jadan mm,kako me hormoni peru. Nije istina da sex oslobađa od stresa, jučer bilo i eto gle sad
Pozdrav svima, dolaze nam gosti, idemo na zrak cijelo popodne.
Pusa curama u bolnicama....
Sta bi jos moglo pomoci protiv kontrakcija osim magnezij i normabel?? Poludit cu, jer kad imam kontrakcije onda i krvarim...
Bubimitka,cestitam na princu
Uzivajte i svakom trenutku s njim
vatra, a što je s crp-om? koliki je sada? teško da su kontrakcije krenule zbog previe - to je bila neka infekcija, što je crp i pokazao. dobivaš li i dalje antibiotike?
ta su jedina bila drugačija i posebna za mog čudesnog dečkića![]()
trebala su mi neka praktična i lagana, a da ne zauzimaju cijeli prtljažnik u autu jer dragi i ja planiramo nastaviti po svom i dosta putovati, pa nisam htjela da mi kolica budu teška i da mi je tlaka kad ih moram sklapati/rasklapati i dizati u auto.
mislim da ova nema nitko u zg... kad se prošetam po zg svi furaju ista kolica, ja volim biti drugačija
koja kolica su ti u užem izboru?
tina29 maleni P. jesamo ti nama svrati kad stigneš
![]()
vatra ja mislim da ti sama tu ništa ne možeš. Meni se čini da su se meni dosta smanjile od nifedipina, ali to ne možeš sama uzeti, naravno. A i pitanje je kakve bi bile kontrakcije da ne ležim 0-24h. Možda kakav čaj za opuštanje maternice?
(cure, kaj kupiti mužiću za rođendan ovak iz "zatvora"...još se mogu snaći da netko kupi ali ne mogu tražiti i nemam ideje)
Cure ajde da vas cujem, alternativa za opustanje maternice. Vec sam pocela piti i vrkutu, preporucuje se... Snupi?? Ti se bavis alternativom...
Muma ako sta smislim, javim za poklon..
Bubimitka iskrene čestitke na malom Luki kojem želim duuug i sretan život. Uživajte u svakom trenutku
Tina29 prekrasan avatar![]()
Vatra, jel ti tko preporucio magnezij? Sumece od 300mg? Al mislim da ne smijes piti vise od 2 na dan jer prevelike kolicine izazovu proljev. Kazu da je to prirodno sredstvo protiv trudova.
Posljednje uređivanje od Kikica1 : 20.10.2013. at 17:31
E i jos sam ti htjela reci da sam pitala mamu je li imala kontrakcije od placente previe, ona kaze da je cesto imala gadna krvarenja ali da nikada nije imala nikakve bolove, trudove, stezanja. Kaze da su joj serklaz obavili negdje na pola trudnoce (al kod mame se zbog mioma nije maternica normalno rastezala, moguce je da je serklaz bio i preventivna mjera).
Pijem Mg 300 mg onaj Direkt i apaurun 2 mg jednu na dan i prenatal vitamine i vrkutu i zeljezo i duphastone 3x2.. Ma kontrakcije su navodno zbog nekog hematona na koji maternica reagira..ne znam zasto su te kontrakcije...ali zivciraju...
Netko je pitao da li mi jos daju antibiotik.. Prestali su mi davati jer sutra imam UK i briseve a mozda i crp, zadnji crp je bio 9..
nov@ jel se popravilo stanje na ratnom frontu ili je dady to be morao po sok od jabuke? I ja grizem , pogotovo kada kasni na ručak više od 15min
vatra86 ne znam puno osim ovoga kaj si i sama već napisala. Stavrno je grozno da si u bolnici i da informacije moraš tražiti okolo umjesto da ti pomognu nekim savjetom. Jel daju tebi heparin ili nešto slično, sjećam se da je Bluebella dobivala nešto dok joj se cjedio hematom ??
cam cortina, concord, hartan, peg perego, Jane - meni je najvažnije da budu čvrsta i za svakojake terene jer smo puno u prirodi s pesima. Iako sada nakraju možda uzmemo od frendova pegperego košaru i osnovu p aće to onda odrediti i ostalo. Što više razmišljam bliže sam da uzmeme nekaj rabljenoga pa kupim nekaj kaj inače nismo namjeravali, tipa kolijevku ili one lude ležaljke kaj sviraju i nunaju bebu
Ja tako kada sam ležela poslije operacije u bolnici naručila kožni privjesak koji je USB, a ti mu sada nekaj gore nasnimi. Ili neku knjigicu/film - kaj voli?
I lijepa vijest: sigurna sam da osjetim bebonju, baš me na jednom mjesto s lijeve strane često zaškaklji
I bili na ručku u Plješivičkoj, mmm krvavice i zelje a poslije u Cukeraju kolač - parfe od maka - odličan, preodličan
pikala sam se fragminom od 5000 a nakon tjedan dana 2500, antibiotici mikromicin, injekcije Proluton depot 250 i Utrogestan 2x2. (kod mene su bili hematomi bez kontrakcija)
jesi vidjela concord uživo ili samo na slikama? meni su se svidjela na slikama a uživo ni najmanje, još kad mi ih je prodavačica krenula sklapati a ona sva škripe....
![]()
A sta..u bolnici mi mogu davati samo lijekove koje oni bas ne daju sakom i kapom jer....
Pa pokusavam nesto s alternativom...
E i sad izmisljam tehnike relaksacije, jer mi mozak radi non stop pa i to nije dobro...
BB još ništa nisam vidla uživo, osim kaj uhvatim u šetnji da prođu pored mene. Predivna su mi bila Bugaboo koja ima Gabi25
Vatrice joj da taj naš glupi stalno vrtajući mozak, jel ti tu mogao pomoći psiholog?
Pa ja bi rado psihologa, samo bi to trebala privatno pozvati nekog.. Kod nas u bolnici ne postoji psiholog, samo psihijatar
[QUOTE=linalena;2501791]nov@ jel se popravilo stanje na ratnom frontu ili je dady to be morao po sok od jabuke? I ja grizem , pogotovo kada kasni na ručak više od 15min
hehe i ja poludim kad kasni, još kad sam k tome i jaaaako gladna....uffff
Smirila sam ˝strasti˝ čim su gosti došli i čim sam počela s prežderavanjemCurka nam je bila mirna cijeli dan i eto sad navečer se javila pa možemo mirno na spavanje.
Laku noć curke!
Bubek cestitam , Luka dobro nam dosao. Ovako gledala kimbic komode cijene su od 800 do 2500 kn. Okirno nasla kaj mi se sviđa!Vatric liijepo si nadrogirana sa lijekovima! Probat cu ti nocas poslati Reiki ako mi uspije oko koliko ti pase da idemo corit?
Jutro kokice!
Kako ste mi?
Cimka i ja nismo opet nešto spavale noćas, ali bilo je ipak bolje nego noć prije. Čekamo živčano vizitu (ubijamo živce jedući oraščiće) da vidimo da li nju puste doma a mene na uzv, moram žicati.
A baš vas je lijepo čitati o tom opremanju sobica i traženju stvarčica za bebuške, ja trenutno nisam ni u elementu, ni u mogućnosti. Morat će to mužić odraditi.
Šaljem kisiće svima!!!
jutro komadi
ja si jutro započela sa mjerenjem šećera, imam neki uređaj kaj je mm dobio od doktora, nakon petljancija jer nikako zbušiti moj prst rezultat je 5,9. POčelop me zabrinjavati kako se osjećam ako dulje ne jedem, olovi me lagana treskavica u rukama i nogamaa u glavi umor. Makar moram vaditi željezo, ne znam zakaj mi je i hematolog rekao da ga vadim - dal možda heparin utjče na željezo ili se samo radi o razrjeđenju krvi pa se mijenja koncentracija??
curama u bolnicama veliki pozdrav i puno puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da se što prije razjasni vaše stanje i da možete doma
a onim sitno-brojalicama , hmm kaj zaželiti, da dođu do termina sretne i nasmiješene
Ja nikak na zelenu granu, trbuh opet zaostaje, ovaj put 10-12 dana. Prošli put tjedan dana. Oni samo kažu da treba pratiti, da su protoci i sve ostalo u redu. A ja nek šizim od uzv-a dp uzv-aI koliko čujem, ostavit će me tu do 34tt "da me mogu pratiti". Ja i dalje ne razumijem zašt ne mogu ležati doma, ali nema moje dr ni da hoću pitati. A joj.
vatra drzi se , izguracete vas dvoje
bubi cestitke na momku
ja se nakon 10 dana vratila svojoj kuci svjeze renoviranoj , jedva docekala da majstori odu da se mogu vratiti . a vrijeme ovo predivno iskoristila za druzenje i setanje ii nadoknadila onih 4 mjeseca lezanja.
bili smo na uz i posvadjali smo se sa doktorom, tj moji momci da mi je neko pricao da cu gledati tucu nebi vjerovala. on njih ganja uz a oni oboje udaraju i to bas bas udaraju , ja ostala sokirana kad sam vidjela da glavom udara u uz dok ga ovaj pokusava izmjeriti a nema gdje pobjeci. joj da mi je bilo snimiti jer takvu borbu u zivotu vidjela nisam a i dr je osato bez teksta kaze ne sjeca se da ga je i jedna beba tako napala ko ova moja dva lopova.
bossbaš slatko!
Muma dragamorat ćeš izdržat nema druge znam da ti je teško al zaboravit će se to sve kad primiš bebicu u naručje.
Muma drzi se...
Linalena, a da ipak trazis ogtt? Zbog dobivenih kila i sad secera?
Moj je jucer nataste bio 4. Kazu da trudnicama mora biti do 5, bez obzira kakvi su inace ref.intervali...
Posljednje uređivanje od Vrci : 21.10.2013. at 10:04
Da linalena. To je dost vissok secer. Meni je pred kraj ogtt nakon 2 sata bio oko 5 a cimerici 6.4 i zadrzali ju u bolnici. Barem spomeni doktoru da zna.
Muma ne brini. Kaj sam ti pricala? Nas od 31tt nije porasao ni mm do poroda
lina, šećer natašte mora biti do 5,1, tvoj je za dijetu i spada u gd, al to treba provjerit u labu
mare, prema trudnicama su stroži, već sam od par cura rekla da su im pisali gd i ako je na tašte bio ispod 5. Što je meni malo bzvz, ali ajd...
Jutro..
Mi danas s malo losijim vijestima, nocas u dva navrata jace krvarenje, jutros jos jednom... Bolovi.. Ali manje nego prosli ponedjeljak za sad... Malo sam odspavala pa se smirilo malo, jer mi nisu dali nis protiv bolova... Ali taj pritisak skroz dole je tu, kao da se nesto napuni krvlju i kad idem piskiti to sve pocne izlaziti... Nikadn zelenu granu....
Jel treba ponavljat krvnu grupu i rh-faktor u 34 tt? ja sam to vadila na početku trudnoće i sad vidim da piše nalaz ponovit u 34 tt.
A jooj vatra pa dokle vise tako??? Nadam se da si dobro koliko moze biti dobro! Da li si sta rijesila za psihologa? Citala sam da pises o privatnom
nakon jela (kava, pečeno jaje i kruh) je bio 7,8 i sada poslije 2 sata 4,6
idem nazavti doka, zapravo poslati mail - hvala na upozorenju
Vatro joj opet, treba to izdržati i vjerujem da je ti je grozno a nema pomoći
Nema pomoci, ali se drzim jos...
Lina ne zezaj se sa secerom..nadam se da nece biti strasno.. Kad se radi ogtt?
Linalena probaj analizirat i što si jela večer prije jer ti je i to moglo dignuti šećer ako si kasno jela tešku hranu ili dosta slatkog, meni je jednom prilikom bio 5,7 (vjerojatno sam se dobro najela nečeg što ne treba) a poslije mjesec dana sam ponovila s tim kućnim testom pa je ispalo 4,7 tako da se ipak nije radilo o ges. šećeru, ali svakako ponovi test. Heparin ti ne utječe na to i ja sam ga uzimala
ja sam vadila šečer prošli tjedan natašte je bio 4,65 a poslije dva sata 6,67. I to su rekli da je ok!
upadam ali me nesto zanima
koliki je normalni oggt kad nisi trudan ? meni je 5 na taste i 2h kasnije 5,9 jel to u redu kad nije trudnoca ?
u trudnoci to je vise jelda ili ne mora biti ?
vatra ~~~~~~~ drz se
crvenkapica77 ja sam radila ogtt znači kad nisi trudna ovo su ti vrijednosti glukoza 0h tj natašte 4,4-6,4 a nakon 2 sata poslije one tekučine je <7,8
Radila ogtt i povisene su vrijednosti šećer je 5.3 nakon 1h je 9.9 nakon 2h je 8.9 stavili me na dijetu i kontrola za dva tjedna malo sam u šoku jer ja uopće ne jedem slatko kolko je opasan taj gestacijski dijabetes ,,,,,,vatra drži se
ako je povisen, moras se pikati sa injekcijama i poslije trudnoce nerijetko pređe u dijabetes 2 i moras ga stalno kontrolirati - tak je meni dr rekla jer sam ja vadila na secernom odjelu a ne u labu!
ja sam briseve rjesila- nalaz je u petak, a u cetvrtak smo na kontroli da potvrdimo da li smjekica zbilja na kraju ili nije, imam osjecaj da se javila u subotu ali nisam sigurna da li je to bilo to!![]()
evo malo smjeha, cim saam ga procitala morala sam ga podjeliti sa vama!
Na jednom odjeljenju intenzivne njege sarajevske bolnice,
uvijek u istom krevetu, pacijenti su poceli umirali svakog petka u 11 sati,
bez obzira na njihovo stanje.
Liječnici su postali vrlo zabrinuti jer nikako nisu mogli ustanoviti što
je uzrok umiranju pacijenata.
Kako je vrijeme prolazilo a ljudi bez izuzetka umirali u tom istom krevetu
svakog petka u isto vrijeme, neki su liječnici počeli vjerovati da se radi
o natprirodnoj pojavi.
Jedan dan su odlučili okupiti radnu grupu koja će pokušati odgonetnuti što se događa.
Tako su se u petak okupili oko kreveta nekoliko minuta prije 11 sati brojni
specijalisti iz svih područja medicine i ostalo medicinsko osoblje.
Neki od njih su imali drvena raspela uza se, neki Bibliju, neki Kuran,
a neki čak i bijeli luk.
Kada je sat konačno otkucao 11 sati, odjednom u sobu užurbano uđe
Rasema Saftić, nova čistačica.
Pogledavši zbunjeno okupljene ljude, isključi sustav koji pacijenta održava u
životu i uključi usisavač. .. ****
Pregled obavljen, sve je o.k. ali posteljica se ne diže...biti će ipak placenta previa...
I potvrđen je pišonja!!!
Tigrical bravo za pregled i pisonju, bitno da je sve u redu.
I ja sam bila na pregledu i sve je u redu, i imamo curicu i jako je zivahna![]()
ma znala sam da će biti pišnja tigrical, u kojem si ti ono tjednu?