-
Svi ozbiljni uzgajivači preporučuju dob od 12 tjedana kao idealnu da štene ide u novi dom, odnosno da se odvoji od mame.
Sve prije toga je prerano i štene ne nauči mnoge stvari od mame. Mi smo našeg peseka uzeli s 12 tjedana starosti i on je stvarno bio spreman za novi dom.
Također ima pasa, odnosno pasmina koje su inteligentnije od drugih pa sukladno tome lakše, odnosno teže uče.
Sve ove okolnosti treba uzeti u obzir.
I da, i mi smo imali kriza. Doduše nije nikoga ugrizao, ali je cvilio tri noći kad je kći bila u bolnici. Ali, ponavljam: nikad nije skočio na stol, krevet. Spava uvijek, samo i jedino u svojoj košari u kuhinji u kutu kraj radijatora. U autu sjedi na stražnjoj klupi s malom, a ako ona ne ide, onda je u transporteru u koji sam uđe bez nagovaranja i podmićivanja. Dobar je i sluša. Zna već i neke komande. Ne mitimo ga i ne nagrađujemo stalno sa hranom. Bravo je njemu dovoljan. Kad svi odlazimo od kuće, a on ostaje sam, sjedne po komandi i čeka. Ne zaletava se na vrata i ne cvili kad ih zatvorimo. Zna biti u prosjeku po 5-6 sati potpuno sam i nikad ne radi štetu...
I ovo sve pa i još toga smo postigli u zadnja dva- tri mjeseca. Efektivno dva, jer prvi mjesec je još bio beba i navikavao se na sve novo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma