Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2344

Tema: odgoj pasa

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno, u 2 skole smo pridbjezeni za tecajeve, cekam da se jave. No, mozda sam prejako opisala malisu, on je stvarno zaigran...zanimljivo je da ima problema u principu sa sekom, koja ga obozava i od srece sto ima psa, jednostavno je uvije preuzbudjena kad je s njim. Braco i on se puno bolje slazu, pesek je prema njemu jako njezan. I jako je njezan prema drugim ljudima koji nam dolaze, i prema drugoj djeci.
    Ti si već spržena, mali te je smotao ko sajlu

Nisi ga ništa prejako opisala, ugriz je ugriz, zagriz je zagriz, da meni pas to napravi mom djetetu za to bi letio preko balkona i tvoje NE za takav slučaj nije bila dovoljna kazna, ustvari nije bila kazna uopće iz njegove pseće perspektive. A ako ti trenerica kaže i na takvo ponašanje da je zaigran, onda je vrijeme da promjeniš trenericu.

Voljela sam svog zadnjeg psa ko niti jednog, on i ja smo od prvog dana imali posebnu vezu, rijetko se događa između psa i čovjeka. Štene koje je nas izabralo u uzgajivačnici, koje je cvililo i lajalo za nama (nikad žena to doživjela o tada) nakon što smo otišli iz uzgajivačnice da razmislimo, jer smo došli zapravo po drugogo psa, koji kada smo ga uzeli i ostavili kod bake a mi kratko izašli, nije fermao ručnike koje nam je dao uzgajivač sa mirisma njegove mame i braće, nego je otišao u sobu gdje su bili naši koferi i lego među našu robu i tamo bio sve dok nismo došli i to prvi dan nakon što smo ga podigli iz uzgajivačnice...

Ma mogla bih roman napisati o specifičnosti odnosa sa tim psom, ali i štene koje ipak nije bilo toliko savršeno do svojih 18 mjeseci i koje me sa svojih 6 mjeseci skoro unakazilo, bezazleni pokušaj da ga poljubim u njuški, do tada posve mirno, uravnoteženo, jedno totalno cool štene je skočilo ko opareno zarežalo i skočilo na moj nos. Srećom imam po prirodi reflekse ko čigra, pa sam prošla samo sa laganom ogrebotinom, ali moglo je biti i drugačije i da li bi toga bio vrijedan jedan pas, e pa ne bi. Ono što sam tada napravila je vjerojatno oblikovalo naš odnos za čitav život i doprinijelo tome da ga se nismo morali rješavati tamo oko 4 ili 5 godine, kada kod tih pasa, posebno mužjaka sva težina njihovog specifičnog kraktera kulminira. Moja reakcija je bila brza, strelovita, žestoka i čisto pseća. Pretvorila sam se u sekundi u psa i napravila ono što bi napravila njegova mater, tada, u toj dobi je bio već poprilično velik, i težio nekih dobrih 15-20 kg. Sljedećih nekoliko dana je doslovno puza za menom i bacao mi se pred noge okrečući trbuh. Kasnije kroz razgovor sa uzgajivačima i poznavaocima ovih pasa, sam saznala da sam napravila jedinu ispravnu stvar koja je bila ključna za naš daljnji odnos i suživot.

No, da sad ne pomisliš da ti hoću reći, budi pas i razmišljaj ko pas makar bi to trebao svaki vlasnik i moći, jer psi nisu niti lutkice ni dječica, to su životinje, prave životinje koje se ravnaju prvenstveno životinjskim pravilima ne ljudskim, to je ono što pokušava Cezar, makar mu ipak fali malo urođene animalnosti za to

Ali za početak prestani ga braniti kad napravi pizdariju, pogotovo ove veličine kao što je da ugrize dijete! Također bi na tvom mjestu nabavila ili bar na netu pročešljala sve što nađem o maltezerima i pekenizerima, jer već sam jednom napisala, nema obiteljskih pasa, psi su prvenstveno radne životinje i prvenstveno životinje, a pekinezeri uopće nemaju nimalo lagan karakter, znaju biti zaguljeni do boli. Ti prvo trebaš upoznati pasminu, tj. pasmine koje imaš, maltezera i pekinezera, a onda eventualno čitati Cezara, ukoliko će ti biti potreban i nakon školice.
    I to što je nježan sa sinom, ne znači ništa i to se može promjeniti. U svakom slučaju prihvati činjenicu da ti je pas tj. štene izgurao kćer na najniže hijerarhijsko mjesto u vašoj kući.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    I to što je nježan sa sinom, ne znači ništa i to se može promjeniti. U svakom slučaju prihvati činjenicu da ti je pas tj. štene izgurao kćer na najniže hijerarhijsko mjesto u vašoj kući.
    Psi su penjaći na hijerarhijskoj ljestvici, one je tek šene od 3 mjeseca i već je postigao toliko u svega 3 tjedna šta je kod vas, woow, kapa daoolje mališi, ali ukoliko to ne presjećeš i ne dovedeš u red,vjerojatno će sljedeći na redu biti sin, a kad još malo poraste možda i muž

Mislim, zafrkavam se malo ovo sa mužem, ali nadam se da shvaćaš što ti govorim.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Safran, a kakva je trebala biti reakcija? Udarac? Dosla mu je iza ledja i naglo primila kost- nije opravdanje, ali i ona nije dobro postupila. Kad smo mu kasnije opet dali kost, MM i ja smo je uzeli bez problema. I prckamo mu po hrani dok jede, svi, i cura. Jucer je poceo pustati na komandu - drzao je lopticu, htjela sam uzeti i rekla pusti- nije htio, pa sam ga lagano primila za siju- odmah je pustio. Slijedecih par puta je pusti nakon samo dodira po vratu, a onda i samo na Pusti.

Buni me sto se pred curom spusta u podredjeni polozaj kad mu ostrije kaze Ne, ( ne svaki put) ili legne na ledja.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Safran, a kakva je trebala biti reakcija? Udarac? Dosla mu je iza ledja i naglo primila kost- nije opravdanje, ali i ona nije dobro postupila. Kad smo mu kasnije opet dali kost, MM i ja smo je uzeli bez problema. I prckamo mu po hrani dok jede, svi, i cura. Jucer je poceo pustati na komandu - drzao je lopticu, htjela sam uzeti i rekla pusti- nije htio, pa sam ga lagano primila za siju- odmah je pustio. Slijedecih par puta je pusti nakon samo dodira po vratu, a onda i samo na Pusti.

Buni me sto se pred curom spusta u podredjeni polozaj kad mu ostrije kaze Ne, ( ne svaki put) ili legne na ledja.
    Ne udarac, već ovo što sam potpisala Stray što je ona opisala točno školski!, što sam opisala sa svojim psom, psi ne udaraju jedan drugog što je napravio tvoj deda,i ovo što je napravila Cvijeta. Sve se vrti oko jednog te istog čitavo vrijeme.

Ne treba te buniti to sa malom, on je još štene i ući, a ovim njegovim oprečnim reakcijama koje navodiš samo pokazuje da on zapravo ne želi biti glavni, što je zapravo jako dobra stvar i bit će utoliko lakše s njim.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •