ja glasam protiv i žao mi je te silne love koje će se potrošiti radi ovoga..šteta totalna...
...to bi trebalo naplatiti ovima u ime obitelji pa nek im bude referendum,ako ga plate![]()
ja glasam protiv i žao mi je te silne love koje će se potrošiti radi ovoga..šteta totalna...
...to bi trebalo naplatiti ovima u ime obitelji pa nek im bude referendum,ako ga plate![]()
slažem se ina33, mislim da će ljudi ipak malo bolje razmisliti kada konkretnija pitanja jednom dođu na red. možda bude manje mjesta za manipulacije značenjem kada pitanje bude manje "općenito" i kada se bude zaista znalo što ono donosi i koji mu je cilj i svrha.
ne znam jel već bio linkan ovaj članak, pa stavljam link
http://www.teskalingvistika.com/obje...-ime-obitelji/
Napokon neka korist i od Bandića i mreže njegovih pobočnika.
Uspjeli su profurat u centralni HRT dnevnik njegovu izjavu
da je "zajednica muškarca i žene najprirodnije okruženje za odrastanje djeteta", a da voditelj nije svojim komentarom podučio narod
kako je ta izjava homofobna, fašistička, ksenofobna, opasna, antisemitska, zla, a napose užasno vrijeđa jednoroditeljske obitelji.
Takvu slobodu si očito danas u RH može priuštiti samo Bandić.
Posljednje uređivanje od krojachica : 27.11.2013. at 22:21
ajd bar priznajte da je naša "selebriti" ekipa bolja
odnosno, ako ne bolja, a onda bar ljepša![]()
Da, da, a referendum je o tome u kojoj zajednici odrastaju djeca, ili?
daj pet cvijeta
probudit ću cijelu kuću svojim smijehom.
znaš, dok se je još mislilo da je u našoj ekipi Prosperov Novak (ali iz 80-tih) još smo i imali neke šanse,ali sada kad je jasno da imamo Mirisi,zlato i tamjan Novaka, onda smo stvarno pokopani.
Mada opet mi imamo Božidara Alića (komad iz 80-tih). Ko klinka sam bila zatreskana u BA.
Ali kao i uvijek, odlučujuće je u kojoj je ekipi Seve
Posljednje uređivanje od krojachica : 27.11.2013. at 23:02
evo jedne ankete, potrošite malo vremena, pomozite studentima
http://surveys.questionpro.com/a/t/AKjHvZQY9I
majke mi, zbog načina na koji se tumači ovaj referendum mislim da će jako puno ljudi biti zbunjeno kada vidi što zapravo piše na listiću.
strašno, na facebooku samo objave kao ona koju sam gore linkala; ono "ne dajte pederima da posvajaju našu djecu zar ne vide koliko su bolesni" i slično??
jel sam glupa što me još uvijek iznenađuje koliko ljudi NE ZNAJU. i u svom neznanju i mržnji koriste najodvratnije moguće argumente koji samo govore o tome kakvi su oni sami.
možda su naši ljepši, ali za-ekipa ima bolju ekipu za smijeh. suze su mi preksinoć frcale kad sam slušala daria šimića. i njegove potomke s noine arke. pa kako takvo nešto možete učiniti čovjeku?!
http://www.tportal.hr/kultura/knjize...-Vukovaru.html
i nesto lijepih misli:
Ivana Simić Bodrožić
Ovim referendumom isključivo se želi diskriminirati određena manjina. Obitelj je postojala davno prije nama podrazumijevajuće definicije braka, kao što će ju, moguće, i nadživjeti. Dakle, ne radi se o obitelji. Ako se građani izjasne 'protiv', zagovornicima inicijative neće se promijeniti život, ali ako se, nažalost, izjasne 'za', ljudima koji o bilo čemu imaju drugačije mišljenje od većine prostor slobode još će se malo smanjiti. Tek tada, u takvoj Hrvatskoj, trebat će se moći živjeti.
Mani Gotovac
Želim biti uz osobe koje volim. Zato mi ne treba papir. Treba mi sloboda. Želim živjeti u 21. stoljeću. To znači suprotstaviti se neznanju, lažima i strahu od bilo koje različitosti. Želim da se 48 milijuna kuna našeg novca odmah uloži u gradnju dječjeg doma, vrtića ili odjela za novorođenčad - u Vukovaru. I neka se to onda zove U ime obitelji. Ne želim glasovati za laž i licemjerje. Uvijek ću biti PROTIV.
Renato Baretić
Glasat ću - uvijek i svuda! - PROTIV licemjerja, isključivosti i svake diskriminacije slabijega, PROTIV nametanja svojih stavova drugima i drugačijima, pa još s rukom duboko u njihovom džepu, glasat ću PROTIV tog obiteljskog nasilja nad zdravom pameću, glasat ću PROTIV beskrajnog promotivnog plagijatorstva i netransparentnih financija. Glasat ću, ukratko, baš kako ona blaga i skromna gospođa Markić u spotu majčinski traži: glasat ću onako kako mi nalaže savjest.
i ako gradonacelnik zagreba i njegovi savjetnici citaju:
postovani gospodine:
ovaj referendum nije referendun ni o odgoju djece, ni o posvajanju djece.
moze biti da vam je to promakla, pa ako vi nemate vremena, mozda se vasi savjetnici mogu pozabaviti tim, da vam to objasne. a ako i njima fali uvida, evo imaju ovdje 15 interesantnih strana.
išla sam guglati božidara alića.
bože dragi. koji puta je majke mi moje dobro živjeti u svom balonu i ne znati uopće da postoje ovakvi likovi i ovakvi tekstovi i mediji koji ih objavljuju i čitatelji koji ih lajkaju. .
evo njegov odvratan tekst na dnevno.hr.
i to još tjedno objavljuje.
tjedni pregled jednog hrvata.
ovo su riječi kojima on poimenice opisuje članove vlade, političare:
nacrtano krme, obrijani četnik, srbijankamilanka opančarka, lepi greh, partija, žlundra od flundra, srbopederske manjine, jednooki ljigavi lignjun, danijela srbović koja okuplja petparačke kurve, četnički vojvoda zoran....
i onda je, preko uglatomislenog kretenoida jovanovića, došao do nedjelje. koja je sveti dan za obitelj i misu.
Nadam se da će oni selebritiji koji se nisu javno izjasnili, glasati za. A zašto nisu, razumijem ih da je teško
kao javna osoba staviti glavu na panj. Ipak danas ako si protiv u medijima pobireš lovorike, a ako si za, ravan
si eichmannu. Tko će sutra angažirati neku eichmann-like personu?
spajalica i vertex, nigdje nisam rekla da vas koji ste protiv smatram da pljujete po Hrvatskoj niti da ste
protudržavni neprijatelji. Moj komentar se odnosio na članke, koji se, ako su suvisli, diskvalificiraju, da su im autori
odavno izgubili kredibilitet, ako su nesuvisli, onda ekipi frcaju suze od smijeha.
seni, referendum je o braku, jasno, ali jesu li homofobni i diskriminatori
oni koji nisu za homoposvajanja, ili nisu? Ja mislim
da ih se meće u istu vreću, tako da ti to praktički dođe na isto.
I još nešto, čitali se sigurno o ispadu (ili nastupu), ovisi kako tko gleda, Nikše Spremića u Europarlamentu,
u kojem je Markić usporedio, u biti izjednačio s Eichmannom. Slažete li se vi s tim? Je li Markić kao Eichmann?
Jesu li, slijedom toga svi koji su za, kao Eichmann?
Što treba učiniti s pojedincima kao Eicmhmann (meni
samo dva rješenja padaju na pamet-doživotni zatvor ili smaknuće)?
Ako referendum prođe, ispada da veći dio glasača treba, vi meni recite, što?
Posljednje uređivanje od Dijana : 28.11.2013. at 08:16
A, ovdje se znači odvija veselje....
Gospođa Markić me toliko iz dana i dan, iznova i iznova, uspije frapirati svojim lažima, obmanama, manipulacijama, đon obrazom, da mi ni dotična usporedba s Eichmannom nije toliko pretjerana...
No ne moramo biti doslovni, Dijana, time svakako ne smatram da treba ići u zatvor (nemam informaciju da je zasad nije počinila zločin takve vrste) ili biti smaknuta (ne vjerujem u smrtnu kaznu općenito), niti smatram da su svi koji će zaokružiti ZA lažovi i manipulatori najgore vrste i opasnih namjera poput gđe Markić.
Sama usporedba govori o jednom odnosu prema zlu i samom mehanizmu zla u svijetu, a ne o tome da su gđa Markić i pristaše inicijative ravni nacistima, takvo nešto ipak ne bih potpisala.
evo malo dobroga raspoloženja za dobro jutro
mario,
https://www.youtube.com/watch?v=l-jYz6QZr5U
za mene usporedba nije pretjerana. ja si mogu dozvoliti politički nekorektne usporedbe.
za mene je markić kao eichmann. za mene je ona - zla.
kao eichmann, bez moći koju je on imao. i on bi, u nekom drugom povijesnom trenutku, bio čovjek za koga nitko nikada ne bi čuo. poštar ili državni službenik. ne znamo što bi bilo da nju stavimo u taj povijesni trenutak, u recimo 1939. i damo joj moć koju će uskoro dobiti kada prođe referendum. srećom 2013. je pa nikada nećemo ni saznati.
ali ne svi koji će glasati za. to nikako.
previše volim ljude da bih to mislila, da su svi zli. vjerujem u ljude, pa i kod ovakvih podjela. bez obzira na njihove, odnosno naše, slabosti i mane. vjerujem da je većina ljudi dobra. velika većina.
ne i svi.
Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 28.11.2013. at 09:15
nažalost, nije ako, nego kad referendum prođe. dakle, kad referendum prođe onda se većini glasača trebamo duboko pokloniti i svi im se zahvaliti što su nas spasili od te strašne sudbine koja bi nas bila zadesila u slučaju da je odluka bila drugačija. odmah nakon što budu objavljeni rezultati, svi ćemo osjetiti silno olakšanje, jer su ovi tihi i hrabri heroji spasili Hrvatsku. u Hrvatskoj će nastupiti stanje blagostanja i blaženstva, svi će nezaposleni dobiti posao, gladni će postati siti, bolesni ozdraviti...ma, jedva čekam ponedjeljak. sad kad sam pročitala Alića, sigurna sam da moram promijeniti stranu, potpuno me "očarao".
jao, apricot, hvala za link, umrla sam od smijeha, ne znam kako je bilo branku...
Čuj, ono što ste vi ovdje linkale kao suvislo nekima od nas izgleda, zvuči i jest vrlo nesuvislo, a osim toga, važno je tko što kaže i napiše.
Osobe svojim javnim djelovanjem stječu nekakav kredibilitet, a to što ga Čičak, Alić i slični nemaju, to stvarno nije do trenutka ovdje i našeg truda da dokažemo da ga nemaju. Jednostavno, javne su osobe (organizacije, portali..) i stav o njima izgrađen je davno prije ovog protiv/za, barem što se mene tiče.
Ono što ti nazivaš nesuvislim, a mi drugi, eto, lajkamo i šeramo, a to je valjda taj sudar svjetonazora. Svijet koji gledamo oko sebe ne gledamo sličnim dioptrijama ni filterima.
istu takvu prijavu smo dobile i u rodu
možeš li fotkati?
a mi ćemo poslati na GU
ili ti pošalji, svejedno
Možda nešto kao da se trenutno u Hrvatskoj vodi kampanja oko teme oko koje je javnost podijeljena i da se od institucije poput vrtića očekuje da ne sudjeluje u takvoj vrsti kampanje jer riječ je o instituciji koju financiraju porezni obveznici i svi roditelji, pa i oni koji ne podupiru UIO ili nemaju mišljenje. Osim toga, nije red da se institucije koje služe odgoju djece instrumentaliziraju ni u kakvim političkim kampanjama, niti da se kroz dječiji vrtić vrši agitacija za bilo koju stranu.
Reci da si zgrožena i da očekuješ da maknu sve promidžbene materijale strane u kampanji, kako prije, tako i poslije referenduma.
Možeš, ako misliš da treba, spomenuti i da ćeš obavijestiti medije (što možeš učiniti i ovako) i/ili spomenuti da ćeš u suprotnom obavijestiti nadležno ministarstvo/tijelo lokalne samouprave/inspekciju i sl.
pročitala sam ovo Alićevo
strašno
je li to profil ljudi koji su ZA?
Ne znam što je nesuvislo u Izjavi HHO-a. tu se valjda primjenjuje kriterij tko piše..ok, tu se zbilja razlikujemo.
Meni je puno bitnije ŠTO netko piše nego TKO to piše, ne dajem nikome UNAPRIJED kredibilitet, niti ga uskraćujem.
Da imam neka očekivanja od pojedinih autora, imam, ali svakom, ajmoreć, "dajem šansu".
I još nešto, ja baš ništa što ste vi linkali, nisam nazvala nesuvislim.
alex, nije to profil ljudi koji su za.
stvar je u tome da je propaganda koju plasira u ime obitelji vrlo nejasna, i prosječnom čovjeku koji nema vremena ni koncentracije pruža laži oko referenduma. cijela ta kampanja zasnovana je na lažima i manipulacijama, ali izgleda da ne postoji pravni instrument koji bi to sankcionirao.
ja se tješim idejom, vidim da i ina tako misli, da će uio pasti na jasnije postavljenim ciljevima. jer ne vjerujem da je naša javnost maligna, samo je neuka i izmanipulirana.
Da se dopunim:
Da imam neka očekivanja od pojedinih autora, imam, ali svakom, ajmoreć, "dajem šansu", zato sam i molila neki članak s pozitivom o Hrvatskoj s Dežulovićem kao autorom, čisto da ne bude jednoobrazan kakav jest.
dijana, dobila si odgovor: dežulović traži greške ne zato što ne voli hrvatsku, nego zato što želi da ona bude bolja.
mada, iskreno, ja kao 100% hrvatica ne razumijem koncept ljubavi prema hrvatskoj. volim neke dijelove i neke ljude, ali što to stvarno znači voljeti hrvatsku i kako je to mjerodavno za ovu raspravu?
ja ne znam kako imate volje citati Alića, ja sam nakon par recenica zatvorila prozor. A sto se tice njega i njegove zivota imala sam priliku upoznati, pa bi se suzdrzala o pisanju sta mislim o njemu kao osobi, jer nije primjereno forumu. za razliku od njega ipak imam malo kulture.
pa sad znate što vam je činiti- Nadam se da će svi normalni ljudi na referendumu zaokružiti 'za'. Vjerujem da ćete isto tako i vi glasati gradonačelniče – rekao je Mario Župan (HDZ).![]()
Onda sam te krivo shvatila, sorry.
Oko HHO-a sam ti već napisala, otkako ga je preuzeo Čičak (tj. prije toga Banac), HHO je izgubio kredibilitet koji je prije imao. Znam da takav kakav je nekad bio nije odgovarao desnici jer se bavio ugroženim skupinama i manjinama u društvu, ali među domaćim i međunarodnim organizacijama bio je vjerodostojan i predstavljali su ga ljudi koji su imali znanstveni, ljudskopravaški i osobni ugled. Onda se dogodila smjena ljudi, bilo je tu nekih skupština, odlazaka, dolazaka, preuzimanja...to je bilo prije par godina. Sad se svode na izdavanje priopćenja jer nemaju nekih aktivnosti, a kad je riječ o političkim priopćenjima, ona uglavnom podilaze desnici. HHO u medijima danas nema težinu koju je nekad imao.
zar božidar alić smije onako pisati? ono je jezivo. postoji li neki zakon? mislim, to je čisti govor mržnje. preporučam da se ne zeznete kao ja, pročitate i dobijete mučninu za narednih mjesec dana.
Sinoć je u paralelama profesor s politologije objasnio da, ako referendum prođe, stanje se betonira barem narednih 50 godina.
Mislim da ću djetetu ponuditi studiranje u inozemstvu kad naraste.
Ne kužim kako je moguće da se netko na ovoj temi zbilja ponosio da je B Alić na njegovoj strani.
super je emisija na dnevnik.hr sa sandijem blagonićem, odlično se suprotstavio markićki. jel maštate nekad da će ipak u nedjelju većina biti PROTIV? ja moram priznati da da. ne zato što mislim da je moguće, više onako adolecentski, kao kad zamišljam da će me tom waits na nekom koncertu pozvati na stejdz i otpjevati mi jersey girl.
Pa dobto na koju foru ovo of alica nije laznjivo?