Stranica 27 od 581 PrviPrvi ... 1725262728293777127527 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,301 do 1,350 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Long-term follow up of children exposed to scans before birth did not indicate that scans have a detrimental effect on children's physical or intellectual development. Studies were carried out over three decades and technical advances in equipment, more widespread use of ultrasonography, and increased training and expertise of operators may have resulted in more effective sonography.
    Evo malo relevantnih izvora
    http://onlinelibrary.wiley.com/doi/1...al+maintenance

Kao i kod svih intervencija, treba ih koristiti kada je potrebno i opravdano. Slažem se da što manje „prčkanja„ to bolje.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ne znam, ja nekako vjerujem da je na neki način štetno sve što nije prirodno. Slažem se da je ultrazvuk potreban, ali ne prečesto.. Isto kao što je za nas štetan mobitel, wlan i ostale stvari, tako me nitko ne može uvjeriti da za malo djetešce nije štatan nekakav uređaj koji pomoću zvukova nevjerojatno visoke frekvencije dopire do njega i remeti mu sigurnost njegovog doma..

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Čuj, sve što emitira ima određenu frekvenciju. Sunčeva svjetlost, mobitel, sve emitira...
    Valovi su prirodni
    Neke frekvencije su, a neke nisu štetne, a druge su štetne ako su u velikim količinama, itd...
    Ali nemojmo sad o fizici

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam jedna od onih koja se opredijelila da uzv nije štetan. Nije prirodan, ali da je ipak tako napravljen da njegove frekvencije nisu štetne za nas.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ne znam jel stetan, ali za 4d imam osjecaj da ga beba sigurno osjeti. Jer i ja osjetim vibracije koje pusta. Ne znam jel tako, ali slabije, radi i 2d i 3d.

Mislim da ipak treba naci ravnotezu. Ako je sve ok naravno da ne treba svaki tjedan raditi uzv. Ali ako nije, to su ionako brzinski uzv i moraju se raditi da ss vidi stanje

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

A što taj 4D radi sve? Ja mislim da ga nisam ni probala. Bila sam na onom koji prikazuje bebu voluminozno, to bi bio 3D. Ali doktor mijenja sliku iz 2D u 3D samo pritiskom gumba, ja ne osjetim nikakvu razliku.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

4d je kao video, znaci 3d+stvarno vrijeme. U biti slika puno slikica i spaja u kao filmic. To je ono kad vidis bebu kao 3d, ali vidis bas kako se krece i mice, znaci kao video

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

A i to sam vidjela, samo što doktor stisne neki gumbić i slika se prebaci iz crno-bijele 2D u sepiju 3D pa tako i s filmićem crno-bijelim i onda tim sepijastim. ALi ja ne ostim nikakvu razliku. Cijelo vrijeme je sonda (se to tako kaže??) kojom pregledava na mom trbuhu, a slika se mijenja.
    A kako ti osjetiš razliku? Što se promijeni?

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Cure,ja potpisujem sve i jednu i opravdanost i stetnost koristenja,ali se nekako orjentisem prema potrebi koristenja uzv, pa sam se ubijedila da nije stetan. U vrijeme kad sam ja studirala,apsolutno se ucilo o uzv,kao o najbezbjednijoj dijagnostickoj metodi...naravno kako vrijeme prolazi isplivaju na povrsinu i lose strane. Ja opet mislim, super sto postoji uzv, i koriste ga specijalisti, ljudi skolovani sa gomilom iskustva na ramenima.... Stetan je i Normabel, i stetan je i fuckin ananas u trudnoci,i persin,i uvin caj, i Sweps, i slano, i slatko, i kafa... I udisanje smoga itd da ne lupetam vise. Moram razmisljati da je to ok, metoda sa obzirom koliko su me puta pregledali....pusa za sve i lijepo spavajte

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj sarasvati prvotno napisa Vidi poruku
    A i to sam vidjela, samo što doktor stisne neki gumbić i slika se prebaci iz crno-bijele 2D u sepiju 3D pa tako i s filmićem crno-bijelim i onda tim sepijastim. ALi ja ne ostim nikakvu razliku. Cijelo vrijeme je sonda (se to tako kaže??) kojom pregledava na mom trbuhu, a slika se mijenja.
    A kako ti osjetiš razliku? Što se promijeni?
    Vise sam osjetila kod vaginalnog uzv. Ali kad upali 4d bas osjetim da ispusta neke vibracije, kao da radi tihi zzzzzzzz. Koje pojasnjenje :D

I mislim da bebe osjete uzv jer cesto stavljaju rucice kod lica i skrivaju se. Meni izgleda kao da se stite. Recimo kad me kratko gleda onda to ne radi, kad dulje imam uzv (tipa anomaly) to je bilo izrazenije

Al to su moje brije ipak ne bih odustala od uzv i ne mislim da je veliko zlo. Vise me bilo strah wifija,mobitela i slicnog oko trbuha,ali i to sam prevladala

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

i moja se skrivala od UZVa, stavljala ručice i okretala glavu...sigurno ih malo ometa a i lulu mama je stavila referencu koju sam i ja čitala prije + ipak su preporuke u normalnoj trudnoći 1 UZV po tromjesečju.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

ej cure...raspsale smo se o uzv-ima...uglavnom vidim da nisam jedina koja je bila na toliko pregleda. ma samo mi je 4 uzv trebalo u 5 tj da potvrdi da nije izvanmaterična i da nije u rogu smješten plod gdje više nebi mogao rasti.
    twister...pisala si o hematomu...moj je neki mali, čak nemam ni dimenzije jer se odmah vidi, ali se nalazi iznad cerviksa, retrocervikalno i ne predstavlja preveliku opasnost za bebu. do idućug tjedna kada imam mjerenje nuhalnog sam na mirovanju. ležim, međutim primjerice sutra moram vaditi tsh i ft4, danas moram kod svoje dr...ne možeš mirovati sto posto kad imaš za obavit neke stvari...

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Bice to sve ok Least, znam da ne.mozes skroz mirovati,i ja sam isla po laboratorijama , i doktorima. Svugdje trazi "pravo prvenstva", i sve radi polako. Pozdrav.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Da, mirujemo, a svako malo moramo po doktorima. Ja moram sutra kod gin po recept za duphice jer se na telefon ne javljaju uopce. Luda sam...

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Bok cure. Ne znam dali sam fulala temu al eto malo sam pod stresom pa da vidim dali se to kome jos desilo. Po zm sam trudna 7+2. Isla sam sa 5tj kod socijalnog ginica se upisat i napravio mi je uzv i napisao na povijest bolesti "u kavumu pravilan go 8mm za am od 5 tj"- ne kuzim mu ja bas te kratice. Ugl rekao mi je da dodjem za dva tjedna opet na uzv i ja sam umjesto kod njega otisla jednom privatnom nakon dva tjedna. I kao trebalo se srce cut jos sam ja pitala jel moze uci muz a privatni me malo cudno pogledao i rekao da moze al da nece nista vidjeti jer je 7+1. U gleda on i kaze da je u cosku i da se slabo vidi . Da je moguce da je bila kasnije ovulacija i da je znao da bi me narucio za tjedan kasnije. I kaze da vidi trzajeve al sve se to alabi vidi i da dodjem za dva tjedna da ce se to puno bolje sve vidjeti i napise u povijest bolesti "intrauterino se prikazuje GM promjera oko 11 mm, s vidljivom žv=3,6 mm, EO se nazire, KČS nesigurni.To je bilo jucer. I danas ja odem kod socijalnog da mi napise uputnice sta je ovaj napisao da sve moram i ovaj socijalni jos hvali privatnog kako je to super ginic i uzme njegovo otpusno i kaze " malo mi je to cudno. Ko da se ne razvija plod. U dva tjedna je narastao samo za 6 dana. Mislim da to nece biti dobro. Trebalo bi se sve dobro vidjeti i cut srce. Al ne morat to nista znacit al mislim da nece bit dobro. To je nesto sta vi ne mozete kontrolirati. Dodjite u cet il pet pa cemo probat vidjeti." Ja sva u soku otisla od njega. Ne znam jel bi plakal il sta. Zovem frendice koje su trudne il bile trudne . Pa usporedjujem svoje nalaze sa njihovim pa nam nikom nije jasno kako je on to izracunao. Ugl dali se kome desilo da se u 7 tj slabo vidjelo i nije culo srce?

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Vise sam osjetila kod vaginalnog uzv. Ali kad upali 4d bas osjetim da ispusta neke vibracije, kao da radi tihi zzzzzzzz. Koje pojasnjenje :D

I mislim da bebe osjete uzv jer cesto stavljaju rucice kod lica i skrivaju se. Meni izgleda kao da se stite. Recimo kad me kratko gleda onda to ne radi, kad dulje imam uzv (tipa anomaly) to je bilo izrazenije

Al to su moje brije ipak ne bih odustala od uzv i ne mislim da je veliko zlo. Vise me bilo strah wifija,mobitela i slicnog oko trbuha,ali i to sam prevladala

Ja ne radim vaginalne pa valjda zato i nisam osjetila zzz-ove
    A moja cura ne stavlja ručice ispred lica jer nam se ni na jednom uzv-u do sada nije htjela ni pokazati!! Svaki put sakrije lice tako da imamo nekoliko fotografija kako ona grli posteljicu kao da se valja na pilates lopti. To je i bilo nezgodno kad sam radila anomaly jer doktor nije mogao sve vidjeti.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Naš je uvijek, ali uvijek stavio ruku na čelo i nije se dao gledati pa smo ga prozvali veliki mislioc haha.. Jedina njegova slika koju smo uspjeli izvuč sa 4d-a je njegov pimpek

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ma pravi dečko!

Ja sam sad u petak pojela hrpu čokolade, i micala se ona, i doktor se stvarno trudio, ali ništa od njezinog ukazanja. Na 2D je uspio pogledati barem ono što je već trebao na prošlom uzv-u, ali toliko je kratko to dopuštala da dok je prebacio na 3D - glava u posteljicu. Sad mi je tek jasno kako ljudi uspiju ne znati imaju li curu ili dečka...

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

haha bar bu imal uspomenu na najraniju sliku pimpeka ma samo da su bebice zdrave bumo već doznale spol,iako sam znatiželjna al možda mi baš ni sutra nebu htio noge raširit da vidimo kaj je??

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Cure jel ima koja od vas ovdje problema sa stitnjacom..hipotireozom?
    Moj TSH je vec na 6.8 unato povecanju terapije, ft4 je 13.8 i ok..
    Ne znam kako takav tsh utjece na plod ;(

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Least,procitaj Nanimirine postove, osim nje,ne znam nikog drugog sa hipotireozom...

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja imam hashimoto. Ali meni se tsh stabilno drži cijelu trudnoću

Evo da tu kažem, moj cerviks izvana i dalje isti, unutra zatvorena. Duljina mu je nešto ispod 4cm, znači drži se. Ali doktor kaže da nek i dalje mirujem, taman do negdje 34tt, znači poslije Nove. Pa ako sam do sad toliko odležala, budem i dalje.
    Svakim tjednom me manje frka, i sve se više veslim kraju godine

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

moj tsh je prije trudnoće bio 5,03,pa sam dobila terapiju euthyroxom 50...u 6tt je bio 3,1,a sad u 20tt je 1,99 al su mi sada povisili terapiju na 75jedan dan i 50dr dan,moraš sniziti taj tsh al mu treba cca 6tj da se regulira tako bar kažu

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

juuj mi smo negativni na bh streptokok , sad se više valjda nemam čega bojati

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Ja sam upala ovdje ko grom iz vedra neba,al sam da smirim malo Least123!Moj tsh izvan trudnoće prošle godine u ovo doba je bio 187 nakon čega sam dobila euthirox 100,i onda se snizio nakon nekog vremena!Na početku trudnoće negdje sa 8tt bio je 9.20 i sad kombiniram 150 i 125,napokon je dobar nekad malo niži ali sam čula da bolje da je niži nego viši,pojma nemam!Kontrole krvi su svaka 4 tj!Moj dok je rekao kad je bio 9.20 da je važno da se to uočilo na vrijeme da se izregulira i da od same trudnoće on tako skoči!Sad sam 24tt,i nadam se da smo stvarno na vrijeme reagirali!Samo pozitivno i bit će sve ok!

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

I ja imam hashomoto. Ima tu negdje cijela tema o tome, pa pogledaj iskustva.
    Ja sam na 100mg i ok su mi bili zadnji nalazi, s terapijom je uspješno u granicama normale.
    Least, ja bi ti savjetovala da obavezno vidiš doktora. Nije se zezati s time, a tvoji nalazi baš nisu super.
    Imaš hashimoto?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

lulu mama...ja sam redovito kontrolirana, i prije trudnoće kad su i tsh i ft4 svedeni na taman vrijednosti za zatrudnjivanje, ali evo sad u trdnoći nikako da se dovedu u red.
    prvi nalaz 4,5...dr povisuje terapiju s 75 na 75/100 svaki drugi dan. drugi nalaz 6.2 pa dr povisuje na 100 svaki dan i sad nakon 3-4 tj opet 6.87...
    kaže dr da s ulaskom u 2 tromjesječje i potrebe postaju manje pa očekuje da će se normalizirati. sad je povećao na 100/125 svaki drugi dan...samo nekako mislim da će i to biti premalo...ne znam

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

a meni su pak rekli da je sad bolje povečavat dozu što trudnoča napreduje?mojem endokrinologu je i 5 tsh ok u trudnoči a naravno nije,na VV su mi povisili jer se boje da mi tsh ne počne rasti s tih 1,99

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ma povecanje je ok, alismatra da treba postepeno jer kao u 2 tromjesjecu su potrebe ipak manje.
    Nego koliko vidim dr se boje i hipertireoze..koje je stanje vore za trudnocu i bebu?

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nemam problema sa štitnjačom, ali taj strep B se pojavio jednom ranije u trudnoći i nestao, ali svejedno moram dobiti antibiotik na porodu. Tak da Apsu jeeeeei!!

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Moja endica kaže da se u prvom tromjesečju gleda da tsh bude do 2.5, a dalje do 3.

I ja imam streptokok b, nekako me frka da se to u cijeloj strci poroda ne zaboravi...

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mene nije frka za to. Ćeš biti sama na porodu ili je s tobom muž/partner...? Ako nisi sama, on će podsjetiti na to.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ma ne smije se to zaboraviti, pogotovo zato što na porod nosiš svoje nalaze, ja sam si baš danas zaklamala nalaze od svoje doktorice i stavila ih u kartonček iza jer su manje bitni a krvnu grupu, nalaz šećera i ovaj nalaz streptokoka naprijed da se odmah vide. Ispuni si i plan poroda, imaš ga tu na rodi pa i u njega upiši natuknicu da trebaš primiti antibiotik..

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Draga bellar, ja sam isla sa 6+4 i nije se vidio plod ni srce. Nakon 15 dana mi je opet bio pregled i sve je biko u redu. Nije fer doktor da te tako zabrine, mogao te onda barem poslati vaditi betu ako sumnja u nepravilnosti. Vjerujem da ce sve biti ok, ima puuuno slucajeva gdje je kasnije ovulacija pa su trudnoce manje nego po zadnjoj mengi. Meni su rekli barem 8 dana da je trudnoca manja nego zm. Cestitam i sretno!

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

bellar nemoj se živcirati,otiđi za 2tj pa buš vidla,vjerojatno je sve ok.....mene su isto prošli tj digli živce,isplakala se i danas ponavljam uzv......Vrci puno ti hvala na ovoj info. o tsh-u sad sam mirnija,a meni filozofiraju da mora biti oko 1,iako se možda još i snizi do dr. kontrole?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ide muž sa mnom na porod. Ja sam mislila na svoj fascikl dodatno napisati papirić sa krvnom grupom, te navesti to za streptokok. Ne znam jel im bitno da pijem terapiju za štitnjaču, ali bih sve te stvari navela da budu odmah vidljive

Joj jučer sam bila sat vremena u shoppingu, tako me počeo boljeti trbuh, desna strana neki ligamenti. Jedva sam hodala. Taman kad dobijem dozvolu za kretanje neću nikud moći ići.
    Sad me malo frka jel to utjecalo kako na cerviks i bebača, ali nadam se da nije. Čak sam odlučila pustiti mm-u da sam ode kupiti ormar, ja se lijepim za krevet...

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Vrci,kako je? Odmiruj malo, da se smiri ,ako se.inace ne.kreces.
    Ja.mislim da sam totalno podivljala ... kad mi (ako mi) ljekar da dozvolu da se mogu kretati (jednog dana) ja se necu znati ponasati medju ljudima, rekla sam svom dragom da mi.nabavi koplje i stit,i da cu se vjerobatno skrivati iza drveca, od ljudi....sedam.mjeseci kreveta...necu se znati ponasati ,svega mi. Uspjeli smo skontati ,jednu djevojku da dodje i bude samnom par sati dnevno,naravno placena za to, kubanka je, stalno slusa latino muziku,tako da su moj Vivaldi i Bach pali u vodu...bebonja kad dodje,prohodace uz salsu.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Danas mi je ok. Malo sam samo slagala robicu u ormar,to sto smo kupili, i zateglo me jednom u trbuhu. Vratila sam se u strogu horizontalu, to je bio moj izlet

Meni dodu povremeno frendice,a zivimo s mojima,pa nisam sama.

I da, taman dok ce mi dr dati dozvolu za normalan zivot,vise necu biti u stanju ni hodati...

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Vrci i Twister, ne pratim vas od prije, a zasto ste na mirovanju zavrsile?

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

meni je dr zbog hematoma koji se nije od prvog uvz smanjil nek još narasal rekla čim više mirovati,al ne strogo,al ja sam ipak na početku mirovala malo strogije,al sad opet radim po kući,teško mi skroz mirovat,sama sam do negdje 4 sata,pa skuham i jesti,operem veš,peglanje se skuplja,malo nekaj počistim al stvarno malo..,zanimljivo je kaj sam ja tak nekak flegma i sigurna da je bebica dobro jer imam dosta mučnine,al ne povračam,a pročitala sam da mučnine znače da je bebica dobro,jedem skoro svakih pol sata nekaj po malo jer se tak rješavam mučnine i nekak se ne brinem ni zbog hematoma ni zbog togs kaj ne mirujem skroz...jedvs čekam 18,kad mi je uvz da vidim bebicu,jel narasla i jel sve ok....možda i nebu nekaj dobro pa bum se brzo spustila na zemlju,a do tad,još sam u oblacima

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja zbog smeksanog i ulozivog cerviksa

Mucnine nisam imala,a beba je ipak ok mislim da mucine ovise o tome kako nase tijelo podnosi trudnicke hormone.

Nemoj bas previse raditi, ali ako ti je dr rekao da ne moras strogo mirovati,onda nemas frke

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

A gdje ti se nalazi hematom i u kojem si tjednu trudnoce?

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ja od drugog mjeseca zbog hematomcine koji je bio 7 cm, mislim da sam bila sve ukupno u bolnici preko 2 mjwseca, pa mi se skratio grlic, pa dobila kontrakcije, pa svako malo krvarenja, transfuzije, rijesim se hematoma, pa dobijem opet kontrakcije, pa se opet skrati grlic, i sve nekako ali....samoca...mirovanje i mozak koji radi 100 na sat. Imala i napade panike, strah me bilo ustati da jedem, da ne prokrvarim...nigdje nikog svog. Ali kako dok rece od 34 t, bice sta treba biti...opusteno.

Iberc, odlicno sto si prilicno rastercena, ali ne bi bilo lose dabmalo vise mirujes. Mene je prgledalo 20 doktora, sto kod nas, sto ovdje u Italiji, svi su drugacije govorili, neko "totalno mirovanje" a neko "relativno"... Ja mislim da je bolje sprijeciti.

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

danas sam 10+2tt,za hematom mi dr nije rekla niš di je,a ja zaboravila pitat,al si mislim da je na takvom mjestu da ugrožava bebicu,valjda bi mi rekla strogo mirovanje
    slažem se da je najbolje čim više mirovati,evo trudim se da se ne vozim nikud,čak ni u dućan nejdem,nisam bila nigdje već dva tjedna..bilo bi mi lakše da imam nekoga da je svaki dan sa mnom pa da mi nekaj napravi,ovak mi sestra dojde koji put nekaj napravit al isto dosta radi pa ne stigne,mamu muči astma i ne znam još kaj,svekrva mi je daleko i tak..
    twister,i mene je par dana držala takva grozna depresija,stalno sam se cmizdrila,svađala sa mm,al evo nekak je i to prošlo

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

samo napravi osnovne stvari po kući,ja nisam na mirovanju pa ipak ne pretjerujem i nadam se da ne radiš niš oko kuće pošto vidim da si iz zagorja??

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

bez brige,niš ne radim oko kuće,ono malo cvijeća kaj je sad trebalo počupati mi je sestra napravila,a drugu godinu ni vrt ne budem radila jer ak bu sve ok,budem imala veliki trbuh,bebicu...ne hranimo nikakve životinje,osim psa i mački,tak da nemam sa tim problema,čak se ni niš ne šećem,čekam uvz 18 da vidim stanje,tak sam nestrpljiva da bi najradije prešla privat,al opet mi bez veze hodat na te uvz

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

i ja bi zbog nekih stvari išla privat al nit imam nit mi se baca lova na to,rađe bum djetetu kupila kad bu trebalo kaj....nel muž dela vrt a onu godinu iza buš ti kad bu beba mala

tamarisa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

POZDRAV DRAGE MAME I BUDUĆE MAME....
    ja evo imam još 10 dana do termina...a možda i manje s obzirom da idem na carski... danas sam primjetila da se ne mogu ispiškit do kraja i da me onako još škaklja i stalno tjera na wc opet...to me odmah bacilo na negativu i paniku da nije možda glupa šugava escherichia coli...luddddaaaaaaaaaa sammmmm...
    dal je to moguće da ću ju sad na kraju imati...koma...
    može mi netko reći da li je to opasno kod carskoga...koje mogu biti posljedice za bebu....

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj tamarisa prvotno napisa Vidi poruku
    POZDRAV DRAGE MAME I BUDUĆE MAME....
    ja evo imam još 10 dana do termina...a možda i manje s obzirom da idem na carski... danas sam primjetila da se ne mogu ispiškit do kraja i da me onako još škaklja i stalno tjera na wc opet...to me odmah bacilo na negativu i paniku da nije možda glupa šugava escherichia coli...luddddaaaaaaaaaa sammmmm...
    dal je to moguće da ću ju sad na kraju imati...koma...
    može mi netko reći da li je to opasno kod carskoga...koje mogu biti posljedice za bebu....
    S obzirom da ideš na carski i beba ne prolazi porođajnim kanalom, mislim da se ništa ne može dogoditi.
    Svakako otiđi kod svog ginekologa i napravi urin, možda nije ništa nego beba pritišće mjehur sad još više pred kraj trudnoće pa ni nema razloga panici.
    Zaista mislim da nemaš razloga za zabrinutost.

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Potpisujem Lili. U svakom slucaju prekontrolisi urin, i kad mokris, kad zavrsis pokusaj dok sjedis na solji, da malo guzom mrdnes lijevo desno. Nekako i taj rezidualni urin da izadje, ja imam.isti problem,dodje mi da sama.sebi kateter stavim.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •