Trina, riješi ovo kad budeš imala vremena: http://www.24sata.hr/psihologija/rij...og-cula-208665
Inače, ja baš ne razmišljam puno o intuiciji, ali od mladosti sam doživjela baš neke stvari koje su u ovom testu opisane. Evo primjera: bila sam na ljetovanju i osjetila onak iz čista mira da moram nazvati mamu doma, usred dopodneva - kad to inače ne bih napravila. Otišla na telefon (vrijeme radnje 1979, davno prije mobitela) a mama kaže da je moj brat baš malo prije pao s visokog tobogana na igralištu i slomio ruku!
Imala sam tada nepunih 17 godina. To je bilo prvi put da sam svjesno pomislila "zamisli ti ovo...". Našlo bi se još takvih bisera. Najbolji primjer je moj pokušaj selidbe u inozemstvo. Tako mi je to bilo fuj od želuca i užasno sam se loše osjećala (a tako je na kraju i ispalo) ali morala sam tvrdoglavo sama sebi dokazati da je moja volja jača od intuicije koja mi je govorila da to nije najpametnija odluka. Završilo je jadno. Ništ loše se nije dogodilo, ali sam se razočarala... Mogla sam si uštedjeti to vrijeme i potrošiti ga na nešto pametnije, ali valjda je tako moralo biti. Inače, moj stav o intuiciji nema veze s uvjerenjima ili razumom. To je kao da se uključuje neki prastari dio mozga (leđna moždina ili primozak) izvan domašalja svijesti koji reagira na neobjašnjive načine... Ja se uvijek pitam ne bih li trebala češće saslušati i poslušati te unutarnje impulse. A čovjek uči dok je živ... Ne kažem da su u pitanju neke natprirodne sile, ali tko zna - možda postoje neke sile koje još ne poznamo niti su opisane. Tja, i stari Grci su mislili da sve znaju, a znanost se nastavila razvijati i nakon njih (ako zanemarimo mrak srednjeg vijeka, he he he).