Stranica 148 od 581 PrviPrvi ... 4898138146147148149150158198248 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 7,351 do 7,400 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ivekica, ja noćarim svaku večer, zaspim oko 9,30 i probudim se oko ure i onda do pred jutro se okrećem po krevetu....ovakve nesanice sam u prošlim trudnoćama imala pred porod a ne ovako rano...
    Jo1974 sretno, da brzo maziš svoju bebuškicu !!!
    Ja sam jutros ispustila dušu nad wc-om, nemam što izbacit iz sebe a užasno se napirem.
    Mame koje imate probleme sa vidom, jeste li primjetile da slabije vidite u trudnoći ??? Ja baš komentirala jučer svom doktoru a on govori da odem kod okululiste provjerit dioptriju ali da ne bi trebalo bit povezano sa trudnoćom. Inače, ja imam +4 a sad mi se čini kao da mi se magli pred očima....

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Cure moje, baš mi falite..jako sam se navikla na ovaj topic..ali ne stignem više ni čitati ni pisati kao prije..mi polako napredujemo iz dana u dan..u subotu smo izašli iz bolnice sa 3580, u ponediljak bila patronažna i vaga pokazala 3830..bit će veliki cicoljubac već se vidi

Svima vama koje ste pred kraj od srca želim brz i lak porod kao moj, a vama u ranijim fazama želim da sve školski privedete kraju! Puno pozdrave od mene i mog malenog mišića!

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Maybe javi ako saznas je li curica ili decko!
    Ivekica, ja odlicno spavam. Tu se ne mogu pozaliti. Stalno me pita da spavam, a i u tom lezecem polozaju mi bude najmanje slabo. Ali zato me mucnine ubijaju, evo zadnja dva dana mi je toliko lose da ne znam uopce kako radim i hodam i zivim.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

cure moja evo ja bila na uzv, 26+4 tj. dr.kaže da je sve ok, ali BPD(mjera glave) je uvećan iznosi 84mm, a trebao bi oko 70 mm biti i beba teška 1284 gr. je li to previše???

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

anabeg...bas mi je drago da uzivas i da je sve ok
    ja se nesto informiram malo o cjepivima...u rodilistu se odmah dobije cjepivo za tuberkulozu, hepatitis i vitamin k..jel to tocno? ja toliko razlicitih stvari cujem da vise nemam svoje misljenje .. cula sam da nije lose ako se djeca cijepe sa malim zakasnjenjem..npr.1 mjesec zakasnjenja za svako cjepivo jer im je tada malo bolji imunitet. jel znate da li je moguce to dogovorit sa doktorima?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Kiri, mislim da se za odbijanje cjepiva potpisuju nekakvi papiri i ne znam što, uglavnom postoji procedura.
    Cure meni je danas baš jaki pritisak u donjem dijelu trbuha i ne znam trebam li ići do dr. Zovem ga ali ne javlja se na tel. Jutros sam imala neka probadanja i sad je to stalo ali pritisak je baš veliki. Na zadnjem pregledu mi je dr. rekao da je poslteljica nisko ali da još ne stvara probleme, to je bilo u 21.tt, sad sam u 24.tt i pregled mi je za 10 dana. Preporuka mi je strogo mirovanje i ne bi htjela bez veze ići dr. ali opet me strah ne otići.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

lady555 znaju oni često pogriješiti u mjerama, ako je dr. rekao da je ok vjerojatno nemaš razloga za brigu, neka bebać napreduje

maybe--- avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

LeloX ja sam tek 15 tt pa ti nemam nista pametno za rec osim da bi radi svog mira trebala otic do dr.

Ja sam svoju kontrolu obavila. Beba je ok, nista se ocito nije vidjelo za spol jer dr.nije komentirao, a ja zaboravila pitat. Radi mog smedarenja neki dan, rekao da bi bilo dobro na bolovanje, jer nije dobro puno sjedit a moj posao je bas takav. Tako da se moram pripremit na totalno ljencarenje

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

I ja sam obavila kontrolu. Poslje tjedan dana od početka otvaranja, nalaz je fala bogu nepromjenjen. I dalje sam samo jedan prst jedan članak otvorena. Puna 33 tjedna sam danas. Doktorica misli da bih mogla do 37tt.

maybe što se totalnog ljenčarenja tiče, pripremi živce. Ja se pazim samo tjedan dana i već mi pada teško ležanje. Ali izdržat ćemo mi to!!!!!

maybe--- avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ah meni je totalno ljencarenje neodlazak na posao. Ne znam kaj cu radit. Nije da ja moram strogo mirovat (krevet-wc)

Optimisticna da izdrzite do 37 tt
    Posljednje uređivanje od maybe--- : 18.12.2014. at 17:17

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Odlučila sam da ću ipak sutra na pregled.
    maybe i ja ljenčarim od 16tt, ma navikneš se i bez posla, možda je meni lakše jer uz 3 djece nikad nisam sama, ali je zato teže mirovati. Naoružaš se onim što voliš, filmovi, knjige, časopisi, istražuj što te zanima i vrijeme prođe.

maybe--- avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Curke na mirovanju, šaljem vam pozitivne vibre. Izdržite, što je još tih par tjedana

Maybe jesi dobila kakve tablete?

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Znam da bi me to brzo proslo, ali ja bih voljela dobiti mirovanje jer na poslu ovih dana jedva funkcioniram.. Samo razmisljam o tome da ne povratim. Sljedeci pregled mi je tek 20.1., a do tad mozda mucnine produ..
    Curke, drzite se

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Meni prestale mučnine sad su glavobolje problem. Svaki dan tako jaka bol i vrat isto. A izbjegavam tablete.

Pokušajte naći hranu koja vam umiruje mučnine. Meni je to bio burek najozbiljnije. Povraćanje od svega, osim mini smotanog bureka.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

da, svakako idi do doktora, bit ces mirnija a probadanja, jel moguce da je povezano sa probavom? mene je znalo probadati kad ne bi isla u wc danima.... a sta se tice glavobolje, ja dosta odmaram i lezim i zna me nekad zabolit glava, ali tablete ne pijem. meni pomaze masaza vrata a glavobolja je nekad posljedica dehidracije...

maybe--- avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ivekica pijem duphaston 3*2

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Ivekica, kad su ti prestale mucnine? Da se malo ponadam i ja

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

bebeto a ja baš negdje naišla da taj zamagljen vid može krenut u 2. tromjesečju i da je to (normalan) simptom trudnoće

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Jutro cure, noćas sam lijepo sanjala...odmah mi je dan lijepši

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Kako ste mi vi danas?

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Dobro jutro svima ajmo trudnice poslužite se. Na stolu su kavica, kakao, čaj i kroasani

Sanjice, mučnine su prestale oko 9 tjedna. Sad sam skoro 12. Doduše i nisam imala nešto jake, ali sam zato bila umorna ko pas. Nisam suđe mogla oprat. Stojim i spavam. Pretrpi ovaj dio, poslije je sve lakše i ljepše. Vjeruj. Čim prođe 10-11 tjedan bit ćeš nova osoba.

Jarica, evo i ja se naspavala. Čim vidim ovo sunce vani, odmah sam bolje volje.

Čekam nestrpljivo taj pregled iza Božića, najviše me brine jel se povukao onaj streptokok i da neću morati opet antibiotike.

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Jutro Ivekice, poziv za ovako dobar doručak se ne propušta

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Meni se već tri puta desilo da mi se ne prikaže cijeli post, nego samo prva rečenica
    Posljednje uređivanje od jarica : 19.12.2014. at 09:40

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Cure jel test senzibilizacije ide natašte ili mogu i popodne doći na njega?

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Jutro trudnice drage !!!
    Stork, hvala ti na informaciji, meni je tako od pocetka trudnoce, ipak cu poc na pregled da vidim sto se dogadja, poslije drugog poroda skocila mi je dioptrija sa +2 na +4 iako je porod bio kratak i lagan..nebi volila da mi se sada opet podupla...
    Jarice i Ivekica blago vam se kad se uspijete naspavat, ja nikako....
    Sanjo meni su najgore mucnine bile u 9 i 10 tt od 11 mi je lakse iako ih jos imam....evo jutros sam se posteno ispovracala..sama kiselina..nadam se da ce i tebi brzo bit lakse...

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

E da, jedno pitanjce, sto znaci "1 clanak" kad se govori o cerviksu ?? Meni u trudnickoj doktor napisao " 1 čl.zatvorena" nisam ga stigla pitat sto to znaci a vidim da mi je to isto pisalo i u proslim trudnocama na pocetku trudnoce...

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj bebeto prvotno napisa Vidi poruku
    E da, jedno pitanjce, sto znaci "1 clanak" kad se govori o cerviksu ?? Meni u trudnickoj doktor napisao " 1 čl.zatvorena" nisam ga stigla pitat sto to znaci a vidim da mi je to isto pisalo i u proslim trudnocama na pocetku trudnoce...
    To je duljina grlica,pola prsta znaci.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

ja sam u 34 tjednu...jutros sam primjetila da su mi natekli prsti na rukama i nogama... jel to prerano za ovu fazu trudnoce? malo me strah jer mi je tlak mrvicu veci 130/80 ..

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

jutro svima! ja se zbilja ubijam od spavanja...

negoo gledala na jutubu filmice bebe kako raste kroz tjedne divotica

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj jarica prvotno napisa Vidi poruku
    Jutro cure, noćas sam lijepo sanjala...odmah mi je dan lijepši
    Blago tebi. Ja svako malo sanjam neke uznemirujuće gluposti. Ujutro budem sva čangrizava i nemam pojma kak dođem do takvih snova.

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Meni je ovo prva noć kako sam mirno zaspala. Inače noćne more i buđenja.

Kiri nazovi dr, ali mislim da je to sve normalno i ide u trudnicki staž.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Kris hvala ti, a jeli to ok duzina ?? Nekako mi se to cini malo..

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Meni je danas malo lakše po pitanju mučnina, nadam se da će se tako i nastaviti jer mi ih je već puun klinac. Sanja kako je tebi danas?

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Meni je danas bilo mrvicu lakse nego jucer iako mi je i dalje cijeli dan slabo. Evo ja danas 10+6 i citajuci ovo vase ohrabrila sam se da ce brzo proci

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Imas temu o mucnini pa skicni malo.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Citam, citam i pratim i tu temu Sadie

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Cure kaj osjete naveliko svoje udarače, mi smo danas 17tt i nekak već 3 dana ne osjetim malca, ono kao nekaj mi zatitra, ali ne mogu procijeniti jel to mladi gospodin ili titraj mišića. Jeste li i vi imale faze kad niste niš osjetile u tako ranoj T?
    Posljednje uređivanje od stork : 19.12.2014. at 20:48

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Da. Beba se javi, pa suti danima i vadi mi mast. A ja cekam da se opet meskolji. Meni je bio osjecaj kao da mi idu mjehurici po crijevima, pa cesto nisam ni kuzila da je to zapravo bebica (i jako nisko sam ju osjetila).
    S 20tt se pocela javljati svaki dan i sve cesce (i jace) tijekom dana. Sad (22tt) me lijepo lupi.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Tnx Sadie, taman kad sam napisala, osjetila sam titranje "mama tu sam" Obzirom na neslavno okončane prošle 2 T, sve osluškujem...

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj ivekica prvotno napisa Vidi poruku
    Cure jel test senzibilizacije ide natašte ili mogu i popodne doći na njega?
    Ne moras biti na tašte, ali mislim da se krv vadi do 11h ukoliko ides u Petrovu 3

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj bebeto prvotno napisa Vidi poruku
    Kris hvala ti, a jeli to ok duzina ?? Nekako mi se to cini malo..
    To je svakoj tako,to znaci da se nikaj ne dogada.Zatvorena si skroz i to je super,pred kraj ce prizeljkivati manje Neke i sa pol clanka preguraju citavu t i sa manje.

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Drage moje, mene unistavaju ove mucnine. Totalno ne funkcioniram. Jedino mi ležanje pomaže, a onda si gledam stan i osjećam se kao kakva ljenivica koja samo leži.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

i kod mene pocele... uzas... ne mogu stajat, sjedit, jest... bljah

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Ivana.sky mi smo negdje blizu, razmak tjedan, dva? Ili sam pobrkala s nekom drugom Ivanom?
    Jarice, drzi se. Znam kako ti je i suosjecam. Ja bih danas trebala malo u shopping napuniti frizider, a odlasci u ducan su mi takva muka od svih mirisa :D

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ja nisam mogla gledati slike hrane na internetu, kulinarske emisije, rucak sam morala skuhati odmah poslije dorucka inace bi mi se povracalo od mirisa. Bljuvala sam jos u 21tt. Mucnine ne traju duze od 16tt, rjede dugo kao meni (il jos gore, cijelu trudnocu).
    I nisam zivnula i bila puna energije s 4 mjeseca. Ne spavam vise svaki dan popodne, nekad malo odmorim, nekad zaspem, al uglavnom budem budna cijeli dan. I to mi je domet sto se tice zivhnosti.
    Na cuvanju sam, ali ne moram lezati. I nije mi dosadno nit se osjecam ko ljencina. Meni je super ovako. Osluskujem bebu - okrece se, lupka, spava... Bas mi je super biti doma i trudna, narocito sad kad su se zgaravica i migrena smirile.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ja sam na 7+2 mislim da si ti negdje s ivekicom na tjedan razlike
    Sve zaboravim, puno nas je... trebamo temu odbrojavanja i mi, ko cure na "prije zaceca" pa da odbrojavamo trudnoce i listu updateamo svaki dan
    Posljednje uređivanje od ivana.sky : 20.12.2014. at 17:56

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Nisam u stanju ništa raditi i to me muči. Domet mi je napraviti krevet, oprati suđe i skuhati ručak. Za ostalo nisam sposobna. A taj osjećaj u želucu...bljak, bljak, bljak. Spavanje me spašava i mogla bi bez problema spavati cijeli dan. Zbog tih mučnina sam sva bezvoljna...neka prođu već jednom....

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj anabeg prvotno napisa Vidi poruku
    Cure moje, baš mi falite..jako sam se navikla na ovaj topic..ali ne stignem više ni čitati ni pisati kao prije..mi polako napredujemo iz dana u dan..u subotu smo izašli iz bolnice sa 3580, u ponediljak bila patronažna i vaga pokazala 3830..bit će veliki cicoljubac već se vidi

Svima vama koje ste pred kraj od srca želim brz i lak porod kao moj, a vama u ranijim fazama želim da sve školski privedete kraju! Puno pozdrave od mene i mog malenog mišića!
    I meni falite sve, narocito moje terminuse, kod nas sve ok, bebanu zavrsava sutra antibiotik pa smo u utorak doma, mama je s njim u bolnici...kako ste sve, puno pozdrava iz splita

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Ivana.sky mi smo 12 tt sad.
    Nadam se da će vam prestat mučnine i da će postati sve lakše. Ja sam se nakon 9 tjedna preporodila. Sad radim, jurim, po kući, ništa mi nije teško. U početku sam se jedva natjerala podići kapke

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •