Stranica 202 od 581 PrviPrvi ... 102152192200201202203204212252302 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 10,051 do 10,100 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Cure, jel znate ikakav prirodan ili dozvoljen lijek za glavobolju (ili nesto sto moze pomoci), to su takvi bolovi da mi se povraca. Ne znam jesu li sinusi ili sto... Lupocet mi nista ne pomaze za bolove.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

ValaMala meni je isto tako bilo, i nije bilo bolje pa sam išla na hitnu. A i svekrvi mi je bilo, a eto ona se oporavila bez ičega,samo temperaturu skidala i pila čaj.
    Jesam,pila sam onaj trodnevni.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Meni je ginekolog u prvoj trudnoći rekao da za glavobolju mogu uzet Eferalgan šumeće tablete i stvarno su mi pomagale. Nazovi ginekologa i upitaj, nemoj ništa na svoju ruku. Al mislim da ti je to sad od viroze i temperature. Jesi bila u doktora?

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

valamala mozda oblozi ili zmirenje u mraku i tisini...

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hvala curke, idemo dezurnom dr., nije mi za izdrzati. Javim..

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

neolina imala sam gadnu upalu sinusa u prosincu, CRP 84, 2 tjedna pila Silapen (penicilinski atb) i samo se malo povuklo, ali nije prošlo i kad sam došla kod ginice na redovnu kontrolu, rekla je da to neće proći bez Sumameda, čak mi ga je sama prepisala. Popila i ozdravila. To je bilo oko 20tt, sad smo 29+1, kontroliram T u bolnici i sve ok. Ne brini!
    Za glavobolje od upale sinusa sam trošila Eferalgan šumeće, to je paracetamol, kao i Lupocet, ali meni puno brže i bolje djeluje. Nedajte žemske boleštinama da vas satru!
    muma mislila sam da se te pretrage krvi odnose na bebu, nisam skužila. U svakom slučaju

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Joj Stork puno ti hvala, lakše mi je kad vidim da ima još netko tko je uzimao i da je sve ok

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sanja sto ima...jesi bila na rucku kod roditelja od oca djeteta?

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Jutros sam se probudila u 6, nesto kasnije digla, onda me tak umor ulovio da sam odspavala 9-12. Popodne sam bila malaksala, odmorila malo i sad sam opet tak krepana. Cim okrenem glavu u stranu, zavrti mi se. Ne znam sto mi je. Bas sam sva bez energije. Jedva cekam spavanac. Sad imam i lijep pogled iz kreveta - bebin kimbac.
    Jucer me je zgaravica tak pekla da mi je mm donio gastal, nije me vise mogao slusati kak patim. Kak sam se preporodila, al ga ne smijem koristiti (to mi je bio 1. u tridnoci).
    Posljednje uređivanje od Sadie : 15.03.2015. at 19:49

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ja sam se probudila u 5, pa ajd legla nazad do 8, onda se ustala doruckovala i vratila u krevet jer sam isto bila ko pijana! Bas mi se vrtilo i bilo mucno i vruce i nisam disat mogla... pa se na kraju u pol 10 ustala i setali okolo naokolo po gradu i uspjelo mi lice izgorit!
    Jel ta malaksavost moze bit od puta mal umor i to ili je tlak?

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Meni se cini da budem malaksala ak se umorim dan ranije. Al nisam sigurna. Imam niski tlak, al stalno, nije da mi povremeno padne vec stoji tamo dolje stalno. Meni to zna biti i neovosno o trudnoci. Budem malaksala, bez snage u rukama, drhtim...obicno kad idem na posao, pa sam povezivala s time.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    Sanja sto ima...jesi bila na rucku kod roditelja od oca djeteta?
    Jesam, bila sam jucer. Provela bome dobrih nekoliko sati kod njih. Njegovi su super, stvarno nemam rijeci. Bas sam se osjecala ugodno. U razgovoru sam stekla dojam da ne prihvacaju opciju da mi ne budu podrska u svemu tome, kako emotivna i psihicka, tako i financijska, koliko budu mogli. I da od njega definitivno ocekuju isto. Cak je bilo govora o tome da ce njihovo ponasanje prema njemu ovisiti o njegovom ponasanju prema meni i malenoj. A on... Ne znam sto reci. 90 posto vremena je ili sutio ili bio na mobitelu ili laptopu. Bio je pristojan i ne mogu reci da je nesto krivo ili lose napravio, samo eto nije nista ni rekao ni napravio. Kad sam odlazila kuci pitao me kako mi je bilo i to je to. Stvarno ne znam kako opisati njegovo ponasanje. Covjeku ni nakon pet mjeseci to ocito nije sjelo. Mozda jer nemam trudnicki trbuh jos

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sanja, svaka ti cast. Prava si mama i vrlo razborita i hrabra zena. Tvoja curica vec sada ima lijepu obitelj i uzor..

Violinchek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

neolina ja sam pila isto taj trodnevni sumamed negde oko 25tt (otprilike - ne secam se tacno), zbog ureaplazme. I sve je ok sa trudnocom a i te beshtije sam se resila

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Sanja skidam ti kapu što to stoički podnosiš. Ja bi mu već deset puta za ručkom omotala vrat špagom
    Očito oon u glavi ima deset godina i sad kad vidi da su i roditelji na tvojoj strani, prepao se i ne zna kako se ponašati.
    Cure na antibioticima jeste li bolje?

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Valamala, hvala ti puno.. Kao buduca mama meni je malena na prvom mjestu i gledam kako da stvorim najbolje moguce uvjete kad ona dode na svijet. Za mene lako. Sve cu ja istrpiti za nju
    ivekica, vjeruj mi, nijednom mi nije doslo da tako nesto napravim. Imala sam dojam da rucam s njegovima, a da njihov sin ruca s nama. Nisam imala dojam da je to moj bivsi decko. Valjda ti svo to razocaranje jednostavno osobu pretvore u stranca. Da me cudi, cudi me sto sam se tako osjecala, ali eto

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Super sanja.
    A baka i dida..jel ispituju..pa sigurno su sretni sto ce dobiti unuku.

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Zene ja neznam jesam vec spomenula, ali ja nemogu vise.. Nema sta me ne boli, od petka me iz cistog mira poceo bolit zglob desne ruke, i to boli za pop.... Hermici u ovoj trudnoci su za pop.. na kvadrat. Ja se jedva okrecem s boka na bok, boli me kad sjedim, a kad ustajem mislim da i baba od 90 god je gipkija od mene.. A onda se sjetim da me jos najmanje mjesec i pol ovoga ceka...

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

adrianovaMamice, ne daj se.
    Posljednje uređivanje od ValaMala : 16.03.2015. at 10:05

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Evo ja sam ok.kontroliram unos soli.minimalno ili bljutavo.
    A skroz sam zaboravila kako je bilo u prvoj trudnoci i evo sad mi cudno kad je beba narasla pa me tuce ispod rebara.

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Ja se isto osjećam ko starica. Još samo 16 tjedana

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

zadarmamica, drago mi je da ti je bolje.

Samo da spomenem da u apotekama ima za kupiti urin test trakice kakve koriste vaši ginekolozi pa se i kod kuće može provjeriti "stanje", ako zatreba

Adrianovamamice, oooo, sjećam se kako je bilo u zadnjem tromjesečju..
    Još malo, još malo

Za one znatiželjne vezano za spol; ja do sad uspjela prema nub theory pogoditi svaki put (i prijateljicama ) po uzv sa 12 tjedana. Koga zanima neka ugugla nub theory, drži vodu

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

evo i mene da vam konačno mahnem, nekako sam se od straha udaljila s teme i nikako tipkati, ali škicnem vas...
    jako mi je drago što sam pročitala Sanja - svaka ti čast! tko zna, muški su čudne biljke, možda mu i dođe "iz dupeta u glavu" kad rodiš i vidi svoju curicu.

ja vam se nemam čim pohvaliti, doma sam, moji dečki bolesni, jedan čak na zaraznoj bio....ugl evo mene muči zaduha, umor, a i sad sam si već velika i teško mi je...uzv tek za devet dana, možda saznam spol tada.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

giusepe, di si, kak si? Najavljuje li bebica ista?
    Moj trbuh je veliki, beba uskoro stize, tesko mi je dosta toga. Al ja to sve uzimam s dozom humora. Sama sebi sam ko iz crtica. Vidim kak mi trbuh naraste za nekoliko dana i kak mi je tesko ono sto sam mogla prije tjedan dana. Ne secem, tesko mi je to, boli me donji dio trbuha i mala pritisce zdjelicu. Bit ce zabavno vidjet kak cu se osjecat za 2 tjedna. E,da, iduci ponedjeljak sam u terminu. Nece me vise biti strah sto ak se beba sad rodi.

Violinchek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Ha! Sadie ovaj tvoj zadnji post kao da sam ja pisala! Bas se iz tjedna u tjedan sve menja a i taj strah "sto ako sad krene" isto postoji...Jos 2 tjedna pa cemo i mi uc u termin

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ti si onda 1 tj.iza mene. Kad ti je termin?
    Ja sam prvo cekala da prode 1. 3mjesjecje, pa onda da ipak malo stasa, al vidim da zene znaju izgubiti bebu i s 5 mjeseci, pa sam cekala 7 mjeseci kad beba realno moze prezivjeti ak se rodi, pa da ima bar 2 kg... To su strahovi kad ti trebaju 2 g.da zatrudnis i kad znas sto svasta moze biti. A imam skolsku trudnocu, zamisli strahova da imamo neke komplikacije. Nedavno sam bla u rodilistu na kontroli i kaze zena na salteru da jedosla dr-u jer je imla spontni u prosincu. I mislim si - kak je vec zatrudnjela, kak neke zene zatrudne kad se malo bolje skoncentrirju, a nekima od nas treba toliko vremena, lijekova, intervencija. Sad imamo oko 2,5 kg tak da ne bi bio bed da se rodi. Al neka nas do kraja.

ivchica30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Drage moje, POMOC!!! Upalio mi se zub! Sta da radim?jel imao netko iskustva? danas smo 12+4.
    Hvala

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Nazovi zubara.

ivchica30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Citiraj Sadie prvotno napisa Vidi poruku
    Nazovi zubara.
    Naravno da sam ga nazvala i dogovorila veceras odmah pregled, nisam bas toliko munjena, nego sam vas htjela pitati jel imao netko od vas iskustava sa upalom zuba ili da je morao ici kod zubara u ovako ranoj trudnoci? Anestezija da ili ne? antibioti? kaj da mislim?

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Nisam ni mislila da si munjena, ali ima trudnica (ne mislim na nekog konkretno, već općenito) se liječi po forumima i internetu, pa tek onda ide kod dr-a.

Moj zubar kaže da se smije primiti lokalna anestezija, a frendici je rekao njen da ne smije. Sad ga znaj ko je u pravu.
    Možda tvoja upala nije tak strašna, pa prođeš bez duge kure antibiotika, a sigurno će ti dati neki za trudnice, ili ćeš samo ispirati usta nečim.
    Ono što bih ja napravila je ak mi da neki lijek, uzela bih ga večeras, ali sutra bih provjerila još sa svojom ginicom smijem li to stvarno piti i onda ne bih brinula za bebu. To kažem jer je meni pulmologica dala lijek koji je skroz bezazlen za bebu, čak joj je i koristan. Da, al nije znala da se kortikosteroidi ne smiju piti prije 26tt.

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Kad netko kaze da gubimo potpuno kontrolu nad svojim tijelom tek sam danas shvatila da zaista je tako..
    I tako povracajuci sam si od naprezanja pisnula u gace ( toliko sam se iscrpila da kad sam zaspala sam se pisnula i u snu (
    A jooooj...

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ja moram sjesti kad kisem jer mi pobjegne par kapi. `Srecom` stalno nosim dnevne uloske pa se ne sramotim. I mm me ne smije previse nasmijavati iz istog razloga.

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Sadie prvotno napisa Vidi poruku
    Ja moram sjesti kad kisem jer mi pobjegne par kapi. `Srecom` stalno nosim dnevne uloske pa se ne sramotim. I mm me ne smije previse nasmijavati iz istog razloga.
    Uh..

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Nije me bilo nekoliko dana, ali sam vas škicnula kad sam stigla. Moja nas je baka napustila prošli tjedan i sudba je htjela da ja prva saznam tužne vijesti. Utjeha mi je da se riješila patnje i da sam je dan prije bila vidjeti, držati je za ruku, da sam bila s njom. Osjećam se tužno, prazno, nije mi još doprlo do mozga da je više nema Hvala Bogu na mom malom pišulincu, kad me ritne, odmah mi je toplo oko srca i razvedri se nebo....

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Žao mi je što si izgubila baku. Znam koliko ti je teško. Moja baka se doselila k nama kad sam imala 3 godine, bile smo si jako bliske i razumjele se. Naprasno nas je napustila i trebalo mi je dosta vremena da se pomirim s gubitkom i da shvatim da je više jednostavno nema, osim u našim sjećanjima jer mi je bila više od bake. Nadam se da ćeš naći snagu i utjehu u trudnoći i bližnjima.

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Hvala ti Sadie. I ja sam bila jako vezana za baku, a zbog mog maleckog moram biti jaka. Jučer su me zvali da danas počinjemo s tečajem za trudnice, eto to mi je uljepšalo dan...

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Jarice
    ivchica30 moja je prijateljica morala vaditi zub u ranoj trudnoci i sve je proslo dobro, cini mi se da je dobila anesteziju bez andrenalina, ja sam sa istom takvom popravljala zube dok sam dojila.
    zadarmamice drago mi je da si bolje !!
    Adrianovamamice znam da nije lako...još malo i sve ćeš to zaboravit !!
    Valamala kako si ti i cura velika ?? Moj je sin jučer pošao u skolu nakon 2 tj. bolovanja zbog kozica...nadam se da smo konačno rekli zbogom boleštinama jer mi je već puna kapa i virusa i svega...nikad gora godina po tom pitanju od ove.
    Ja sam jučer bila na pregledu. Sve super, zatvorena, pišulinac ima već preko 700 gr., ja dobila 9 kg ukupno do sada...tlak 120/75...i onda noćas opet aritmija...digla se popila normabel i srce se smirilo nakon nekih uru vremena. Ja imam urođenu srčanu manu (poremećaj pulsa) i te aritmije obično me uhvate 2-3 puta godišnje ali evo sad u trudnoći imala sam ih već 5 puta. Ne utjeću na bebu ali su neugodne.

ivchica30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Citiraj bebeto prvotno napisa Vidi poruku
    Jarice
    ivchica30 moja je prijateljica morala vaditi zub u ranoj trudnoci i sve je proslo dobro, cini mi se da je dobila anesteziju bez andrenalina, ja sam sa istom takvom popravljala zube dok sam dojila.
    zadarmamice drago mi je da si bolje !!
    Adrianovamamice znam da nije lako...još malo i sve ćeš to zaboravit !!
    Valamala kako si ti i cura velika ?? Moj je sin jučer pošao u skolu nakon 2 tj. bolovanja zbog kozica...nadam se da smo konačno rekli zbogom boleštinama jer mi je već puna kapa i virusa i svega...nikad gora godina po tom pitanju od ove.
    Ja sam jučer bila na pregledu. Sve super, zatvorena, pišulinac ima već preko 700 gr., ja dobila 9 kg ukupno do sada...tlak 120/75...i onda noćas opet aritmija...digla se popila normabel i srce se smirilo nakon nekih uru vremena. Ja imam urođenu srčanu manu (poremećaj pulsa) i te aritmije obično me uhvate 2-3 puta godišnje ali evo sad u trudnoći imala sam ih već 5 puta. Ne utjeću na bebu ali su neugodne.
    Hvala Bebeto.
    Jucer sam bila kod zubara, otvorio mi je zubi sad ga lijecimo, nikakve anestezije i nista. Uglavnom i on mi je sam rekao da su odlasci zubaru najnormalniji u trudnoci i da se preporucuje minimalno 2 puta otici na pregled u trudnoci.

Jarice jako mi je zao.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Jarice zbilja mi je jako zao!

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Jarica primi moju iskrenu sućut!

Bebeto koji si tjedan? To je već pravi komad bebe

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Jarica moje saučešće!
    ivchica30 ja sam redovito kod zubara u trudnoći. Zubi mi postanu koma! Naslage mi se hvataju čim ih zubarka skine, s koncem odvalim pola zuba... ista stvar i u prošloj i sadašnjoj trudnoći. A tek sam na početku.
    LadyB uspiješ nešto ostaviti u želucu?
    Ja se u petak vraćam na posao, nakon točno 2 godine. A na koliko dugo, vidjet ćemo.

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    Jarica moje saučešće!
    ivchica30 ja sam redovito kod zubara u trudnoći. Zubi mi postanu koma! Naslage mi se hvataju čim ih zubarka skine, s koncem odvalim pola zuba... ista stvar i u prošloj i sadašnjoj trudnoći. A tek sam na početku.
    LadyB uspiješ nešto ostaviti u želucu?
    Ja se u petak vraćam na posao, nakon točno 2 godine. A na koliko dugo, vidjet ćemo.
    Jarica zao mi je zbog bake..
    Muma ja ti i dalje povracam svaki dan, i mucnine su i dalje cjelodnevne..ne mogu se i dalje naviknuti na takvo stanje jer sam sva nemocna..srecom ja sam svoj sef pa ne moram biti na poslu..u ovakovom stanju ne bih mogla raditi i divim se zenama koje uspiju to izgurati uz posao ili brigu od drugom djetetu..

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Jarice zao mi je zbog bake..

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj ivekica prvotno napisa Vidi poruku
    Jarica primi moju iskrenu sućut!

Bebeto koji si tjedan? To je već pravi komad bebe
    25+3 danas...mislim da će i ova beba biti barem 4 kg kao i dvoje starijih...

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Ajme bebeto koliki će onda moj biti kad je s 27+3 bio preko 1200?!

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Heheh Stork nadam se da imaš širu zdjelicu Moji su sa ravno 4 kg jedva prošli jer sam sitna i uska.

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Puno vam hvala cure
    Danas sam imala prvi dan trudničkog tečaja. Pričali su općenito o trudnoći i onda je nutricionistica sat vremena pričala o prehrani u trudnoći kao i za vrijeme dojenja. Bilo je zanimljivo. U četvrtak već imamo obavezno prisustvo za tate koji žele prisustvovati porodu. E da, da vam prenesem jednu informaciju. Prijatelj koji živi u inozemstvu, a nedavno je dobio bebicu, je rekao da su im dvije najkorisnije stvari koje su otkrili lopta za pilates i dekica za zamatanje. Kaže da im bebici odgovara kada mama sjedi na lopti s bebom i njiše se pa se bebica umiri, valjda je to na neki način sliči osjećaju koji je beba imala dok se njihala u maternici dok je bila u mami. I druga stvar, za koju do sada nisam ni čula je ta dekica za povijanje. Njome se doslovno beba zamota kao malo klupko, osim glavice, sve je drugo povezano i kaže taj položaj jako pomaže u umirivanju bebe kada plače ili ima grčeve. Valjda jer beba u maternici također nije imala mjesta micati rukice pa joj ta pozicija valjda pruža osjećaj sigurnosti. Ako vas zanima, stavit ću vam link da vam bude jasnije.

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj stork prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme bebeto koliki će onda moj biti kad je s 27+3 bio preko 1200?!
    hehe, moj s 24+3tt procijenjen 950g

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

jarice moja sućut
    Šta se zuba tiče meni je moj gin rekao da mogu primiti blagu anesteziju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •