Stranica 208 od 581 PrviPrvi ... 108158198206207208209210218258308 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 10,351 do 10,400 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Citiraj Violinchek prvotno napisa Vidi poruku
    Hahahaha kako sam se slatko nasmijala! Bas slican dojam i ja sticem kad citam neke clanke i postove pa sam ih prestala citati.
    Odgledala sam serijal "mljecna staza" o dojenju na youtubeu i jos jedan video koji mi deluje vrlo korisno i sazeto (https://www.youtube.com/watch?v=MKCFlXcSWzo) + imam mamu koja nas je troje dojila i jos par prijateljica u okruzenju koje su dojile pa ako negde i zapne necu se ustrucavati da pitam bez ikakvog osecaja manje vrednosti - Boze me sacuvaj!

kiri jedno pitanje u vezi tvog saveta da ne pijemo puno tecnosti nakon poroda, da li izdajalica tu moze pomoci ukoliko imamo toliko mljeka da ga beba ne moze popit? Ja nosim izdajalicu u rodiliste bas iz tog razloga pa me interesuje je li mi uopce potrebna ili nema nikakve koristi i upala mi ne gine u slucaju prepunjenosti mljekom?
    maravno da izdajalica pomaze, kad cice postanu pune,teske itvrde a beba ne moze sve pojest treba izdojit sa izdajalicom ili rukama. mozes ponijet u rodiliste iako i oni u rolidistu imaju izdajalice. kazem, meni je tek 10ak dana poslije bio osjecaj da su cice malo punije i ja sam to malo izmuzla doma sa rukama. nisam kupovala izdajalicu ali nije bitno na koji nacin i sa cim, bitno je da mlijeko izade
    Posljednje uređivanje od kiri- : 29.03.2015. at 00:34

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

ako ti dode puno mlijeka odjednom, samo ga izdoji. nece ti odma doc upala. problem je kad dode puno mmlijeka a beba ga ne popije, ti ne izdojis o onda dode jos mlijeka i onda jos i nakupi se bas bas puno. ali ako ti dode previse mlijeka a ti ga izvadis izdajalicom ili malo izmasiras rukama i mlijeko iscuri, to je ok. problem je kad mlijeko dolazi a ti nista. znaci svejedno ruke,beba,izdajalica iako kazu da beba to najbolje povuce

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

maco...da za utopljavanje sam cula...lipo si to objasnila

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj sara10 prvotno napisa Vidi poruku

Što se patronažne tiče i mene zanima kako to ide nakon poroda. Ivana.sky kažeš imaju nas oni u evidenciji, a tko to točno jer koliko znam dolaze sestre iz kvarta u kojem živiš, a tu ne vodimo trudnoću. I to sa evidencijom, kako npr. ako ne živimo na istoj adresi kao na onoj na kojoj smo prijavljeni?
    E za nakon poroda ne znam... kod nas tu ti dodju prije poroda, kad si na cca pol puta (20tt i na dalje)... jel im prijave ginekologinje il imaju umrezeno pa im u sustavu odmah iz racunala izbaci trudnice, ni to ne znam. Meni imali staru adresu, al dobro mama i tata mi tamo pa ih uputili dalje... mozda nazovu ako ne nadju kog traze?
    Ja sam isto misla da idu samo i iskljucivo poslije poroda, kad im u bolnici das podatke, ali tu ocito nije tak...
    ja ih cekam ovih dana pa ih bas ispitam i javim vam

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ivana.sky jesu ti prošli problemi s candidom i kako si ih riješila? Mene u zadnjih 10-tak dana ulovi neka neugoda, kao da me zasvrbi pa prođe. Ne vidim neke velike promjene u bijelom pranju.
    Cure imam još dva pitanja?
    Kada se preporuča raditi bris na streptokok?
    Da li se ponavlja bris na klamidiju i ostale beštije ako je prvi na početku trudnoće bio uredan?
    Frendica mi je prije mjesec dana rodila sina s upalom pluća zbog tog streptokoka pa se želim testirati iz predostrožnosti.

Violinchek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

jarice meni je ginica rekla da ce raditi streptokok bris na sljedecem pregledu - ja cu tad bit 36+5 - jer je prosli put (na 33+5) bilo prerano, bar tako ona kaze...

Violinchek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

kiri hvala na savjetima

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

bris na streptokok oko 34.tjedna, meni bar tako rečeno
    Posljednje uređivanje od tetagogolina : 29.03.2015. at 12:05

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Hvala vam na info

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj jarica prvotno napisa Vidi poruku
    Ivana.sky jesu ti prošli problemi s candidom i kako si ih riješila? Mene u zadnjih 10-tak dana ulovi neka neugoda, kao da me zasvrbi pa prođe. Ne vidim neke velike promjene u bijelom pranju.
    joj tak je i mene i jedno jutro samo buknio i iscjedak... napisala mi dr. recept za gyno-daktarin, 7 dana vaginaleta, i evo me ko nova

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Sutra idem na pregled pa ću tražiti dr. da mi nešto da. Uf, muka mi je od te candide. Moram priznati da si vjerojatno i sama pogoršavam stanje prehranom. Dosta slatkog, mlječni proizvodi, sve čime se ona hrani. A tako mi je teško sada odbaciti te stvari

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

ma nemoj se sekirat, bitno da nije nesto sto moze stett bebici, a i kazu da candida u trudnoci podivlja bez obzira i na prehranu ili neke vanjske faktore... jednostavno je imunitet drugaciji i kiselost rodnice od hormona i svega

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj artisan prvotno napisa Vidi poruku
    Zeljezo mi je 24. A vrijednosti su do 30... mislim da je isto za trudnice .
    Meni je 15, u sredini prihvatljivih vrijednosti, i pijem heferol.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Zadarmamica, tetagogolina, mravak i ivana.sky hvala na odgovorima.
    Onda se ne moram brinut oko patronažne, nakon poroda u rodilištu sve dogovorimo.

Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

evo i ja prolazim istu stvar od prvog dana kad sam vidila pozitivan test. mene apsolutno sve zivcira vezano za trudnocu i isto ispada da se ne veselim kad pricam svojoj rodbini o tome a oni samo masu rukama i govore da je to sve normalno.. meni je prva trudnoca i imam osjecaj da jednostavno nisam ja za to. veseli me sto ce beba biti u nasem zivotu ali citav ovaj proces dok on dode je tako naporan da bi najrade da zaspem i probudim se za dva mjeseca sa kiflicom u rukama. bojim se da ako mi je ada ovako imam veliku sansu da me uhvati PPD a inace sam jako optimisticna i energicna osoba i to bi me totalno ubilo...

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Ja ne želim patronažnu. Kod nas u kvartu je jedna stara, mrzovoljna. Taman mi treba doći bacat me u bedaru. A pupčić sam nećaku čistila kad je došao iz rodilišta jer je sister bilo strah, otpao 6. dan i kad joj je patronažna došla veli kak je teta to super obavila I općenito ne želim nikoga osim mm, mame, sveki i sister da mi dolaze u posjete i dave prvih mjesec dana. Ok, inače jesam introvert pa ne volim odjednom nove ljude i situacije. Sad sam u 32. tt i do sad me nitko nije obišao ni kontaktirao. Zato sve mislim otići sama tamo i reći im da me uopće nema prvih mjesec dana u Zg. Pa nek me traže...

Violinchek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

E to oko patronazne... Ja sam bila bez nekog stava po tom pitanju ali od juce bih bas volela da mi dodje u posjetu. Naime, bilo je predavanje "njega bebe" u klubu trudnica tu u ST i patronazna je vodila i bila je skroz simpaticna i bas me odusevila - najbolje predavanje kod njih bar meni za sada (bila sam vec na 4-5). Eto...tako da mnooogo zavisi kakva je osoba cini mi se.

I kad sam kod toga, jedno od predavanja je bilo na temu "novorodjence" i drzala ga je neka pedijatrica - e ta mi je zena npr bila uzas i ni jedan savjet koji je dala mi nije delovao korisno. Zena kao da je nabiflala iz knjige sta treba rec i to je to - nikakvog iskustvenog znanja nije prikazala, ma katastrofa. I sad kontam i pomalo brinem kako cu u ST naci dobru-og pedijatra jer kad jednom izaberemo godinu dana nema menjanja :/ Ja ovde ne poynam bas puno mama pa da mogu dobit preporuku i to me sad kopka.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja imam diiiivnu patronažnu, i sad se nadam da u toku ove dvije godine nije otišla u mirovinu
    Ja sam na pregledu bila s 35tt i doktorica nije htjela raditi bris na streptokok. Rekla je da ćemo ga raditi ako doguram do 37tt. I kao što sam mislila, nismo dogurali do 37tt, pa bris nisam ni radila. HB da je sve bilo ok! Spomenula sam to odmah doktorima i rekli su da bi već znali da bris nije bio u redu.

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Curke,a moje je zeljezo 6!

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Muma baš gledam tvoj ticker, kako brzo je prošlo tih 10 tt! Kad ideš na CVS?
    Posljednje uređivanje od stork : 30.03.2015. at 10:34

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

[QUOTE=Violinchek;2754312] Naime, bilo je predavanje "njega bebe" u klubu trudnica tu u ST i patronazna je vodila i bila je skroz simpaticna i bas me odusevila - najbolje predavanje kod njih bar meni za sada (bila sam vec na 4-5). Eto...tako da mnooogo zavisi kakva je osoba cini mi se.
    /QUOTE]

Violinchek bila si na predavanju u klubu trudnica u ST-u, jel to u Ruđera Boškovića, Split 3? Ja isto namjeravam ići na tačej/predavanje, čula sam da je jako korisno za stvari tipa porod, disanje, dojenje, njega bebe i sl. Al ja mislim ići u 5. mjesecu da mi informacije budu friške (čula sam da ne rade preko ljeta). Da li se mora rezervirati termin ili javit prije, kako to ide (mislim nazvat ću ja pa pitat)? Kada je tebi ono termin?

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Meni stalno oticu ruke, tj dlanovi i prsti, zadnjih tjedan dana sve cesce, skoro svaki dan sad. Jutros se probudim oko 2-3 ujutro na wc, a ruke gore, izgledaju ko hulkove. Sad odspavala i probudim se opet s takvim rukama. Dlanovi crveni, oteceni, katastrofa. Desava se i tokom dana kad ne spavam..

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Uuuuh AdrianovaMamica, slabo je to. Kaj ti kaže doktorica?
    stork ne znam još...nadam se nalazima ovaj tjedan i odmah zovemo za cvs...ili harmony, ili nifty...što smo informirani Ali dobro, ako plaćaš sve se dogovori isti dan, tako da prvo čekamo nalaze pa ćemo vidjeti. Počela mi lagana frkica ovaj tjedan.

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Doktorica mi je samo dala da pijem herefol 1 x na dan. Planiram ga piti dok ne odem rodit, a onda cu napraviti pauzu, inace neznam kakvo mi zeljezo bude kad nisam trudna, jer ga nisam nikad pratila, ali vec 2 trudnoce za redom mi je nisko zeljezo. Iduci pregled tek za tjedan dana, i moj zadnji.. I mene lagano lovi frka, oko poroda jer iskreno strah me je carskog..

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj AdrianovaMamica prvotno napisa Vidi poruku
    Meni stalno oticu ruke, tj dlanovi i prsti, zadnjih tjedan dana sve cesce, skoro svaki dan sad. Jutros se probudim oko 2-3 ujutro na wc, a ruke gore, izgledaju ko hulkove. Sad odspavala i probudim se opet s takvim rukama. Dlanovi crveni, oteceni, katastrofa. Desava se i tokom dana kad ne spavam..
    Ja sam počela oticati prošli vikend, s 37tt. Odjednom mi je oteko jedan gležanj, drugi dan i drugi. Nogice ko u hobita. Al sad se već smirilo, i dalje je otečeno, al me ne zateže i splašnjava polako. Čitala sam o tome - ne može se niš značajno napraviti, kretati, razgibavati te zglobove. Sol nema veze s time, tak da normalno jedem.

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Meni ti ruke oteknu, ali splasnu, kroz sat dva. No svejedno bas je uzasan osjecaj, neki dan kad su mi otekle, jedva sam skinula prstenje, imala sam osjecaj kao da su mi se urezali u prste, sad ih vise i ne stavljam.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Meni bas sol igra ulogu.
    A sto se tice patronazne zelim ju odbiti jer je u mom kvartu neka bas nikakva bila prije 4god.dosla dva puta.niti je pupak gledala,niti je bebu vagala,niti ju okupala,ma nista...samo ju je zanimalo dojenje i strasno joj je smetalo sto koristim silikon a bez silikona beba nije mogla vuci jer nemam takve bradavice.a u trudnoci mi nikad nijedna nije dosla.
    A i sto se tice dojenja uopce se necu zamarat...koliko ide ide.zbog dojenja sigurno necu biti manje majka od neke koja doji 2god.
    A na tecaju trudnickom kazu da one koje doje su majke a ove koje ne doje su matere.to je moje iskustvo kad sam bila frendici pratnja na porodu.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

o boze. iskreno bljuje mi se od komentara koja zena je koliko majka.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Nasa patronazna je bila neko bljedunjavo stvorenje pred penziju, bez energije, osmijeha, potpuno bezlicna i cudna. Bas mimje neugodno bilo svaki put kad bi dosla. Nadam se da je sad vec odavno u penziji i da ce nam doci netko normalniji. Prosli put mi je dosla prije nego sam rodila da se upoznamo i zapisala sve podatke, te dosla opet nakon poroda. Koliko znam, rodilista moraju slati podatke o svojim rodiljama patronaznima, tako da nije nasa odgovornost ista im javljati.

Ja ne bih imala nista protiv da mi dode patronazna, ako je zena ok, jer mi pase da se s nekim konzultiram oko stvari koje mozda necu znati i da mi pogleda kako bebica napreduje..

Inace sutra konacno idem na ogtt, jer sam kuc-kuc zdrava. Zanima me ima li veze sto jedemo dan prije testa?

Violinchek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Citiraj sara10 prvotno napisa Vidi poruku
    Violinchek bila si na predavanju u klubu trudnica u ST-u, jel to u Ruđera Boškovića, Split 3? Ja isto namjeravam ići na tačej/predavanje, čula sam da je jako korisno za stvari tipa porod, disanje, dojenje, njega bebe i sl. Al ja mislim ići u 5. mjesecu da mi informacije budu friške (čula sam da ne rade preko ljeta). Da li se mora rezervirati termin ili javit prije, kako to ide (mislim nazvat ću ja pa pitat)? Kada je tebi ono termin?
    Je to je to mjesto!

Od svih predavanja trebas se prijaviti samo na vezbe disanja jer se to radi na strunjacama kojih je ogranicen broj a interesovanje za to predavanje je najvece i ako ces imati pratnju za porod obavezno ga/je povedi na vjezbe.
    Mm je samnom isao na svako predavanje pa cak i na dojenje
    Ne znam da li rade preko leta, ja sam isto cekala "zadnji cas" da odslusam sve - znaci juce sam bila na zadnjem predavanju a pre 4 dana sam usla u 9mj trudnoce. Danas sam 36+1.

Od svih predavanja izostala sam sa onog o epiduralnoj jer je svakako ne zelim pa me ne zanima i ono o zdravlju zuba jer nisam mogla stic. Od ovih na kojima sam bila cisto gubljenje vremena su mi bila predavanja psiholoshkinje (u iscekivanju poroda) i pedijatrice (novorodjence) ali vidila sam da su neke zene na ovom di je pedijatrica pricala bas revnosno zapisivale tako da ces ti mozda smatrati to predavanje dobrim, meni je bilo shit al to je mozda samo moj osobni utisak. Ostala 3 predavanja su mi bila bas super - disanje, njega bebe (drzi patronazna) i dojenje.

Eto...pitaj ak te jos nesto zanima.

p.s.
    bila sam i na jednom casu vjezbi za trudnice pa ako te i to interesira mogu ti rec osobni utisak al necu pretrpavat ovaj post nego samo ako te zanima.

Violinchek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

ziv@c ne znam kakva ti je trudnoca ali nekako sam se prepoznala u tvojim recima. Naime ja stvarno imam srece i slabo me sta od trudnickih simptoma strefilo ali ono sto me jeste strefilo me je JAAAAKO zivciralo i stalno sam se zalila bliskim ljudima, toliko da sam se i ja ponekad osecala kao da mozda to ni ne zelim, a opet, znam da zelim i jedva cekam. Ma kao neka podeljena licnost! Uzas!
    E sad, mene je to hvatalo samo na momente jer stvarno imam ugodnu trudnocu kada pogledam sta se sve desava drugim curama. Ne smem ni da zamislim kakva bih sad bila da npr ne mogu da spavam, da cesto mokrim, da oticem - verovatno bih mrzela trudnocu, ovako, samo se malo lakse umaram i malo teze se ustajem a sve ostalo se super osecam pa mi je lako pricati da je trudnoca divna
    Probaj uciniti sebi dane/sate sto ugodnijima mozes i budi malo razmazena Meni je to pomagalo u tim retkim trenucima kada me uhvate neke neprijatnosti drugug stanja - odmah se zavalim i cimam okolinu da mi udovoljava a oni svi su stvarno super pa me to odobrovolji

Adrianova mamice kako to da ti je posljednji pregled za tjedan dana kad ti je termin 2 tjedna iza mog?? Ja sam sad 36+1, znaci ti si na 34tt negde? Kako ti u 35tt moze biti zadnji pregled? Bas si me zbunila sad.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Valamala nemoj bas udarat po slatkom dan prije, i meni su rekli poslije 19h samo voda. Crkla sam od gladi cekajuc vadjenje krvi i onda onaj sirup uzasni na prazan zeludac, pa opet vadjenje... Al izdrzis...

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

violincekKod gina, onda kreces u bolnicu. Ja sam krenula u trudnicku ambulantu s 35tt.
    Posljednje uređivanje od Sadie : 30.03.2015. at 17:20

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Zadnji mi je pregled kod moje ginekologinje, bit cu tad 35+3, a onda na sredini 37 tj idem u bolnicu tamo na pregled i dogovor oko carskog. Iako se nadam da postoji bar minimalna sansa da mi dozvole da prirodno rodim, jer pocinje me biti strah hoce li sve biti dobro, i ne zelim da me opet rezu.
    Posljednje uređivanje od AdrianovaMamica : 30.03.2015. at 17:22

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja sam dojila obije cure do 2,5 god i to zahvaljujući rodi..po mojoj patrononazi ( koja je danas voditeljica grupe podrške dojenju) trebala sam odmah uvesti dudu, dojiti isključivo po rasporedu i čim bi ( a nije ) dobila manje - formula.
    Za drugo dijete je došla, zapisala podatke i otišla.
    Ne treba se zanositi da je početak dojenja lak jer nije ali malo strpljenja, podrške okoline i upornosti i stvarno se isplati.
    Ja non stop cvilim svakome tko me ima volje slušati.
    Ili me zeza tlak ili mucnine ili se zapisavam..uff

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ja nikome niš ne cvilim. Zbog potpisa. Prošle su migrene, sad me opet pere žgaravica i boli me izgriženi jednjak da se znam previjati od bolova i jaukati. Ali ak je to cijena trudnoće, pretrpit ću i gore. Čim ću smjeti, skupit ću hrabrosti i živaca pa krenut opet u bolnicu po drugo dijete, a mm će me tješiti i hrabriti kad pišnem negativne testove.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

sadie, mozda vise nece biti negativnih testova.. Evo, nama je trebalo 6 postupaka do Pikulice, a momcica smo potom zaceli iz prve. Jedan embrij, jedna bebica.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Meni je iskreno toliko bed jer ja nemam sta za kukat... strah me je, zaboli me tu i tam nest... ali ovako ne osjecam nista od simptoma i nije mi lose ni malo. Bas uzivam i jako sam sretna i ljudi to vide, nekad ih i zivciram jer su jedva cekali nekog trudnog da im kuka mal i zali se i trazi paznje, a ja nist

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ivana.sky, neka ti bude tako do kraja!

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

violinchek o pa ti uskoro ideš u rodilište. Obavezno želim čuti tvoju priču sa poroda iz splitskog rodilišta (napiši kad budeš mogla na temi o rodilištima).
    Ova tri predavanja što si ti navela se i meni čine najzanimljivija. Zanima me i tvoj dojam sa vježba za trudnice, al možemo na pp da ne gušimo temu.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

ValaMala nisam znala da si ti bila u postupcima. Mislila sam da su tvoje trudnoće spontane. Jel to onda bio prirodnjak za drugo dijete?

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

valamala, ja sam jela i jogurt i slatko vecer prije jer mi nitko nije rekao da ne bih smjela, pa mi je prvi rezultat lijepo bio povisen. I onda mi je ginekologica rekla da ne brinem jer je to zato sto sam jela slatko navecer. Tako da ti preporucam da pripazis tijekom cijelog dana, a pogotovo nakon 18, 19h kako ti kazu cure nemoj nista slatko. Da te ne bi zeznulo kao mene. Pretrpi se to jedan dan.
    Btw.koliko se puta radi OGTT u trudnoci? Mene je poslala rano (oko 20.tjedna), pa se bojim da me ne bi opet poslala pred kraj?

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

sanjaAk je sve u redu, jednom samo.
    vala, super. Imamo 3 smrzlića za jedan pokušaj. MM polaže nade u njih. Vidjet ćemo, kaže dr. da se nakon 1 trudnoće lakše zatrudni (iduće 2 g.) jer tijelo zna što treba raditi.

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

mi iščekujemo pregled sutra

sadie, dočekaj ti nama svoju princezu pa ćeš po bracu ili seku "iz leda", kao i mi
    vala mala, ~~~~~~~~~ za dobar ogtt sutra

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

sara, moja Pikulica je plod velike borbe s neplodnoscu. Laparoskopije, 5 postupaka na VV s uzasno teskim transferima i dobitnog ivf-a u Postojni, koji je rezultirao uzasno jakom hs zbog koje sam hospitalizirana, pa trudnocom s trojcekima. Izgubila sam blizance, ali Pikulica je ostala. Nakon toga je bio hematom koji joj je prijetio, pa rano skracivanje cerviksa, pa zastoj bebe u rastu i na koncu pupcana omotana 3x oko vrata i indukcija. Hospitalizacije skoro cijelo vrijeme... Sve u svemu, prava borba, ali rezultat je najdivniji cudesni cvjetic na svijetu.

U Postojni smo imali 2 smrzlica, no fet nije uspio zbog, doslovce, krvavog transfera. Prvi postupak, ovaj puta icsi, kod dr. Skvorca nam je bio dobitan. Dakle i momcic je cudesna beba, kod nas bas ne funkcionira prirodno.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sadie, mozda smo i psihicki malo drugacije, jer znamo da je moguce da zatrudnimo i da je nase tijelo vec jednom odradilo sve to. U svakom slucaju, doista moze biti da sljedeci put sve prode puno lakse. Evo kod nas je bila jedna blastocista i primila se. Sve nekako normalno i bez stresa.

Ja sam pripazila na klopu danas i zadnje pojela lagani obrok u 19. Crknut cu dok docekam hranu sutra. :D Oboruzavam se knjigom i strpljenjem i nadam se ok rezultatima sutra. Hvala na dobrim zeljama i savjetima.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sanja, u nacelu se ogtt radi jednom, nisam cula da bi se ponavljao. Mozda ako rezultati nisu ok ili postoji sumnja da su iz nekog razloga krivi?

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

I smo do 1. Djeteta dosli ivf-om i dugogodisnjim mucenjem. A sad je bila spontana trudnoca izmedu dva postupka, tako da....
    ja sam prije ogtta malo pazila dan prije da ne jedem slatko i nisam navecer jela poslje 7. Stretno vala sutra. Ostalima pusa

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

sanja ja isto znam da se radi jednom, osim ako nema nekih naglis porasta u tezini ili razloga da provjeravaju opet

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Ima na web stranicama raznih labosa upute za dan prije ogtt-a. Piše ne jesti poslije 22 ili 23h, ne sjećam se detalja. Iako znajući upute, u 23,30 sam lijepo maznula veeeeliku zdjelicu čokoladnog pudonga i blaženo otišla spavati Natašte mi je guk bio 4,9 u 8 ujutro, a ogtt nakon 120' je bio 4,5. Mislim da se ne treba iscrpljivati jer tako na koncu i frizirate rezultate, a ako već nekaj nije u redu s tom razgradnjom šećera u T, meni bi bilo draže znati, nego poslije nedaj Bože plakati nad posljedicama, a kao "bilo je sve u redu"! Ako vaš organizam dobro funkcionira, tako je svejedno hoćete li pojesti jabuku ili sladoled ili šnicl, whatever...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •