Stranica 248 od 581 PrviPrvi ... 148198238246247248249250258298348 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 12,351 do 12,400 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

zuzy, samo miruj i sve ce biti ok. I moja djevojcica je pobijedila jedan veliki hematom koji je prijetio da i nju povuce za sobom, tako cete i ti i tvoja beba.

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

ZUŽY bas sam sretna sto si trudna i zelim ti da taj bezobrazni hematom nestane i za par mj inas bebicu u narucju.

ŽUTA MINUTA cestitam na bebici!

A mi napunili mjesec dana, kako se to djete obozava, imam dojam da to svjet nije vidio. Pogotovo ja, izmjenio mi je zivot. Sad smo vec i stekli neku rutinu. Fino papamo i rastemo i puno se volimo.

Moj oporavak od cr je dulje trajao, al je bio laksi. Nije toliko bolilo ko prvi put, ali je rana na lijevoj strani 3 tj stajala otvorena, sad je napokon zarasla. Od onog lijepog trudnickog stomaka ostao mi neki koji lici na pivski stomak nekog starog pijanca, grozno.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Hahahaha AM bas si me nasmijala u rano jutro
    Rijesit ce se i to polako... neka ti i tvoj smotuljak uzivate i volite se

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Strasan me umor drzi.a bas sam se noćas lipo naspavala.bole me leđni misici i trbusni.samo gledam di da legnem.nemogu se pokrenuti.padaju mi oci.

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

žužy, drži se, i mi smo pobijedili ogromni hematom na posteljici iznad bebe

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Cure, s čime se mazati protiv strija i pucanja kapilara uzrokovano trudnoćom?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

A kvragu, sad sam za ručkom ponovno prokrvarila i to najviše do sada.
    Bila je smeđa starija krv i nešto svježe. Ništa me nije boljelo.
    Valjda je sve ok sa bebama.

micamaca30 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj Icsi prvotno napisa Vidi poruku

Ja se protiv strija mazem uljem iz dm-a bas za trudnice i protiv strija

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Bademovo ulje iz apoteke.

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Zuzy, nadam se da ce sve bit ok, samo ti odmaraj, ako triba, ne mrdaj iz kreveta!! Ni ja ne virujem da heparin moze pojacati krvarenje, na kraju krajeva, vadis trombocite pa vidis!
    Mumo i sve drage trudnice, sretno!!!!
    Zutaminuta i novopecene mamice, cestitke!!!

mona22 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

žužy draga nadam se da si dobro i vjerujem da će sve biti u redu

cure već par dana imam lagane bolove u trbuhu slične menstrualnim da li je to uredu...

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Žužy moja drži se jako puno žena krvari tako da vjerujem da ce kod tebe biti ok. Samo se probaj ne nervirat previše.

Mona normalno je , ja sam zbog tih grčeva dobila Duphaston ali ja imam i spontani iza sebe pa mozda i zato.

Žutaminuta čestitam!!

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Kombiniram kakao maslac i bio bazu...

A kvragu, sad sam za ručkom ponovno prokrvarila i to najviše do sada.
    Bila je smeđa starija krv i nešto svježe. Ništa me nije boljelo.
    Valjda je sve ok sa bebama.
    Jesi osla na hitnu? Jeste ok??

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Upravo sa hitnog prijema.
    Hvala dragom Bogu sve je u redu s bebama.
    Prokleti hematom je iscurio i sada je dvostruko manji od beba. Bebe su 15 mm a prokletnik 7 mm.
    Baš sam dobro iskrvarila i prepala se. Veliki uložak je bio pun krvi.
    Ali pošto je iscurio a nije napravio štetu ispalo je super pošto sada gotovo više ne prijeti mojim bebama.
    Srca kucaju i doktorica je rekla da se bebe čak i pomicaju.
    Odahnula sam zajedno s MM.

Posljednje uređivanje od Icsi : 13.06.2015. at 18:09

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Hvala bogu

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Mogu samo zamisliti koliki je taj hematom bio.
    Doktorica mi nije nikad htjela reći koliki je kad se tek pojavio, vjerojatno da me ne prepadne.
    S obzirom na količinu krvi mora da je bio ogroman.
    Sada je (piše u nalazu) 7 x 14 mm.

Posljednje uređivanje od Icsi : 13.06.2015. at 18:40

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

draga icsi, nakon obilnog krvarenja koje sam ja doživjela u 14.tt ostao mi je hematom 6.5x5 centimetara, ne milimetara, i još na posteljici pa je prijetilo njeno ljuštenje ali uz strogo mirovanje (krevet-wc) 10 tjedana sve je prošlo u redu ...e to je bila hematomčina

uz malo terapije i mirovanja nemaš straha

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj tetagogolina prvotno napisa Vidi poruku
    draga icsi, nakon obilnog krvarenja koje sam ja doživjela u 14.tt ostao mi je hematom 6.5x5 centimetara, ne milimetara, i još na posteljici pa je prijetilo njeno ljuštenje ali uz strogo mirovanje (krevet-wc) 10 tjedana sve je prošlo u redu ...e to je bila hematomčina

uz malo terapije i mirovanja nemaš straha
    Terminudo moja kako si...kako se osicas

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Imaš temu o tome. Cure su se mazale svim i svačim, fensi skupim stvarčicama i običnim uljem.
    Ja sam se mazala nekim DM-ovim uljem od kokosa s vanilijom i onda njihovim uljem za trudnice, oboje za 20-ak kn. Ni jedne jedine strije. Bilo mi je bitno da se masti.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

E, da, počela sam tek s 4 mjeseca. Neke se mažu već s 6 tt. I zapravo ti je presudna genetika.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Icsi miruj malo ako imaš hematom. Nije to samo tako, krvariti i nadati se da je ok. Dok hematom ne nestane, miruj!
    Što se kremica tiče, to je tako nevažno koju ćete... Na prvom mjestu je genetika i kvaliteta kože, zatim mazanje nečim masnim i hranjivim (ne nužno skupim). Bademovo ulje, kokosovo ulje... Ja se ujutro mažem Biobazom za trudnice jer se brzo upija (moram ipak žuriti na posao), a navečer mažem pomiješanim nivea losionom za suhu kožu s bademovim uljem iz ljekarne.

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Muma, mirujem i ovo danas se desilo iako sam mirovala.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Mirovanje u slučaju krvarenja u trudnoći, znači ležanje, 24 sata na dan. I jesti ležećki. Dok ne prestane, nema ni tuširanja, ni sjedenja. Samo do WC-a i natrag u vodoravni.
    Nadam se da ti je to i ginekolog rekao.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj Sadie prvotno napisa Vidi poruku
    I zapravo ti je presudna genetika.
    Istina... i do koze kakva je... znam cure koje su se mackale uljima i pucale, i neke koje nisu vidle kreme pa nijednu striju nemaju. Cula sam i da zna popucat koza doslovce ono pred radjaonom...
    Meni trudnicke strije nisu ruzne i ako ih dobijem s ponosom cu ih setat jer znam od cega su.. mozda ih i ubacim u neku tetovazu

Nego jel normalno to da imam grceve ko kad dobijem M?

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    Terminudo moja kako si...kako se osicas
    odlično, ko da nikad neće krenit

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Zuzy kako si?

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj AdrianovaMamica prvotno napisa Vidi poruku
    ... kako se to djete obozava, imam dojam da to svjet nije vidio. Pogotovo ja, izmjenio mi je zivot. Sad smo vec i stekli neku rutinu. Fino papamo i rastemo i puno se volimo.
    Potpisujem svaku riječ. Mi smo napunili jučer 2 mj. i tak smo mali ali i vejiki.

Meni je ovo 1. cr. Trbuh mi je mlohav, prazan je, al se nije ispuhao i izgleda kao da je potfrknut. Još 12 kg mi je ostalo za skinuti, zategnut trbuh tak da neće bit lako. Al nije bed, ponovit ću ja sve ovo.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Pozdrav dame evo i mene napokon nakod dugo dugo vremena, nikako uci u stranicu pa nikako i evo me napokon, da se javim mi smo dobro po racunanju smo u 18-stom tjednu trudnoce, ginekolog kaze da je po deckoo ali nije siguran, kako ste mi
    Vi? Mucnine su napokon prestale i sad se dobro nosimo, racunam i nikako ne mogu dokuciti dam zaceca svaki kalendar mi pokaze drukcije a bas me zanima koj je, naime ciklusi nisu redoviti nisu svakih 28 dana, imala sam 5.12, pa 31.12, i zatim sam zadnju mengu dobila 2.2 termin za porod je 9.11. Moze mala pomoc pak sad koj je od prilike datum zaceca naseg malog momka ? pozdrav

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj željkica prvotno napisa Vidi poruku
    Zuzy kako si?
    Hej draga,evo dobro sam. Danas sam samo jednom obrisala smeđu ko dugačku sluz. Inače je ćisto. Nadam se da bebica kuca i da se hematom smanjio...jutros mi je dr rekao da pem na kontrolni uzv 7 dana od zadnjeg krvarenja,nadam se da bude to i prije.
    Puse šaljem!
    Posljednje uređivanje od žužy : 14.06.2015. at 18:08

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Djevojka00 vec 18.tt? Ajme kako proletilo vrijeme...

Zuzy cuvaj se

Ja se danas znojim ko prase na raznju... opet oni "M" grcevi... sva sam neka nervozna... bit ce da je zbog sutrasnjeg pregleda, uvijek se uznemirim kad idem... molim za kisu da bar malo rashladi ovo ludilo

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Mene danas uhvatila neka panika, depra, stah hoce li sve biti ok. Najvise me brine ta trombofilija. Naime dr u Petrovoj mi je rekla da je to blagi oblik i nije potreban heparin vec samo andol 50, a po forumima citam da su cure s nalazima poput mog uzimale heparin. Sad ne znam sto mi je radit. Umrla bih da se sto dogodi bebici kad smo ovako dogurali. Sutra cu nazvat bolnicu i pokusat se narucit hematologu da pogleda nalaze i da znam na cemu sam. Cijeli san osjecam kako se bebica pokrece, vjerojatno osjeca moju nervozu.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ribica, opusti se. I ja imam pai 4g homozigot i mthfr heterozigot mutacije pa sam samo na aspirinu. Heparin ti uopće nije potreban ako je koagulogram u redu. Ali odi kod hematologa da budeš definitivno na miru.

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Jesi li na aspirinu po preporuci hematologa ili ginekologa? Meni je PAI 4g/5g homozigot 5g.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ginekologa. Mada ni to nisam htjela ali me nagovorio.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk 2

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nešt mi nije baš jasno, 5g homozigot je uredan nalaz. 4g/5g heterozigot je blaga mutacija a 4g homozigot jaka. Ako si 5g homozigot, to nije trombofilija osim ako nije neki 'divlji' tip gena.
    Posljednje uređivanje od eryngium : 14.06.2015. at 22:54

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj djevojka00 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav dame evo i mene napokon nakod dugo dugo vremena, nikako uci u stranicu pa nikako i evo me napokon, da se javim mi smo dobro po racunanju smo u 18-stom tjednu trudnoce, ginekolog kaze da je po deckoo ali nije siguran, kako ste mi
    Vi? Mucnine su napokon prestale i sad se dobro nosimo, racunam i nikako ne mogu dokuciti dam zaceca svaki kalendar mi pokaze drukcije a bas me zanima koj je, naime ciklusi nisu redoviti nisu svakih 28 dana, imala sam 5.12, pa 31.12, i zatim sam zadnju mengu dobila 2.2 termin za porod je 9.11. Moze mala pomoc pak sad koj je od prilike datum zaceca naseg malog momka ? pozdrav
    Imaš na internetu puno kalkulatora dna ovulacije, termina i slično. Nešto ovog tipa http://www.babycenter.com/ovulation-calculator

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Ne znam ni sama. Sutra cu nazvati hematologa. Na pocetku trudnoce mi je jedna treca dr rekla da bih trebala uzimati heparin. Ali kako to nije moja dr nisam na temelju njeng savjeta mogla traziti heparin dok me ne uputi dr iz bolnice ili moja soc ginekologinja. Moja soc gin nije bas upucena u trombofiliju, a kod dr iz bolnice sam isla i privatno pa sam kontala ukoliko je potreban da bi mi ga i dala. Ni sama ne znam kome da vjerujem.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Ribica 1 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam ni sama. Sutra cu nazvati hematologa. Na pocetku trudnoce mi je jedna treca dr rekla da bih trebala uzimati heparin. Ali kako to nije moja dr nisam na temelju njeng savjeta mogla traziti heparin dok me ne uputi dr iz bolnice ili moja soc ginekologinja. Moja soc gin nije bas upucena u trombofiliju, a kod dr iz bolnice sam isla i privatno pa sam kontala ukoliko je potreban da bi mi ga i dala. Ni sama ne znam kome da vjerujem.
    Ja sam bome našla jednog koji u svoje slobodno vrijeme iščitava studije i prati što se dešava i drugog koji ima doktorat iz trombofilija u trudnoći. Plus sam sama iščitala studija i studija pa ih drilam svako malo. Rezultat? I jednom i drugom vjerujem.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ribica 1 ja mislim da bi se tebi već nešto iskompliciralo da ti je toliko nužan baš heparin. Ti si negdje u mojim tjednima, zar ne? Ali raspitaj se kod hematologa ako si zabrinuta.

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

jutro

evo nas na 39tt
    nikakvih naznaka skorog poroda
    i stomak je još visoko

sutra smo na pregledu

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Sto se strija tice, ja sam ih tek sad u trecoj trudnoci dobila po trbuhu i to 3 tj pred porod. Ovo mi je i bila najveca beba od svih pa ne znam ima li njihova velicina kakve veze s tim. Isli su redom 2830, 3600 i 4180 gr.
    Meni ostalo 10 kg za skinut, ni ne vide se nigdje osim na trbuhu. Posto je bio drugi carski misici su pretpostavljam dosta oslabljeni pa mislim da ce to utezanje trbuha biti nesto teze i dugotrajnije, nadam se ne i nemoguce.

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Cure ja cekam upravo u TA , vruce je i guzva je... samo da bud3 sve ok. Danas 37+1. Poslje javim kako je proslo

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja opet od sinoć pušem.boli.noćas se malo smirilo.pola noći sam setala po kuci.sad opet boli.
    Neman vise volje miriti.vec dva tjedna me laznjaci zezaju.

ljubavna1pogled avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

žužy od sveg srca vibram da se dosadni hematom čim prije povuče

artisan i alkemičar držim fige

adrianova mamica meni se nakon CR trbuh nikad nije vratio na starom dijelom jer se nisam baš ni trudila, da baš priznam. vjerovatno se da, ako čovjek vježba. sada ću morati vježbati pa se nadam da će biti ok

strije etc. u prvoj sam se staaalno mazuckala - ulje pšeničnih klica, bademovo, ma svačim. u drugoj puno manje. nisam ih dobila.
    sada sam kupila od palmersa onaj tummy butter jer mi divno miriši i imam od biobaze kremicu, isto je ok. planiram krenut s bademovim.

ja sam u petak bila na pregledu, mini anomaly, mjerenja i vadila krv za kombinirani, rezultati danas, nadam se najboljem.
    kaže ginekologica da ne vidi dečka, za sada je curica

ljubavna1pogled avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

oo zadarmamica pa ti si u niskom startu moglo bi to i krenuti!

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Otvorim oci i panika. Ne mogu disat, ne mogu pricat, ne mogu plakat. Samo misao kako ja necu znat bit (dobra) mama. Uf

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Evo i mene. U terminu smo 37 tt.

Žuta minuta čestitam na mrvici.
    AdrianovaMamica ma budeš ti te kg lagano izgubila. Bitno da je malo sunce tu.
    Žužy čestitam.

Meni sinoć na pidžami u par navrata vodenaste mrlje. Više ih nema. Je li moguće da je vodenjak ili jaki iscjedak. Skroz je procurilo na vanjski dio.

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Zadarmamica ajde više svaki put se ponadam, to je to

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj ivekica prvotno napisa Vidi poruku
    Zadarmamica ajde više svaki put se ponadam, to je to
    I ja se ponadam.
    Krepana sam.nakon takvih bolova budem iscrpljena.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Zadarmamice nadam se da ce brzo krenut pravi trudovi...
    Alkemicar znala sam ja da ces ti docekat termin do kraja !!! Jos malo !!!
    Ivekica i ti si nam blizu....
    Ivana.sky tebe uhitio babybluse....drzi se !!!
    Meni vec par dana natecene noge odmah iz jutra...valjda zbog vrucine...boli me lijeva prepona za poludit...poneka bh kontrakcija ...i to je to...imam osjecaj da cu bit trudna jos dugo, dugo....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •