Ajme covjece pa dokle....![]()
Zuzy drzi se i da ti hematomi konacno nestanu
Evo moje iskustvo sa hematomima u prvoj trudnoci ..kada sam iza ivf postupka ostala konacno trudna sa 8 tt mi se pojavilo krvarenje otisla u bolnicu i mjesec dana svaki dan krvarila sto svjeze krvi sto smede...koma nesto sam se naplakala i plodna voda mi pocela curit ali nisam se dala svaki dan mi je bio veliki uspjeh i rodila sam svoju veliku ljubav u 29 tt
Tebi i svima koje imate hematome drzite se i pozitivno treba misliti zelim vam da sto prije nestanu i da uzivate u trudnoci![]()
Ajme zuzy!! Pa kak i zakaj se ti glupi hematomi tak cesto stvaraju?? Sto kazu dr?? Drz nam se draga!!!;
A eto...stalno negdje krvarim u maternici. I vjerojatno dok se to napuni,izađi van i ugrušci stare krvi i brdo friške. Do kad bude tak,niko nezna.
Muma
zuzy, joj draga moja, znam kak ti je
eto, ja sam imala dvije takve trudnoce, i rodila dvije predivne djevojcice u terminu
koliko si tocno t?
drz se!
Cure, stvarno me ohrabri kad vidim da vas ima koje ste imale hematom i uspješno trudnoće dovele do kraja.
Ja sam sutra u 14 sati na UZV-u kod svoje ginekologice da ustanovimo jeli hematom uistinu narastao na 5x6 cm kako mi je danas utvrđeno u rodilištu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Posljednje uređivanje od Icsi : 09.07.2015. at 23:28
Ginger,u 13. sam tjednu.
Znam da vas ima puno koje su to prošle
Al dok se to tebi desi,čini se prestrašno.
Ah...dan po dan.
žužy dragada sve bude u redu i da što prije ideš doma
Čekam otpusno pismo pa u svoje ginekologice na pregled.
žužy, drži se, mogu si misliti kako ti je
isci, super da ideš doma, javi kaj veli tvoja gin
Icsi sretan povratak i ne isla nazad do pregleda u trudnickoj!!
Ja bi tako voljela da nekako znamo kako ce ici porod.. kako ce kreniti, gdje, kada... pucanje vodenjaka, trudovi... bas bi da nekako znam sta me cekaovako sam skroz nespremna, nestrpljiva i bez kontrole...
I onaj dio me pati gdje razumijem da je bolje da ostane koliko treba i zeli u busi ali ne mogu vam opisat koliko jedva cekam da izadje da se mazuljamo i upoznamo!!![]()
Icsiiššš hematom! Javi nam se poslije pregleda.
ivana.skyneeema tu znanja i kontrole nažalost, sve ti je to kinder suprise
Ja baš jučer mužu rekla da nekako nisam spremna na bebu
...mislim, volim je već sad, ali... ne možeš pobjeći od prošlosti
![]()
Žužy, baš mi je žao što su te ti hematomi toliko "napali" Pa kad će više prestat. Bebica je borac i bit će sve ok, al znam da je teško sve skupa to prolazit. Drži se!
Icsi, jesi ti u Cita kod dr. Aračić? Ah ti splitski doktori, valjda ima neki koji i valja pa da me trefi na porodu. Sretno na pregledu i javi kako je bilo!
Sanja jel kaze sta tata, njegovi mama i sestra? Jel se cujete/vidite? Jesu sta pomogli za pripreme i hoce li sta pomoci poslije? Jel te drze trema i strah?![]()
Evo me.
Bebe su super. Oko 50 mm zgrčenih glavica, dakle sigurno koji mm veće. Miču se, mašu rukicama, nogama, srca lijepo kucaju. Sve idealno u tom pogledu.
Hematom je 5 x 3 cm i nalazi se između dvije gestacijske vrečice.
Dakle nije toliko velik koliko je izmjereno u bolnici.
Žužy mislim da se tvoj bebolo mora zvat borka ili borko hahaha!
Icsi odlično! Sto kažu za hematom, se smanjio ili? Tako da se nemoj cudit ako opet vidis krv, mora izac, ne?
Čisto sumnjam da se smanjio u odnosu na jucer već je vjerojatnije da su jučer u bolnici krivo izmjerili.
Bio je MM sa mnom danas. Doktorica Aračić iz poliklinike Cito je baš lijepo i točno izmjerila. 5 x 3 cm je na najdužem dijelu. Bio je u početku 20 x 18 mm.
Nekako mi pada na pamet da nije on toliko veći već mijenja oblik s obzirom da ga bebe pritišću kako rastu.
Cijelo vrijeme imam lagani ili sitno veći smeđi isjedak. Tako da on stalno polako curka.
sara10, da moglo bi svaki cas. Kontrola je u ponedjeljak na termin ako ne rodim do tad, tako je rekla doktorica
Da najiskrenije kazem, nije me strah (mozda ce me uhvatiti kad krenu bolovi). Nekako se zadnjih dana tako cudno osjecam (kao da imam probavne tegobe, pa me boli trbuh kao da nosim kamenje unutra, a ne bebu, pa me isijas uhvati, pa mucnina i sto stvari) da jedva cekam da krenu trudovi i da krenem u bolnicu, pa neka rade sto hoce samo da vidim svoju ljubav
ivana.sky, cujem se i s njim i njegovima. Zadnjih tjedana je komunikacija s tatom sve bolja. I on je onako u paniciSto se tice pomoci, osim neke moralne i emotivne (sa strane njegovih) nisam ju do sad dobila. Sve sam kupila sama. Iako, eto tata je krenuo raditi prije mjesec dana i rekao je da ce odmah stavljati sa strane za malenu (iako ja ne vjerujem dok ne bude nesto konkretno), a njegovi su rekli da ce financijski pomoci koliko mogu neovisno o njemu, tako da mogu reci da je za sad sve na rjecima, ali u njegove nekako ne sumnjam i vjerujem da hoce.
Nije me strah iako mi nije svejedno svaku vecer kad legnem u krevet hoce li me nesto probuditi, ali ok je. Jako sam sretna sto stize mrvica i ne mogu docekati da ju vidim. Sve je ostalo sporedno skroz :D
superneka, drago mi je cuti da bar tako nesto kaze... ako jos i napravi bit ce odlicno!
ja sad stalno slusam sa svih strana ta pitanja: jel te strah, jel se bojis, jesi nervozna, jel mozes spavat od uzbudjenja.... pa me bas zanima kako se moje terminuse osjecaju
nek nam je sa srecom![]()
Mene iskreno pocinju zivcirati poruke jesam li rodilaZnam da je to u ljudskoj prirodi, ali brate javit cu kad rodim. Hahahaha
Btw. evo u zadnje vrijeme stvarno pratim ovu temu, ali nikako da napisem nesto konkretno jer citam sve te "lose" stvari i vase brige i probleme u trudnoci. I icsi i žužy i sve koje prijavljuju svoje probleme, stvarno me stegne oko srca kad nesto procitam i suosjecam s vama. Onda krenem pisati i pomislim da sam imala idealnu trudnocu naspram vasih, pa se osjetim nedostojno komentiranja vasih briga i strahova, pa odustanem. Ne mogu znati sto prolazite i kakav je to osjecaj, ali zelim da znate da vas citam i pratim i mislim na vas svaki dan i da mi je velika zelja da sve to sto vas muci nestane i da uzivate u svojim trudnocama i bebicama kad za to dode vrijeme. Osjecam se bas nemocno jer bih voljela nekako pomoci, ali to je nazalost nemoguce, pa ne komentiram nista, ali evo imala sam potrebu bar napisati da ipak mislim na vas bez obzira sto se ne poznajemo![]()
Kako ste danas drage moje?
dominikslatki,prošli bolovi?
Da se pohvalim..danas nakon kave s mlijekom uz dodatak četri šečera,ja uspjela na wc nakon tri dana.![]()
Ja sam ok.
Osjećam lagani pritisak u maternici, vjerojatno kako se širi i često mokrim.
Smeđi iscjedak je još tu.
SanjaS baš si lijepo sve napisala i bravo za stav. Mislim da saka trudnica pred kraj jedva čeka vidjeti to malo biće, a porod, he, bolit će treba izdržat, al neće vječno trajat.
Ja također suosjećam sa svima vama, žužy, icsi i ostale koje morate mirovat i imate bilo kakve komplikacije. Nije to niti malo lako i treba sve to psihički i fizički izdržat. Ja ne želim puno pričat (kao ono da se ne ureknem) dok ne dođem do samog termina, al prezahvalna sam Bogu na mojoj dosada urednoj trudnoći. Još malo i ja službeno ulazim u 9. mjesec trudnoće. Uzbuđenje će pomalo rasti iz tjedna u tjedan, a pogotovo kada Sanja i ivana.sky rode jer onda sam ja na redu.
Drage cure, drž te se, sve ćemo mi ovdje, i vi koje ste na samom početku, dočekati svoje predivne male mirišljave smotuljke![]()
Bravo žužy! Mala pobjeda ali jako bitna.
Hvala svima na podršci!
Dobila sam nalaze od obrade za manjak plodne vode, sve je ok s moje strane, tako da je isključeno sve na što bi eventualno mogla utjecati. Ergo, viša sila će reći svoje, do tad mirovanje i što više vremena u ležećem položaju. Izdržat ćemo mi to sve. A do tad,za sve nas i dan po dan
do cilja.
Super da su nalazi uredni i da je sve kako treba! I točno,dan po dan..to govorim svaki dan,i sebi i SM.
I da,od jutros sam i na normabelima 3x1.. do sad sam ih odbijala ali,ipak opuštaju maternicu a to mi treba.
Evo samo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za moje cure.drzite se.pusa
Icsi super da si napokon doma ida smeđarenje prestane i ostatak trudnoće bude školski
žužy nisam baš u toku neznam da li si još u bolnici ali ako jesi nadam se da ćeš što prije doma...a što se tiče normabela ja ih koristim skoro pa od transfera sa malim prekidom i to u kombinaciji s magnezijem zbog bolova u trbuhu možda da vidiš s doktoricom da probaš uzimati i magnezij jer meni on osobno pomaže kod stolice koja je i inače katastofa,a koliko sam uspjela vidjet i ti imaš istih problema
mona,još sam u bolnici. Mg sam nekaj pila u šumečima,al izbjegavam to...sad ga uzimam prek donata i mivele...makar mi to ne pomaže za zatvor. Ja oduvijek imam s tim problema..ali doma sam to lakše riješavala,najčešče baš s kavom. No sad ju ne pijem tjednima,samo par gutljaja u eto ovakvim prilikama. Imam još par tableta folacina a onda prelazim na pronatalne vit. pa i tam ima nekaj mg.
Kak je kod tebe,kako si?
ja pijem baš taj šumeći tako mi je doktorica rekla ...u srijedu imam kontrolu i uzv pa ćemo vidjet još uvijek me zna bolit trbuh samo se nadam da je sve uredu
Cure, kad vam se pojavila linea negra? Ja sam apsolutno zaboravila kad je to bilo u prvoj trudnoći. Sad smo već u 26tt i ništa.
Meni nije nikad, cak ni u tragovima. Ni prvi put, ni sad (ok, sad jos ima vremena, ali ne ocekujem je jer totalno nemam dovoljno pigmenta za to).
Ja misla da meni nece... al na kraju me iznenadila... odjednom preko noci doslovce se pojavila, dosta kasno vec je bila prek cijelog trbuha, al ne sjecam se tocno kad
U prvoj trudnoći je nisam imala sada udrugoj trudnoći sam je dobila sa 18 t sada sam 27
niti ja je nisam imala ni u prvoj trudnoći, niti sad. ali zato strije!!! jojj, ubile me. dobila sam u prvoj trudnoći po bokovima i cikama, a sad još dodatne po cikama. inače sam mršavije građe i imam jako male grudi, pa se sad to sve razvlači i koža mi puca...baš me to žalosti, a trackam se stalno s nekim uljima i kremama...no ništa ne pomaže
cure u finalu, držim fige!!
e da, prijavljujem i početak grčeva u listovima. nekako ranije mi se čini nego u prvoj trudnoći. sad sam tek 19tt i već su krenuli. po noći. prvi put su zadnja dva mjeseca bili...jel se bi mučite s time??
žužy, isci - sve bu bilo ok!! malo borci se od početka bore, a takvi će biti do kraja!!!
Hvala. Stvarno smo različite
kudri magnezij? Ja u prvoj T nisam imala s time problema (možda 2-3 grča koji su me probudili pred jutro), i to negdje oko 20tt, pa sam krenula s magnezijem u to doba zbog kontrakcija i od grčeva hb više ništa. Sad ista priča oko 20tt - 2 dana grč ali počele i kontrakcije, uvela mg i nema ih više (grčeva, kontrakcije su tu ali samo nekoliko
)
Lineu negru nemam, a sutra mi je termin..
Strije nisam dobila (nadam se da i necu jos par dana, hahaha).
Grceve u nogama sam imala u jednom periodu dosta cesto po noci (negdje oko 20. i nekog tjedna), ali evo ne sjecam se kad sam ih imala zadnji put.
Cure, zadnjih par dana u određenim položajima osjećam neku zategnutost u maternici.
Dakle nije bolno već osjećaj zatezanja. Jeli to uobičajeno i normalno? I nastaje li to uslijed širenja maternice?
Sutra ulazim u 13. tjedan.
Posljednje uređivanje od Icsi : 12.07.2015. at 23:12
Icsi, trebalo bi biti.
Mene bas jako zateze kad se okrecem u krevetu.
Kaae kad je termin? Siječanj?
Meni su isto svi bolovi, zatezanja i sl pojave bile najviše u tim tjednima..10-11-12... Uopće mi nije djelovalo kao posljedica širenja maternice nego baš neobično, ali sam pokušavala ignorirati, i eto, očito jest bilo do toga.
Što sam ono jučer pričala za grčeve?To je tako kad se hvališ! Pred jutro me uhvatio jedan, noga kao kamen, toliko je boljelo da nisam mogla ni stati na nju da brže prođe. Neću se više hvaliti. Jutros mi se grče nožni prsti
![]()
Posljednje uređivanje od Muma : 13.07.2015. at 13:11
Cure, danas mi je termin, pa sam bila na pregledu. Ctg dobar, trudova nema. Narucena sam u srijedu ponovno. Doktor rekao da sam zatvorena i da je maloj unutra dobro :D Ocito necemo brzo. Smrc :S
Sanja tebi ce jos trbuh na kraju i narast![]()
SanjaS navratih da vidim šta je s tobom, al očito ništa još, lijepo malenoj unutra, neka, krenit će ona kada bude spremna!
Javljaj novosti svakako i sretno kada krene porod!
Ma budi sretna Sanja, ionako ti nije beba prevelika da moraš brinuti kako će van. Još bi se ona gnijezdila kod mame![]()
Stigla i ja od ginića, danas 8+3, po UZV 8+2, veliki smo 17,8 mm i srčeko kuca ko veliko.
Dobila Utriće 3x2, mirovanje i kontrola za 2 tjedna.. Termin je na bracin rođendan, 22.02.![]()
Sanjice neka nje, unutra je sigurna
Kiara
Mene danas bas boli i stisce i grci... trbuh sav jadan tvrd i stegnut, dolje pritisak da imam osjecaj da cu eksplodirat, tu i tam ostanem bez daha...
i sama sam rekla da cu 100% rodit 14.tak da sad cekam da vidim ocu li stvarnoujutro pregled
Ivana.sky, a zašto misliš da ćeš baš 14.-tog rodit, a tremin ti 26.07. jel tako?