Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
Pa zar bi se trebao sjecati? Kao da je taj pojam " provjera" njemu nesto silno vazno? Radio je na satu sto je uciteljica trazila , i to je to.

Kad citam ovu temu kosa mi se na glavi dize odocekivanja ponekih roditelja i skola.
Odjednom je normalno da djeca kojasu do jucer bila aktivna i ucila na drugaciji nacin (projektni rad u vrticu) dodu u potpuno novu okolinu, u novo drustvo i onda sjede za knjigama cc 3 sata prije podne i jos koji sat poslijepodne za zadadacama. Strasno!
Mislim da bi svima u ovom trenutku trebao biti cilj da se djeca dobro uklope u novu sredinu, a ono sto uce ... treba vidjeti koji je smisao toga.
Npr. pisati cijelu stranu slova "a"? Pa nije smisao pisanja ( vise puta) slova " a" da ono bude lijepo. Tko ce ikad u zivotu pisati malo stampano slovo " a" . Nitko . Osim preko tipkovnice. Znaci smisao ucenja slova " a" jest da dijete zapamti kako slovo izgleda jer ce mu to trebati za citanje kasnije.

Ok, ja imam starije dijete sa poteskocama pa sam naucila izdvojiti bitno od nebitnog i ici direktno na smisao.
Ocito , imam i srece da ova uciteljica od mlade takoder tako poucava i ocjenjuje.
kod nas ne sjede 3 sata za knjigama (za sad) sjede 10-15 min, pa ih digne malo, rade nesto fizicki, pa ponovo sjednu naprave nesto, pa odu malo van da se istrce u sumicu kraj skole... ne forsira ih previse. ne pisu cijelu stranicu slova, nego dva reda. zadacu dobiju takvu da ju moze rjesiti u 10-15 minuta (kad ne bi dramio i odugovlacio sa time), uglavnom 3-4 zadatka (crtanje, bojanje, spajanje odredjenih oblika...... nista drasticno).
nisam ocekivala od njega da razumije sta je to provjera znanja, nego sam ga pitala da li su radili nesto iz matematike, a da nije iz udzbenika ili radne biljeznice (jer smo dali novce za te nekakve ispitne listice).