Eryngium, djevojka cestitam!! Uzivajte u mirisljavim smotuljcima!!![]()
Eryngium, djevojka cestitam!! Uzivajte u mirisljavim smotuljcima!!![]()
U bolnici. Nekako mi se ni ne ide doma dok mi je pilić tu.
Vodenjak mi je pukao u snu. Probudila sam se u lokvi i mokrih leđa do pol. Čim sam se ustala dodatno me zalilo ravno u šlape i po podu. Tako da, da, rekla bih filmski. Samo što nisam počela plakat kad me pukla spoznaja da je gotovo i da sad moram rodit. Ni sluzni čep nisam vidjela, samo vodu kako lipti.
A pred dva dana bila na kontroli i dr kaže nema naznaka da će se nešto pokrenut. Ja sva hepi. Kad ono :shock:.
Moj cervix se samo smekšao i praktički nestao. Nikad nisam bila otvorena a sad na silu sam uspjela postat uloživa ali i dalje 'hermetički' zatvorena. Moram reć da je taj pregled bio baš žestoko bolan.
Ni ne kužim kud je voda prošla al nije mi više ni bitno. Sve je dobro što se dobro svrši.
Voda stvarno treba gotovo mikroskopsku rupicu za izlazak.
Ovo za bol, to ti vjerujem skroz. Osim upaljene celjusne kosti zbog upaljenog zuba (bolilo je na mahove kao nikad nista drugo u zivotu), sljedeca uzasna bol, iako samo trenutna, mi je bilo sirenje cerviksa sa skoro 10 do kraja, rucno, u trudu (zapeo lip of cervix i nikako se nije dao satima). Nije doslo niotkuda, pristala sam na intervenciju babice, ali nisam ocekivala da moze toliko zaboljeti. Trajalo je samo koju sekundu, ali bilo je opako intenzivno.
Eryngium jao mogu mislit osjećaja!
Jos su ti rekli nece tako skoro, a dečko odlučio van pa makar i kroz zatvorena vrata hahah.
Neka je sve ok, bas mi je drago, nadam se da ćete uskoro doma!
Posljednje uređivanje od dominikslatki : 18.11.2015. at 19:55
Ma fala Bogu da ima kilažu,sad će on nadoknaditi sve ostalo!![]()
Nemojte mene u nabrajanju spominjati, odmah me panika hvata.
Uf!!!
Išla na svoje standardno vađenje krvi, crp je malo pao!
Zadnji je put bio 30, sada je 21.
Leukociti su 13, možda je još uvijek kakva beštija u urinu. Nalazi urinokulture dolaze u ponedjeljak.
Hemoglobin standardno nizak, 101, a glukoza isto malo ispod donje granice, 4.
Sve nešto H ili L, riknula sam dok sam vidjela krvnu sliku.
Na pregled idem 1.12., a do tada ću još jednom vaditi krv da vidimo crp.
Pozdrav!
Ne znam di bi postavila pitanje, a zanimaju me iskustva. U 22. tj sam druge trudnoće koja je krenula totalno drukčije od prve pa tako i moj trbuh izgleda drukčije
Uglavnom, bebu sam počela osjećati "naglo" oko 17 tt, dakle bez mjehurića i leptirića nego odmah udarci, lagani, ali ipak udarci. I od kad je počela lupkati, osjetim da me lupa u cerviks ako mogu tako glupo reći, nije ništa bolno, samo je jako neugodno, osobito kada sjedim, ali i u ležećem zna.
Oko mene primjećuju da nosim jaaako nisko, toliko da mi šogorica i svekrva rekle da izgledam ko da ću svaki čas roditi. Imate kakva iskustva?
eryngium, jesus šokirala si me na temi o izdajalicama,gledam što ti se to upalilo majke ti...čestitam,progurala se ti preko reda...
sad si me prepala jer sam ja za par dana u 35TT, moram ASAP naručit neke stvari...meni se porod čini još taaaako daleko...
Kaae,sad smo terminuše u 1dn, moj mi je pak sad stavio 01.01 ko termin,taman datum koji ne želim...
mene noćas opet grč u listu uhitio,ovo je 2gi put da mi se to dogodilo...i po prvi sam se put ustala pišat po noći...najela se narančina pred spavanje,he he...nemam problema sa stolicom,dapače, tako da i nisam baš sigurna da mi fali magnezija...![]()
Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 20.11.2015. at 01:14
Ja ne znam jos koji datum zelim.
Bilo sto prije 31.12. znaci da cemo primiti povrat poreza za cijelu jednu godinu, sto je super dodatna lova. Ali ne bih radjala za blagdane, ako ne moram. Plus ne zelim radjati bas nesto puno prije termina (niti ocekujem da ce biti tako, da budem iskrena).
Hvala, hvala, mada bi mi bilo taman da sam lijepo još koji tjedan ostala na svom mjestu liste za odstrijel.
Rekla sam već prije da ste sad sigurne do termina jer sam se pobrinula za statističku vjerojatnost ranog poroda.
I da se pofalim kako mi je barem nešto ispalo kako sam htjela, pilića sad samo dojim. :D
kud ste i mene počele spominjati
moj termin je između 22.12. i 24.12., ali planiram roditi do 15.12.
planiram
a mislim, skidaju mi serklaž za dva tjedna kad ću biti 37+1 i sad da stvarno dođem do termina, nema smisla
pozdrav novim curama na temi!
i čestitke novopečenim mamama
eryngium, iako beba ima dovoljno kila svejedno ide u inkubator jer je rođena prije 37tt ili?
smiješno mi je kako si napisala dok malo sazori![]()
Čuj, ja sam vam osigurala statističku prednost, a sad vi same sebi proberite kako vam paše-koji tjedan prije ili iza termina, ne bin se štel mešat.
:mgreen:
Nije išao u inkubator nego samo u grijani krevetić na onu maskicu s kisikom na podtlak, ili kako li se to čudo zove (kad su mi govorili što i kako bila sam previše zauzeta plakanjem) jer se jako borio da dođe do zraka. Oni procjene zrelost pa se prema tome ravnaju, kilaža sama po sebi im ne znači ništa jer neke bebe s GD budu velike a skroz nezrele. On je super za svoju dob. Diše sam već 4 dana, nije na infuziji i od jučer je samo na mojoj proizvodnji. Ako kilaža bude stabilna, mogli bi uskoro doma.
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk 2
Baš super eryn da sve ide kako treba.
Dojenje isto ide dobro,ok je prihvatil...nemate problema s tim?
Eryngium bravo jos jednom! Imala si stvarno tešku trudnoću i svaka čast na hrabrosti!
Žužy piješ li ti jos normabele?
Ja mislim da cu im se danas Vratit sve me steže i boli uff
dominikslatki,ne pijem ga od dvadesetog tt negdje. Poslije sam popila još mislim dva i jednog preksinoć dok nisam više znala kaj bi od tolkih kontrakcija. Onda mi je jučer ujutro muž skočil po tvinlabovog Mg i bolje mi je. Al trbuh mi je sve jače tvrdi i sve je neugodnije stajati.
Kak te točno boli,di?
Kod svake kontrakcije ili?
Nebi baš smjelo boljeti...ali popij normabela i ako skoro ne prestane,nazovi gina i pitaj ga o tome.
Ma ja od jucer imam bolove dosta nisko dole ali nisu kontrakcije bas konstantno boli, jucer sam uzela jedan Normabel pa mi je bilo malo lakse ali i dalje je bol tu. Trbuh za čudo mekan cijelo vrijeme.
Necu kod doca jer cu se samo izmaltretirat a nije se pogoršalo ipak je malo bolje..
Pretpostavljam da je mala nesto pritisla jer kad lupi boli ko sam vrag i jucer za vrijeme te jake boli divljala je za poludit!
Svako malo se pitam zašto ne mogu bit normalna trudnica?! Ali onda se sjetim da sam ipak trudnica![]()
Pozdrav svima, evo mene nove ovdje. Imam sinčića od 4,5 godine, a 20.8.2015. (danas točno 3mjeseca) imala spontani u 9+5tj :/ OD kad sam napravila test za drugu trudnoću imala sam osjećaj da nešto nije u redu, čak sam rekla mužu nemoj ni svojima govoriti dok ne odem na pregled jer imam osjećaj da nešto nije u redu (inače nemam negativna mišljenja, ali valjda svaka mama osjeća nešto...), 31.7. otišla na pregled i sve je bilo u redu, na kraju 3.8. prokrvarila, ali i tad je bilo sve u redu sa plodom, dobila duphaston i kućno mirovanje. Krvarenje se zaustavilo nakon jednog dana. Na kontroli za 5 dana sve bilo u redu ali nastaviti mirovanje i tražila druge tablete jer duphaston ima laktozu koju nepodnosim i bilo mi je još više muka od njih.... Uglavnom 19.8.sam opet mrvicu prokrvarila, i taj dan napokon mi je proradila probav, uz to sam imala i neke lagane bolove u trbuhu ali sam prepisivala sve tom radu crijeva jer sam u ovoj trudnoći imala problema sa zatvorom. I tako mene bolilo cijelo popodne ali kad bi legla ne, odem spvati i kroz san sve nekako me boli i jaka bol me probudila oko 3 u noći, odem piškiti, krvarenja nema, jedino mi se jako jako zamantalo i na jako povraćanje par sekundi (kasnije čitala da su to simptomi spontanog). Legla u krevet i nekako si mislim ako ne prestanu bolovi budim muža i na hitnu. ALi nekako se bolovi smirili i napokon zaspala. U 5:30 se muž utsao za posao, ja za njim na wc piškiti i kako sam sjela na wc u 2/3 navrata ispalo iz menejož se muž okrenuo sav u šoku da šta je to... i ništa kod svoje gin.oko 7 i potvrdila spontani i slala na čišćenje. Još dok smo stigli do bolnice je dosta toga otišlo samo tako da u dogovoru sa dr. u bolnici nismo ni radili čišćenje i mislim da mi je to pomoglo nekako da se barem malo bolje osjećam psihički... Prva menstruacija mi je došla 45 dana nakon i nakon što je završila išla sam na pregled čisto da ja budem mirna i da vidim da li je sve u redu, jer još uz to imam i anomaliju maternice, tzv.dvoroga maternica, ali u prvoj trudnoći sva sreća nije bilo problema. I sve je bilo ok i rečeno nam je da nemoramo čekati i da možemo početi na novoj bebi raditi. Eto danas je 47.dan i menstruacije još nema (inače imam neredovite cikluse, variraju od 29-42dana), 3 testa pokazala negativno. Možda je ovulacija bila kasnije a možda su još i hormoni u disbalansu. Kako god bilo nadamo se uskoro novom +. Eto morala sam negdje podjeliti svoju priču i oprostite na podužem postu...
Drage moje, ja sam danas zavrsila kod gina na pregledu.. Malo sam se zanijela jutros i cistila sam po kuci da bi nakon mokrenja na papiru uocila krv.. Odmah sam odjurila kod njega, ali on ne vidi otkud krvarenje, tragova krvi nema pa me poslao da u pon idem dati urin... Sa mrvicom je sve uredu hvala Bogu.. Otvorene su mi i komplikacije i moram mirovati..
Drage moje....
4 dana razmišljam da li da uopće ovdje nešto napišem..ima li smisla jer ne želim ikome ovdje stvarati strah, bol, i stresove. Odlučila sam ovo napisati samo zato što je sve ovdje počelo, želim neka onda ovdje i završi, bile ste uz mene sve ovo vrijeme i mislim da zaslužujete saznati da je završilo.
Prije 4 dana morala sam roditi svoju malenu djevojčicu, jer je moj život bio ugrožen. Zbog toga smo suprug i ja morali donijeti najtežu odluku u svom životu. Prije 4 dana, morali smo se oprostiti od svoje djevojčice i reći joj zauvijek zbogom. Inducirali su mi porod, i za 4 sata je sve bilo gotovo... svih 22 tjedana i 4 dana završilo se u 4 najgora sata u mom životu. Doktori su bili divni i sestre, nisam im bila samo broj..sa mnom su plakali i prolazili najgore trenutke u mom životu. Jučer sam puštena kući i od tada pokušavam pronaći smisao i način da nastavim dalje sa svojim životom. Prazna sam i sama unatoč svoj podršci i ljubavi koju dobivam od svoje obitelji i prijatelja. Budim se po noći i neutješna sam... znam da moram nastaviti dalje samo još nisam našla način kako..
Suprug mi je ogromna podrška i veliko rame za plakanje... on je trenutno moje sve. Ne znam od kuda mu toliko snage, sve to vrijeme se nije odvajao od mene . Doktor mi je rekao da možemo za 6mj. Pokušati ponovno. Što ćemo naravno i učiniti. Jer nema tog straha koji će me spriječiti da postanem majkom. Moj Anđeo više nije s nama... ali ljubav koju osjećam prema mojoj curici nikada neće izbljediti..voljet ću je uvijek kao i sada..i bez obzira na daljnji ishod uvijek će biti moja prva ljubav, moja prva beba i moj život. Zahvaljujući mom anđelu naučila sam što znači istinski voljeti. To malo biće me naučilo da ne treba trošiti živce na gluposti i na nebitne sitnice i ljude. Jer život je nepredvidljiv i nikada ne znaš kada ćeš morati dati sve od sebe da bi preživio. I hvala joj na tome.
Želim vam samo reći... uvijek slušajte sebe i svoj unutarnji glas..slušajte svoju intuiciju i borite se do zadnje kapi krvi za svoje malene. A vama drage moje hvala što ste sa mnom prošle moje najdivnije trenutke u mom životu. Nadam se da ću se uskoro javiti sa lijepim vijestima.. a do tada čuvajte se. Voli vas vaša Ives.
O Bože dragi Ives...jako mi je žao
Nemam riječi..samo šaljem zagrljaj. Bila si mi u molitvi svaku večer.
Ako ikaj trebaš javi se.
Ives draga, grlim.... Nema rijeci koje bi te mogle utjesiti... Saljem zagrljaje..
Draga ives čitam tvoj post i plačem jer točno znam kako se sada osjećaš, takvu bol nijedna majka ne bi smjela iskusiti. Nitko ti sada ne može reći ništa pametno, samo ti može biti rame za plakanje. Ako ti bilo što treba tu sam, drago mi je da ti je tm sada velika podrška to ti je najbitnije. Šaljem ti veliki zagrljaj
Cure može mala pomoć, dakle ja stalno imam kao neki pritisak u donjem dijelu trbuha, naročito ako sjedim i hodam. Ne mogu reći da me boli, nego baš pritisak kao da moram stalno piškiti, kao da već imam veliki trbuh. Ne mogu se sjetiti je li mi i u prijašnjim trudnoćama tako bilo, ima li ijedna takvo iskustvo već na samom početku?
Ives....jako mi je žao...da bar nisi morala osjetiti takvu bol....
Ives, nema toga sto ce te sad utješiti i to je normalno. Plači koliko treba i plakat ćeš , to je proces. Ali molim te nemoj zaboraviti da poslije kiše UVIJEK, ali UVIJEK dolazi sunce
I užasno mi je bolan tvoj potpis jer sam i ja na taj datum prošle godine izgubila svoju ribicu...
Posljednje uređivanje od dominikslatki : 20.11.2015. at 20:05
Ives... čitam i plačem... i grlim te virtualno...
Naravno da ćete pokušati opet i uspjeti
Ives, grozno. Strasno mi je zao.![]()
ives, jako mi je zao zbog vaseg gubitka.
hvala ti sto si skupila snage i podijelila tuzni kraj price s nama kao sto si dijelila i lijepe trenutke.
saljem ti najtopliji virtualni zagrljaj i nadam se brzom oporavku i ponovnom druzenju
Sent from my A0001 using Tapatalk
Ives draga..u mislima si mi bila cijelo vrijeme..užasno me rastužio tvoj gubitak..i nemam riječi utjehe..Svo ovo vrijeme s nama bila si pozitivna sila i divim se i dalje tvomislim duhu..
Šaljem ti veliki zagrljaj i nadam se da ćete naći mir u danima koji su pred vama..
Ives....pretužno...jako mi je žao
Ives, jako jako mi je žao....pokušavam se sjetiti što je tome prethodilo,čini mi se da ti je počela curkati plodna unatoč serklaži..zašto pišeš da ti je život bio ugrožen,što se tebi dogodilo u svemu tome? dr ti je samo rekao da možete opet pokušati za 6mj,ne trebaju ti nikakve pretrage vis-a-vis toga što si navela?
mene na moj spontani podsjeti svaki rođendan prijateljičinog sina jer sam ja završila u bolnici na dan kad je ona rodila...
eryngium, wow super za uspostavu dojenja,svaka čast!
žužy,dakle ti piješ twinlab magnezij u kapsulama i bude ti bolje? ne bi li se npr. onaj u vodi (tipa Donat) trebao brže resorbirati u tijelu od kapsula?
gledam da ipak kupim nešto jer u ovom sokiću za trudnice kojeg pijem uopće nema dodanog magnezija...a 2 noći grčeva za redom mi se ne sviđaju....
baš me zanima bi li mi trbuh prestao biti tvrd kad bi ga počela unosit...jer kontrakcije nemam...i to što je tvrd je ko' normalno...
zs,da popijem tvinlabov ali bez kapsule...a očito nekaj dobim iz njega kad mi bh nisu tak česte kao bez njega.
Mada mi je gin rekla da je bitna apsorpcija u crijevima i kapsula služi tome da prahić preživi želučanu kiselinu.
Neznam kak jer se u čaši vode rastopi začas. Ponekad ju i tak popijem.
Pij donata zbog grčeva,zakaj bi se patila s tim grčevima..znam kolko su bolni.
A čaša tri dl zadovoljava kao dnevne potrebe za Mg. Ja ga suknem povremeno zbog probave ali nema mi puno koristi. Prije mi je više pomogla mivela,koja ima manje mg od donata.
I mislim da ti trbuh nebi prestal biti tvrd, bar meni nije.
evo kupila na preporuku mame (farmaceut) one Biolectra vrećice magnezija,kao da se taj prah odma resorbira,baš kad treba brzo djelovanje radi grčeva u nogama da najprije pomogne....a i činjenica da Mg generalno umanjuje šansu za kontrakcije i samim time možda i raniji porod mi se sviđa...dok MM ne dođe doma ne želim nikakva iznenađenja,još 2 tjedna...
Eryngium, jesi ti bila spremna,ono robica oprana i to sve?ja još imam puuuno posla...
Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 21.11.2015. at 19:57
Ja osobno, nula bodova. Kao da se ne ureknem pa e'o ga na.
Al je zato svekrva riješila skoro sve, pogotovo robicu, samo što ništa veličinom ne paše. Al narast će. Do tad nećemo iz kuće. :mgreen:
Krevetić je muž sastavio jučer. Madrac smo naručili, stići će u ponedjeljak. Kolica treba pokupiti i sve te neke stvari što su na čuvanju kod familije i prijatelja... Pomalo, ter ni preša. Sad me više ništ posebno ne stresira.
Ionako će spavat sa mnom, kao što spava sad jer od kad su mi ga dali u sobu, ne prestajem ga maziti i dirati. Kako sam i rekla, Golum.
Samo se vi mazite
Ja sam sada 10+4, i zadnja 2 dana osjetim nešto kao zatezanje i ...nije bol, ali čudno...normalno?????
Ovo su mi kritični tjedni, pa na svaki šum trzam...pitala sam vas već kada početi sa MG? Ja još uvijek koristim 3x2 utrića, Aspirin i Folacin...za 2 tjedna kombinirani...
Pocni kad zelis s magnezijem. Nema nista lose u tome.
Ja cu, mozda, oprati robu ovaj vikend. Ne zato sto mi se nekamo zuri, nego mi dolaze gosti za desetak dana i spavat ce u sobi u kojoj je roba... posred poda. Moram iz te iste sobe iznijeti i krevet tj. kinderbet u kojem je spavala necakinja ovo ljeto. Opet ne zato sto mi treba, vec ce gostima smetati.
skulirana,viš ja tog Mg nisam htjela piti zbog aspartama u sastavu...ali da,djeluje brzo. I puno žena ga uzima,kao i šumeče.
zelimo_bebu,možeš ga odmah početi piti,ne škodi več samo može pomoći.
Idu tjednii normalna su zatezanja,boluckanja,pikanja,pritisak...dok god se ne radi o jakim bolovima ili krvarenju.
Ja se danas odvažila popeglati robicu za mišeka,leđa mi otpala...ali vrijedilo jekod nas je večina toga spremna,samo treba sve posložiti u sobu. Iduči mj sam si namjerila kupiti tetre,nekaj budu sestra i frendica uzele...bolje da uzmu to nego oblekicu koju netreba.
Torbu treba samo potrpati i to bu spremno. Pripremih si one jednokratne gaće i onda mi legica stavi bubu u uho da bi me njihov rub mogao žuljati po rani ako budem rezana...što je najvjerojatnije da budem. Pa sad još mislim kupit one mrežaste boxerice,nek se najde.
Jučer i danas mi se vratila vrtoglavica. U drukčijem obliku ovaj put...kad stavim glavu u vodoravni položaj,nakon kaj sam nekaj po kuči il di radila,zavrti mi se soba i zatitra mi u glavi. Na par sekundi. I moram pazit kod ustajanja,pogotovo ujutro.
Tlak mi je čak i porasel 110/60 al otkucaji mi 106. Možda se tijelo naviklo na niski pa sad zato ovo...pojma nemam.
eryngium, djevojka čestitam cure!
Ives jako mi je žao.Svaka riječ je nedovoljna
![]()
Žužy super si se ti spremila!
Ja imam jos tih stvarčica za pokupovat moram naručiti posto sama ne mogu pa nek kupuju hehe..
Kako se ti držiš?
Meni se bolovi smirili , jos boli desno dole oštro , sve mi se cini da mi je pritisnut mokraćovod jer boli dok piskim.. Nadam se da cu izdržat do petka do kontrole..
Eryngium kako se ti oporavljaš?