Stranica 43 od 57 PrviPrvi ... 33414243444553 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,101 do 2,150 od 2817

Tema: prekomjerna težina

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    bubice, jel to stvarno mislis da smo svi skupa totalni idioti kojima nikako nije sinulo da bi stvarno trebali prestati jesti pohance, koje neki od nas ne jedu ili cak nikad nisu jeli? A mozda je i sezona kiselih krastavaca.
    Tko nije doživio ne razumije.
    Ja ću sada vidjeti nakon dvadesetak dana bez pristupa vazi, što se dogodilo. Primijenila sam savjet tvoje nutricionistice da sve jedem. Do sada unatoč odricanju i velikoj pažnji nisam se nikuda micala.
    Baš me zanima na koju će stranu vaga pokazati.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa Vidi poruku
    Čemu takve riječi, svi vam žele samo pomoći, nije se svijet urotio protiv vas.. Polako i smireno
    Osim sto smo idioti, jos smo i jadnici. Ajd, pomozi mi. Dodji uzmi pohanac koji upravo zderem, uz tortu.

:bljuv:

Sorry, ali zlo mi je od ovakvog patroniziranja.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Tko nije doživio ne razumije.
    Ja ću sada vidjeti nakon dvadesetak dana bez pristupa vazi, što se dogodilo. Primijenila sam savjet tvoje nutricionistice da sve jedem. Do sada unatoč odricanju i velikoj pažnji nisam se nikuda micala.
    Baš me zanima na koju će stranu vaga pokazati.
    Javi svakako sto je vaga pokazala. Jesi li ikako pratila kolicine? Ovo moje ukljucuje sve (u smislu makronutrijenata), ali u ogranicenim kolicinama, s obzirom na limit 1,400 - 1,600 kalorija. Kod mene sve skupa opet ide dolje, ali nisam jos dostigla onu najnizu tezinu iz ovog rezima. Da mogu bolje pratiti ciklus, mozda bi mi bilo jasnije sto se dogadja, a ovako je samo frustrirajuce. (Razum nalaze da se ne brinem previse zbog neceg tipa kile simo-tamo, zbog ukupne mase, ali uzasno nervira kad radim sve kako treba, a rezultati (opet) izostaju.) Jedino mozda ako izbacim te pohance koje jedem 5-6 puta na dan...

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kaae da definitivno, i ja skupa sa tobom.
    Sigurno su pohanci problem.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Daj zeno ,smanji te pohance! Drzim da bi bilo rezultata kad bih ih jela samo 3x dnevno za glavne obroke.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Osim sto smo idioti, jos smo i jadnici. Ajd, pomozi mi. Dodji uzmi pohanac koji upravo zderem, uz tortu.

:bljuv:

Sorry, ali zlo mi je od ovakvog patroniziranja.
    Ajme riječi

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sto fali rijecima? Dopizdi svakome kad mu se konstantno obracaju kao da je u najmanju ruku poluidiot.

Vec sam povlacila paralelu, ali opet cu - kako bi me docekala ekipa na MPO podforumu da uletim s idejom da se sigurno ne seksaju ovako dobro kao ja, s obzirom da ja imam dvoje djece (iz kucne radinosti, cak!), a oni nemaju. A i dijagnoze imamo i muz i ja! Rekli su mi da nikad necu imati djece prirodnim putem, a vjerojatno ne ni putem IVF-a! Kad bi me slusali, svi bi imali djecu, a ne sto tu jaucu da im nesto fali, pih, a nisu naucili cak ni osnove ljudske reprodukcije, kamoli sto vise od toga.

I onda bi se netko ljutio na mene, ovako punu ideja, podrske i pomoci. Pih.

(Da me se ne spali na lomaci odmah, vec malo kasnije, da naglasim za one koji me ne znaju svih ovih 10+ godina, prosli smo obradu i muz i ja, oboje imamo dijagnoze, receno nam je da su sanse za djecu ravne otprilike nuli i da, dogodilo se da imamo dvoje djece iz kucne radinosti tako da mi je staz na MPO forumu bio prilicno kratak u usporedbi s onima koji nisu imali ili opcenito nemaju srece.)

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Daj zeno ,smanji te pohance! Drzim da bi bilo rezultata kad bih ih jela samo 3x dnevno za glavne obroke.
    Rekla mi je nutricionistica da smijem imati i medjuobrok. Pohanac skroz nije los - ima i proteina i masti i UH-a.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa Vidi poruku
    a prvo vrijeme je i normalno osjećat glad dok se tijelo (želudac) ne navikne na manje porcije..
    većim količinama hrane želudac se rasteže pa je potrebno vrijeme i da se smanji..
    barem ja osjećam glad 3-4 dana ako namjerno manje jedem zbog mršavljenja
    moš mislit
    moja prijateljica je dijabetičarka tip I već 10 godina i jako pazi na svaki obrok (nema pohanaca). Liječnici ju hvale jer odlično brine o sebi, razine šećera su joj super, ali...

kaže da je polugladna - gladna većinu vremena već deset godina. Valja bi se želudac smanjio do sada.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

također, postoje i motivacijski govornici za dijabetičare npr. kao što je ovo https://www.zadi.hr/clanci/dijabetes...obre-kontrole/
    bila sam jednom s prijateljicom i preporučila bih svima koji se moraju pridržavati nekog režima prehrane koji zahtijeva dodatni trud
    nekako je dobar osjećaj nakon toga, da se sve to može samo moraš biti uporan

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Rekla mi je nutricionistica da smijem imati i medjuobrok. Pohanac skroz nije los - ima i proteina i masti i UH-a.
    Slažem se... Ja bih sigurno izgubila koju kilu da jedem samo pohance i salate, a da pekaru zaobilazim u veeelikom luku. Tako sam se hranila prije udaje i imala dosta manje kila, ali istina je da sam kronično bila gladna. Imala sam 90kg na maturi, a sad ipak imam malo manje. Puno manje mogu samo uz prilično striktno planiran režim prehrane.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Prije par dana sam na internetu naletila na ovu zenu
    https://www.youtube.com/channel/UCGV...VoXu0cqZPI16Kw
    Zanimljiva je.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Javi svakako sto je vaga pokazala. Jesi li ikako pratila kolicine? Ovo moje ukljucuje sve (u smislu makronutrijenata), ali u ogranicenim kolicinama, s obzirom na limit 1,400 - 1,600 kalorija. Kod mene sve skupa opet ide dolje, ali nisam jos dostigla onu najnizu tezinu iz ovog rezima. Da mogu bolje pratiti ciklus, mozda bi mi bilo jasnije sto se dogadja, a ovako je samo frustrirajuce. (Razum nalaze da se ne brinem previse zbog neceg tipa kile simo-tamo, zbog ukupne mase, ali uzasno nervira kad radim sve kako treba, a rezultati (opet) izostaju.) Jedino mozda ako izbacim te pohance koje jedem 5-6 puta na dan...
    Evo, ni grama gore, ni grama dolje. S time da sam bila manje aktivna nego inače. A jela sam kruh koji inače ne jedem, i rižu i tijesto.
    Ne kužim.
    Budem nastavila tako pa ću vidjeti....

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Sto fali rijecima? Dopizdi svakome kad mu se konstantno obracaju kao da je u najmanju ruku poluidiot.
    nisu svi upoznati sa situacijom svakog forumaša, vjerujem da malo njih zna da imaš veliki višak kila, a jedeš stvarno malo i još je k tome oko djece i u kući sve na tebi i zato si stalno i u pokretu

nisam baš upratila, jesu li te možda poslali na kakve dodatne pretrage? već je par nas to pisalo - i dalje mislim da jedeš kvalitetno i malo i da ti zato treba dobar endokrinolog. shvaćam da zdravstvo tamo ne funkcionira kao ovdje, ali se nadam da ćeš se pregledati uzduž i poprijeko kad dođeš tu i da će se skužiti u čemu je problem.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Jasno da nisu svi upoznati sa situacijom od Kaee, al ne vrti se tema samo oko nje. Ja bi se dala kladiti da svaka od nas koja pise i cita ovdje je svjesna kalorijske vrijednosti hrane, nutrijenata, i jos hrpe toga. I da, sigurna sam da smo sve probale ne jesti pohance, smanjiti obroke i vise se kretati, ali nije upalilo iz razlicitih razloga, kako kod koje...

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Jucer sam se vratila s puta, odnosno gostovanaj kod sestre kod koje se kuha skroz drugacije nego kod mene, dominiraju uh sa mesom na razlicite nacine, pristup svjezem povrcu ogranicen. Gladna ne mogu biti, jela sam sta su mi ponudili, zeludac me bolio manje vise konstantno, napuhnutost konstantna. jos za tocku na i me mama doceka sa pohancima i pecenim krumpirima, ok bilo je i grilanih tikvica....

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Upravo to, n.grace, nema to veze sa mnom i mojom konkretnom situacijom. Problem je u tipicnom pristupu osoba koje nemaju problema s tezinom, niti su ikad imale (bilo visak ili manjak, ili cak bilo kakav poremecaj prehrane) i njihovom odnosu prema debelim osobama. Sto si deblji, to te smatraju maloumnijim.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zaista mi nije nikad bila namjera nekoga omalovažavati.
    Problemi s težinom uglavnom niti nisu vezani za hranu.. uzroke bolesti ili problema dobro je pronaći i u tabeli koju je sastavila Luisa Hay..

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

to je ona cije su duhovne misli todorici stavili na janu?
    malo googla otkriva svu pamet te zene
    "Poremećaj: AIDS
    Vjerojatni uzrok: Poricanje sebe, osjećaj seksualne krivnje. Jako osjećanje da nismo dovoljno dobri."

to je u rangu vortexa i drage nam ane
    Posljednje uređivanje od magriz : 28.07.2019. at 19:38

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Ja bih se složila sa Kaae i sa ovim što si deblji to si maloumniji. Kad sam ja imala problem sa prekomjernom težinom to se često znalo potvrditi.
    Ipak, moram reći da ovo što pišu Bubica i Lili ne doživljavam tako. Jedino što sam uvijek ljubomorna na ljude koji nemaju nikakve probleme s prehranom, ali to je moj problem.

Što fali Ani i vortexu? Ili da se bolje ne uvlačim u raspravu?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ani i vortexu nista ne fali. Barem sto se Ane tice. Rekla bih da je ona dobro naplatila vortex.
    Ako si obozavateljica slobodno otvori novu temu.
    Posljednje uređivanje od sirius : 28.07.2019. at 20:03

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Svi naplaćujemo ono čime se bavimo, bilo bi žalosno da ne naplaćujemo.

Nebitno, zapravo me magriz zainteresirala sa ovim 'nam' jer nisam znala da postoji skupina ovdje kojoj nije draga.
    Sori, neću zachatavati. Možda i otvorim temu. Jednom.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ma neeeee, ima nas tu koje volimo prodavanje magle.
    I krstarenja sa ispiranjem mozga.
    Zapravo jedna frendica s foruma me vec godinama nagovaram da krenem u takvu vlastiu praksu, a ona ce mi dogovarati dvorane u regionu.
    ( moram jos poraditi na vlastitom sarkazmu to ponekad blokira protok energije).

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

( moram jos poraditi na vlastitom sarkazmu to ponekad blokira protok energije).

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

“Skupina”?
    Ajd pričekaj malo da odleže one predrasude i feminizam...jer kad se zalaufamo na vortexu, ne bih se voljela naći s druge strane

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

...kasno

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    ...kasno

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Argente kasniš.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

vortex priznajem samo u fizici
    a doticna je svoje prodavanje magle odlicno unovcila. tu joj skidam kapu. a ljudi koji joj vjeruju....pa vjeruju i braci

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Samo da stavim link za daljnju raspravu o vorteksu tko želi: http://forum.roda.hr/threads/93568-V...4%8Denja-i-Ana

I da demantiram Magriz vezano za Bracu.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ani i vortexu nista ne fali. Barem sto se Ane tice. Rekla bih da je ona dobro naplatila vortex.
    Ako si obozavateljica slobodno otvori novu temu.
    Ako bih nekom plaćala onda bi njoj:https://en.wikipedia.org/wiki/Rhonda_Byrne
    Pretpostavljam da je tu Ana pobrala pamet.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Ako bih nekom plaćala onda bi njoj:https://en.wikipedia.org/wiki/Rhonda_Byrne
    Pretpostavljam da je tu Ana pobrala pamet.
    I ja bih. To o čemu one pričaju je potpuno ista stvar. I jeste, sama je to rekla.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kakva Ana, vortex... jel sam i to pojela?!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    I ja bih. To o čemu one pričaju je potpuno ista stvar. I jeste, sama je to rekla.
    Evo tebi draga jedan koristan savjet - napravi blog ili napiši knjigu, pa da ljudi plaćaju TEBI.... Okreni ti taj vorteks u drugu stranu. A ovdje se treba raspravljati o hroni - ali ne o pohancima

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da si pojela ne bi bila na ovoj temi.

To Ana obecaje, ne ja.
    Posljednje uređivanje od sirius : 29.07.2019. at 07:48

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Jok, ja sam

A sad natrag na topic - djeca su mi na ljetovanju na raznim stranama (nebitno - bitno je da ih nema doma) pa mm i ja možemo prilagoditi prehranu: juhe, lešade, salate, od žitarica eventualno malo riže i zobene pahuljice, kuhano povrće, eventualno curry piletina. Mogla bih tako trajno, ali kad budemo svi na okupu, morat ću biti jaaaako disciplinirana da ne jedem ono što njima kuham (pohance, faširance i gulaše s njokima).
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 29.07.2019. at 07:49

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

pa i kad njima kuhaš, možeš uvijek naći za sebe. gulaš s njokima - pojedi gulaš sa špagetima od tikvice. pohanci - sebi speci jedan komad mesa nepohan. faširanci - pa to mi je ok, to je meso s malo luka i začina, zar ne?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    pa i kad njima kuhaš, možeš uvijek naći za sebe. gulaš s njokima - pojedi gulaš sa špagetima od tikvice. pohanci - sebi speci jedan komad mesa nepohan. faširanci - pa to mi je ok, to je meso s malo luka i začina, zar ne?
    Da, ali ja ne smijem meso kakvo oni jedu - crveno meso nije za mene. Moram si baš sastaviti tablice po zoni. Nema mi spasa.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

eto zašto ti kile ne idu dolje... a ti stalno jedem kako treba ovo ono

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    Ovako ja radim.... njima s tijestom meni s tikvicama, ja pile s povrćem oni s dodatkom krumpira.
    Ne znam koliko već mjeseci pazim..cca 4..skinula 4-5 kg i stojim već 2 mjeseca na tome i znam zašto.. moram biti gladna da bih skinula kile a nisam zadnja 2 mjeseca.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mitovski jesi probala IF?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Ovako ja radim.... njima s tijestom meni s tikvicama, ja pile s povrćem oni s dodatkom krumpira.
    Ne znam koliko već mjeseci pazim..cca 4..skinula 4-5 kg i stojim već 2 mjeseca na tome i znam zašto.. moram biti gladna da bih skinula kile a nisam zadnja 2 mjeseca.
    Ovako je i sa mnom. Moram biti gladna i to fest. Inače imam kila koliko imam (80+), optimalno bi mi bilo 10 manje, a ideja mi je u godini dana riješiti se barem polovice toga. Istina, ja ne nabirem dalje - stojim na toj težini već duuuugo godina i upravo zato ju je teško promijeniti.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja gladna ne mogu biti, mislim mogu al sam niškoristi onda. Ako se posložim i organiziram kako je red mogu se pridržavati keta, biti sita s malo kalorija i skidati kile. Problem su dani kada se ne posložim

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pišam!!!

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Upravo to, n.grace, nema to veze sa mnom i mojom konkretnom situacijom. Problem je u tipicnom pristupu osoba koje nemaju problema s tezinom, niti su ikad imale (bilo visak ili manjak, ili cak bilo kakav poremecaj prehrane) i njihovom odnosu prema debelim osobama. Sto si deblji, to te smatraju maloumnijim.
    ovo je takva hben predrasuda
    zašto bi se debele smatralo maloumnima i otkud to tebi?
    osim što si malo postala razdražljiva na savjete nas nedebelih
    p
    smatram da debeli ljudi imaju neki problem koji je težak i iziskuje puuuuno truda, volje, edukacije i organizacije da bi se riješio
    težak, ali ne nerješiv
    dalje neću savjetovati

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    ovo je takva hben predrasuda
    zašto bi se debele smatralo maloumnima i otkud to tebi?
    osim što si malo postala razdražljiva na savjete nas nedebelih
    p
    smatram da debeli ljudi imaju neki problem koji je težak i iziskuje puuuuno truda, volje, edukacije i organizacije da bi se riješio
    težak, ali ne nerješiv
    dalje neću savjetovati
    Hehehe, da ovo pročita mm, rekao bi da ima težak problem - mene (80+), pa se onda i on deblja.... Prava je istina da on ima hipotireozu i da je u zadnjih par godina nabrao par kila, pa nakon duuuugo godina ima više kg nego ja

S druge strane, ja nemam takvih zdravstvenih problema, samo volim papati i sve mi je jaaaako fino . Upravo sam pripremila prvu šaržu ciganskog graha za zimu, slijede krastavci, pekmezi (3 vrste) su gotovi itd... Pa tko bi odolio?
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 31.07.2019. at 11:47

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

težak, ali ne nerješiv
    dalje neću savjetovati
    potpis! ovo je istina i slažem se od s do . i isto se slažem da ni ja ne bih savjetovala.
    isto tako, ima debelih koji kukaju, a ima i debelih koji se bore da bi smršavjeli. ima debelih koji su smršavjeli, pa se bore da održe težinu. ima bivših debelih koji su povratili staru debljinu i opet se bore da ju eliminiraju. ili se više ne bore i kukaju.
    kao što vidiš, ima svakakvih debelih.
    a što si ti, ono, htjela reći?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kaae, jesi bila opet kod nutricionista?

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    a što si ti, ono, htjela reći?

pa da je to malo overreact , da ne vjerujem kako svi misle kako su debeli hebeni maloumni jadnici koji ništa ne kuže, kao što Kaae kaže
    ali hbg, ja sam mršava pa onda dalje od toga ne idem
    sad bih rado hvalospjeve o ciganskom, ali to možemo na receptima ipak

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

težak, ali ne nerješiv
    dalje neću savjetovati
    osnovni problem koji pretili ljudi imaju jest da jedu vise nego sto trose. pa cak i kad imaju zdravstvenih problema. aj ne svi, ali velika vecina

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •