Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1670

Tema: Strajk nastavnika

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ovaj članak bi bilo bolje što prije zaboraviti, mene je sram samo dok ga čitam kako netko može tako razmišljati. Djeca kao repromaterijal i konačan proizvod? Učitelji kao proizvodni radnici? Mislim da je komentator ovaj put totalno promašio bit priče.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

U vezi tog cijelog članka mi je najbolji jedan od komentara ispod:

Vojislave, da li će isti mjerljivi napredak moći ostvariti učitelj koji slučajno dobije razred u kojem su klinci s teškoćama u učenju i onaj koji dobije razred bez takvih učenika? Hoće li podjednaki mjerljivi napredak postići i učenici slabijeg materijalnog stanja, iz razorenih obitelji, iz siromašnijih krajeva i oni koji imaju zdravstvene probleme? Kako ćemo izmjeriti "napredak" kad isti ovisi i o biološkim komponentama inteligencije, ambicije i volje za učenjem koja nije kod svih učenika ni približno jednaka, a zna se dogoditi i da nije pravilno rasprostranjena u manjoj populaciji (poput razreda ili škole)?

Ako mislite da su učenici "proizvod" čija kvaliteta ovisi samo o uspješnosti učitelja ili nastavnika koji ga "izrađuje", a ne i o 100 drugih faktora na koje učitelj nema utjecaj, zamislite da morate napisati suvisli članak dok vam u vaš dokument netko stalno ubacuje nove rečenice i slova bez nekog pravila i reda i onda očekuje od vas da se kvaliteta vašeg članka mjeri isključivo prema koherentnosti i pravopisu. Biste li pristali na to?

Toliko toga u našim životima ovisi o čistoj slučajnosti i sreći, a mi se samo pravimo da imamo utjecaja na te stvari jer nam je tako lakše i jer se osjećamo moćniji ako mislimo da nešto imamo pod kontrolom (iako nemamo).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ovaj članak bi bilo bolje što prije zaboraviti, mene je sram samo dok ga čitam kako netko može tako razmišljati. Djeca kao repromaterijal i konačan proizvod? Učitelji kao proizvodni radnici? Mislim da je komentator ovaj put totalno promašio bit priče.
    Ja sam to drugačije shvatila. Meni je ovo baš dobar prikaz načina razmišljanja ljudi koji nisu iznutra. Podsjetio me na vremena kad su u mojoj firmi probali uvesti plaćanje konstruktora po formatu papira, pa su ljudi maticu crtali na A1, da si podignu ućinak. Uostalom, sadašnji način vrednovanja nije ništa bolji, što je i razlog štrajka.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 27.11.2019. at 16:02

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •