Pokazuje rezultate 1 do 50 od 4031

Tema: Kuharske nedoumice

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Pržite li uvijek i pod obvezno zapršku za grah ili češće samo pomiješate u čaši brašno s vodom? Koristite li češće gustin ili brašno?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Pržite li uvijek i pod obvezno zapršku za grah ili češće samo pomiješate u čaši brašno s vodom? Koristite li češće gustin ili brašno?
    ne radim zaprsku i ne koristim ni brasno ni gustin. ako mi je rijetko, zgnjecim malo graha da zgusne.

Poslano sa mog SM-A515F koristeći Tapatalk

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    ne radim zaprsku i ne koristim ni brasno ni gustin. ako mi je rijetko, zgnjecim malo graha da zgusne.

ja radim zapršku samo za bešamel
    u variva obično stavljam krumpir da se dobro raskuha i on onda zgusne, ali da, i sam grah može zgusnut

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku

Ja zgnjecim mozda jedan mali krumpir, manji od mandarine (koji se kuha u tom), a ako je grah is konzerve, onda stavim mrvu one tekucine u kojoj grah pliva. Krumpir stavim i u mahune ili kelj (s tim da sam kelj kakav znam iz HR nasla ovdje samo dva-tri puta). Ponekad stavim tapiocu u neka jela.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Za grah, leću i mahune koristim zobene pahuljice za zgušnjavanje variva. Kad kuham u ekspres loncu, dodam ih odmah na ulje, kao zapršku, ali ne zapalim ih. Grah se može zgusnuti i sam - uzmeš kuhanih zrna graha koliko stane u cjedilo za čaj i protisneš.

Inače, klasičnu zapršku koristim za prežganu (ajnpren) juhu, juhu od gljiva, eventualno kelj varivo... Ovaj bućkuriš s vodom nisam nikad radila.

Posipanje brašnom (apštaubanje) dolazi mi u obzir kod kuhanja gulaša ili paprikaša u ekspres loncu - prepržim luk da bude staklast, frknem gore meso da izgubi crvenu boju, pa dodam malo crvene paprike i brašna (po 1 čajnu žlicu jednog i drugog) i ne čekam da se jako zapali, nego zalijem vodom. Ne smije se pretjerati s brašnom, da umak ne postane ljepljiv.

Gustin ne koristim u slanim jelima.

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Za gustocu graha, leće, probaj izdinstati luk i sitno naribanu mrkvu, podljevati vodom, a onda dodati grah, leću. Bude super gusto bez trunke brašna.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj j-la prvotno napisa Vidi poruku
    Za gustocu graha, leće, probaj izdinstati luk i sitno naribanu mrkvu, podljevati vodom, a onda dodati grah, leću. Bude super gusto bez trunke brašna.
    A sad ja s marsa, zašto je ta usitnjena mrkva puno bolja od pšenice? Naravno za nas koji normalno jedemo klasični kruh, peciva i kolače.

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    A sad ja s marsa, zašto je ta usitnjena mrkva puno bolja od pšenice? Naravno za nas koji normalno jedemo klasični kruh, peciva i kolače.
    Misliš u odnosu na przeno brašno, pa zato pšenica, ili zašto mrkva, mrkva?
    Ja mrkvu u većinu variva stavljam, jer sam tako naučena, a i nisam neka kuharica da bih željela išta mijenjati.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj j-la prvotno napisa Vidi poruku
    Misliš u odnosu na przeno brašno, pa zato pšenica, ili zašto mrkva, mrkva?
    Ja mrkvu u većinu variva stavljam, jer sam tako naučena, a i nisam neka kuharica da bih željela išta mijenjati.
    Pa da - usitnjena mrkva ili usitnjena pšenica. Ja isto stavljam mrkvu u variva, i u grah naravno. Volim kombinaciju mrkva/paradajz, slatko/kiselo.
    Mislila sam - jedno i drugo su ugljikohidrati s vlaknima i vitaminima. Ali vidim da nisi zamijenila iz nekih nutricionističkih uvjerenja

Krumpir bih stavila u grah kad ne bih imala ništa drugo, a ne bi bilo dovoljno jela. Nije mi prvi izbor, ali ne bih to dramatično doživjela.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 09.12.2020. at 15:20

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Većinom stavljam zafrig ili zapršku u variva, jer moji ukućani tako vole, to je mala količina brašna popržena na ulju dok ne požuti, dodam malo i crvene paprike i sve zalijem tekućinom iz variva.
    Meni je fino i bez toga

Žličicu gustina pomiješanu s malo vode znam dodati npr u saft, ako je jako rijedak. Brašno ne, jer se naprave grudice.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •