I meni
I sad zamišljam tu kombinaciju i ne ide mi. Grah i krumpir??
Ja sve čušpajze kuham bez ajnprena. Iako dga je moja mama u sve stavljala.
E nije istina, stavim ga u špinat na mlijeku. Probala sam bez, ali ne ide
I meni
I sad zamišljam tu kombinaciju i ne ide mi. Grah i krumpir??
Ja sve čušpajze kuham bez ajnprena. Iako dga je moja mama u sve stavljala.
E nije istina, stavim ga u špinat na mlijeku. Probala sam bez, ali ne ide
Ni ja ne stavljam krumpir u grah, ali znam ga eventualno staviti u leću, zajedno s kockicama mrkve, peršina i celera. Daklem, leću zgusnem ili zobenim pahuljicama ili krumpirom.
***
Da, za špinat na mlijeku mora ići zaprška, kao i za bešamel (svijetla - na maslacu). Isto vrijedi i za kopar sos, hren sos, sos od krastavaca i paradajz sos. U sos od butternut tikve ne stavljam, ne treba.
Zapravo, teško mi je ovako iz glave... Moja mama stavlja zapršku u sarmu, a ja ocijenim treba li ili ne... uglavnom ne. Ako se u meso stavlja riža, ona ispusti škrob pa ne treba. Ako je bez riže, dobro dođe.
I tako dalje... Kuhanje nije baš egzaktna znanost.