Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3996

Tema: Kuharske nedoumice

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,702

    Početno

    I meni
    I sad zamišljam tu kombinaciju i ne ide mi. Grah i krumpir??

    Ja sve čušpajze kuham bez ajnprena. Iako dga je moja mama u sve stavljala.

    E nije istina, stavim ga u špinat na mlijeku. Probala sam bez, ali ne ide

  2. #2
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    I meni
    I sad zamišljam tu kombinaciju i ne ide mi. Grah i krumpir??

    Ja sve čušpajze kuham bez ajnprena. Iako dga je moja mama u sve stavljala.

    E nije istina, stavim ga u špinat na mlijeku. Probala sam bez, ali ne ide
    Ni ja ne stavljam krumpir u grah, ali znam ga eventualno staviti u leću, zajedno s kockicama mrkve, peršina i celera. Daklem, leću zgusnem ili zobenim pahuljicama ili krumpirom.

    ***
    Da, za špinat na mlijeku mora ići zaprška, kao i za bešamel (svijetla - na maslacu). Isto vrijedi i za kopar sos, hren sos, sos od krastavaca i paradajz sos. U sos od butternut tikve ne stavljam, ne treba.

    Zapravo, teško mi je ovako iz glave... Moja mama stavlja zapršku u sarmu, a ja ocijenim treba li ili ne... uglavnom ne. Ako se u meso stavlja riža, ona ispusti škrob pa ne treba. Ako je bez riže, dobro dođe.

    I tako dalje... Kuhanje nije baš egzaktna znanost.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •