Ovo je pisala Angie:
vrlo, vrlo zanimljivo, priča o ratu i poraću u Estoniji. kod nas je bilo komplicirano za vrijeme 2. svjetskog rata al mi se čini da smo mila majka kako je bilo u Estoniji
ljubavna priča i psihološki triler u isto vrijemeOvo tanja:moram se još jednom vratiti na Sofi Oksanen i knjigu koju sam jučer gore spomenula. Jedna od onih koje te ne puste na miru nego o njima razmišljaš još kad legneš i čim se probudiš. Trebalo mi je malo da se naviknem na pomalo grozničav stil pisanja (djelomično u prvom licu, djelomično u trećem), ali kad sam pohvatala tko je to, i tko o čemu, nisam je mogla ispustiti iz ruku.
Mene nije naročito oduševila. Nije bilo upitno hoću li je dovršiti, ali kad jesam, znala sam da neću tražiti druge njene knjige. Sjećam se da sam ostala hladna prema likovima i da mi se pisanje na trenutke činilo nezgrapno. Drugog se ne sjećam. Svjesna sam da ističem samo što mi se nije svidjelo, a ne i što jest, i da sam nepravedna, ali zaboravila sam.I meni se sviđa Sofi Oksanen U ovom romanu posebno me fascinirala studija karaktera (i kako se razvija g**no od čovjeka, na primjeru Edgara ). Ako ga već nisi čitala, preporučujem i njezin roman "Čišćenje", također jako dojmljivo, iako na mahove vrlo teško djelo.
a ova?
https://fraktura.hr/leonora.html
čitao tko?
htjela bih novu Melandri, pa "usput"![]()